حجت الاسلام هاشمی نژاد: پیامبر(ص) آمده است تا ما را تربیت کند
وارث: مراسم جشن ایام مبعث حضرت رسول صلوات الله علیه با سخنرانی حجت الاسلام هاشمی نژاد در آستان مقدس امامزاده صالح علیه السلام برگزار شد.
مرحوم علامه طبرسی، صاحب تفسیر مجمع البیان راجع به این آیۀ شریفه بیانی دارند. (خیابان طبرسی مشهد به نام ایشان است. علامه سکته کرده بودند و به کما رفتند و اطرافیان فکر کردند او مرده است و کفنش کردند و سنگ لحد را هم گذاشتند، به هوش که آمد نذر کرد که اگر بیرون بیاید، این کتاب را بنویسد و نوشت)
خوب است که انسان در نذر هم خوش سلیقه باشد. حضرت صدیقه کبری سلام الله علیه برای شفای حسنین علیه السلام نذر کردند و روزه گرفتند. نذر کن و چهل روز زبانت را از گناهان پاک نگه دار، نذر کن دروغ نگویی، زبانت عادت می کند. نذور هم اثر گذار است.
علامه طبرسی در تفسیر مجمع البیان در ذیل این آیه " فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ " می فرمایند خداوند به رسولش می گوید اگر تندخو بودی مردم از دور تو پراکنده می شدند، یا رسول الله هم نرم خو بودی و هم نرم گو بودی، با نرم گویی و نرم گویی و نرم خویی توانستی مردم را جمع کنی.
پیامبر اکرم صلوات الله علیه می فرماید: من تربیت شده ی خدا هستم و علی تربیت شده ی من است ، پروردگارم، به من فرمان بخشش و نیکویی داده است و. از بخل ورزیدن و ستم کردن نهی فرموده است.»
رسول خدا صلوات الله علیه که تربیت شدۀ خداوند است آمده تا ما را تربیت کند، ما را صاحب اخلاق نیکو کند، لذا پیغمبر صلوات الله علیه نرم خو و نرم گو بودند.
علما هم وارث انبیاء علیه السلام هستند، باید مؤدب باشند به آداب الهی.
پیامبر اسلام صلوات الله علیه تمام طب سنتی و اسلامی را بیان کرده است، اینکه چه بخوریم و چه نخوریم؟ تا گرسنه نشدید غذا نخورید، غذا را هم که خوردید تا اشتهایتان باقی است از سفره کنار بیایید. تمام طب همین است.
خداوند در قرآن به پیامبر اکرم صلوات الله علیه سه دستور داده است: خُذِ الْعَفْوَ، عفو و بخشش را سرلوحه زندگی خودت قرار بده. مردم را به خوبی ها دعوت کن، و دستور سوم از انسان های جاهل همیشه دوری کن.