صحیفه سجادیه از افتخارات شیعه است
وارث: آیتالله محمدتقی مصباحیزدی در دیدار جمعی از طلاب مدارس علمیه شهیدین و حقّانی قم با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: صحیفه سجادیه که از آن به عنوان زبور آل محمد(ص) یاد میشود متاسفانه در جامعه امروز ما بسیار مظلوم واقع شده است.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: صحیفه سجادیه یکی از غنیمتهای ارزشمندی است که به دست ما رسیده و یکی از دعاهای معروف آن دعای مکارمالاخلاق امام زینالعابدین (ع) است که از مضامین غنی اخلاقی و تربیتی برخورددار میباشد بطوری که عمل به آن انسان را نجات و به سرمنزل مقصود میرساند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، صحیفه سجادیه را یک منبع معرفتی ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: امام سجاد(ع) در این کتاب نورانی در قالب دعاهای خود، ارتباط انسان با خود، خدا و مردم را تبیین کرده است بطوری که در فرازی از دعای مکارم الاخلاق، میفرمایند: " خدایا هر نعمتی که به من میدهی به همان اندازه به من توفیق بده که در برابر عظمت تو کوچک باشم و هر مزّیتی که به من میدهی به همان اندازه در برابر تو ناچیز باشم".
مصباحیزدی تصریح کرد: فراموش نکردن جایگاه پروردگار عالم و اینکه ما و همه عالم حقیر در برابر خداوند بزرگ هستیم، موفقیتهای عظیمی را در زندگیمان رقم میزند.
وی اظهار کرد: وقتی انسان ذلیل و خوار میشود که در برابر حق تعالی بگوید"یکی من" و "یکی تو" و در برابر عظمت پروردگار خودش را صاحب اختیار و تصمیمی برخلاف آنچه خداوند میگوید بداند و اولین کسی که با خداوند"من و تویی" به راه انداخت شیطان رجیم است که وقتی پروردگار به ابلیس گفت بر آدم سجده کن از این دستور سر باز زد، قرآن کریم از ابلیس با عنوان مستکبر یاد میکند.
این عضو مجلس خبرگان تاکید کرد: ذلیل شدن در برابر ذات اقدس احدیّت عزت و افتخار را برای انسان رقم میزند و هر چقدر در برابر خداوند ذلیل شویم خدا به ما عزّت و آبرو میدهد، پس باید مواظب ابلیس و نیرنگ "من و تویی" با خداوند باشیم چرا که وقتی خداوند میگوید نماز بخوان، باید بخوانیم و یا وقتی میگوید نگاه به نامحرم نکن باید جشم بدوزیم نه اینکه بگویم فقط یک نگاه و این همان خواست شیطان است.
وی در ادامه صحیفه سجادیه را کتاب گرانسنگی دانست که متاسفانه عظمت آن در بین مسلمانان و به ویژه شیعیان مظلوم واقع شده است.
مصباح یزدی گفت: با تدبر در ادعیه و ترجمه صحیفه نورانی امام سجاد(ع) شناخت خدا، عبودیت، بندگی، معاد و حیات پس از مرگ برای انسان آشنا میشود و انسان را در تمامی زمینههای اعتقادی، اخلاقی، فردی و اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی...آموزش میدهد.
/م.س215