حاج منصور ارضی: استعاذه و پناه بردن در باطن همهی انسانها است
مراسم مناجات شب چهاردهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حاجی ابوالقاسم دولابی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار گردید.
وارث: مراسم مناجات شب چهاردهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حاجی ابوالقاسم دولابی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار گردید.
در ادامه خبر متن سخنان حاج منصور ارضی را می خوانید:
اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
استعاذه و پناه بردن در باطن همهی انسانها است.
در بحث استعاذه در دعای صبح داریم استعاذه ای که پیغمبر اکرم صلوات الله علیه انجام میدهند ، استعاذه ای که امیرالمومنین علیه السلام انجام میدهند "اَصْبَحْتُ بِاللّهِ مُؤمِناً عَلى دینِ مُحَمَّدٍ وَسُنَّتِهِ وَدینِ عَلِی وَ سُنَّتِهِ وَ دینِ الاْوصِیآءِ وَ سُنَّتِهِمْ آمَنْتُ بِسِّرِهِمْ وَ عَلانِیَتِهِمْ وَ شاهِدِهِمْ وَ غائِبِهِمْ وَ اَعُوذُ بِاللّهِ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ" چون بعضی میگویند استعاذه را چگونه انجام دهیم و اشتباه میروند در دامن شیطان . در شب اول گفتیم استعاذه و پناه بردن در باطن همهی انسانها است ، انسان وقتی کوچک است به پدر و مادر پناه میبرد ، بزرگتر که میشود به رفیق یا فرق مختلف . ما چه استعاذه ای باید داشته باشیم؟ در قنوت نماز عید فطر میگویی "وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُکَ المُخْلَصُونَ" . در دعای صبح میگویی "وَ اَعُوذُ بِاللّهِ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ عَلِىٌ عَلَیْهِ السَّلامُ" استعاذه امیرالمومنین علیه السلام چگونه بوده؟ شاید در دنیا انسان ظاهرا ضرر کند، شاید استعاذه مانع عیش و نوش و بهره برداری در این دنیا شود، خوش گذرانی که خیلیها انجام میدهند، الان در این روزها که بعضی با یک آب و تابی روزه خواری میکنند و با خدا دشمنی میکنند، این کارها برای چند صباحی است و از بین میرود، ارزشی ندارد. بعضی در لجبازی و بی دینی افتاده اند تا زمانی که جان دهند. امام حسین علیه السلام چگونه استعاذه داشت؟ حضرت در ورود به کربلا میفرمایند : "اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنَ الْکَرْبِ وَ الْبَلَاءِ" یعنی تو هم در جایی وارد میشوی به خدا پناه ببر.
غیرت یعنی حضور مردم در نهم دی.
یکی از بیماری هایی که امام سجاد علیه السلام در دعای هشتم بیان میفرمایند و باید از آن به خدا پناه برد "وَ مَلَکَةِ الْحَمِیَّةِ" کسی که تعصب جاهلانه دارد روی هر چیزی ، در هر چیزی تعصب جاهلانه مورد نکوهش است . عصبیت و حمیت به معنای دفاع بدون قید و شرط و طرفداری غیرمعقول است. اگر تعصب به سمت حب خدا رود ممدوح میشود. "إِذْ جَعَلَ الَّذِینَ کَفَرُوا فِی قُلُوبِهِمُ الْحَمِیَّةَ حَمِیَّةَ الْجَاهِلِیَّةِ" به خاطر بیاورید هنگامی را که کافران در دلهای خود خشم و نخوت جاهلیت داشتند(سوره فتح آیه 26) . امام صادق علیه السلام میفرمایند: هرکس در دلش ذره ای تعصب باشد، خداوند او را با اعراب جاهلیت مبعوث میکند. اینهایی که فتنه سال 88 را برپا کردند و بیانشان بر این بود که جانم فدای ایران ما عرب نیستیم که قرآن بخوانیم، اسلام دین اعراب است، این نمونه تعصب جاهلی است. امام سجاد علیه السلام میفرمایند: عصبیتی که صاحبش به سبب آن گنه کار است این میباشد که کسی به سبب آن، افراد بدکار از قوم خود را از نیکان قوم دیگر بهتر بداند. ولی تنها دوست داشتن بستگان به معنای عصبیت نیست بلکه کمک کردن به بستگان برای ظلم و ستم به دیگران از جمله عصبیت است. حضرت از این عصبیت جاهلیت پناه میبرند به خدا. امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند: اگر قرار هست تعصبی داشته باشید این تعصب شما به خاطر اخلاق پسندیده، افعال نیک و کارهای خوب باشد. این ارزش دارد، الان کسی به جوانان حزب الهی بی احترامی میکند مقام معظم رهبری از این جوانان دفاع میکنند. حمیت و غیرت نهم دی معلوم شد، به ساحت مقدس امام حسین علیه السلام بی احترامی کردند و دیدید مردم چگونه به خیابان آمدند.
حمیتی مثبت و سازنده است که در راستای اصول دین باشد.
از جمله حمیتهای مثبت و سازنده دربارهی اصول دین است، حمیت نسبت به معروف است ، وقتی روزه خواری میبینی ناراحت میشوی که البته در ملاء عام جرم است. فضائل اخلاقی ، حجاب ، نسبت به عفت و حیاء، نسبت به زن و خانواده ، غیرت ورزی به اینها ارزش دارد. حمیت نسبت به مرزهای ایمان و وطن و دفاع از آنها ، این عزیزانی که چند روز پیش در اشنویه به شهادت رسیدند خیلی با ارزش هستند، چون دفاع از مرز کردند، من و تو روزها با خیال راحت روزه میگیریم ، عبادت میکنیم ، مناجات میکنیم ، اصلا اتفاقی نمیافتد ، بچههای وزارت اطلاعات و سپاه شبانه روز در حال کار هستند که اتفاقی پیش نیاید. یک لوله گاز منفجر شد، یک سری بیهوده گو از فرصت استفاده کردند هرچه خواستند گفتند. امیرالمومنین علی علیه السلام به هنگام انتقاد از بعضی یاران سست عنصر و سرکش میفرمایند: گرفتار مردمی شدم که اگر فرمان دهم اطاعت نمیکنند، اگر دعوتشان کنم اجابت نمیکنند، آیا دین ندارید که شما را جمع کند؟ یا غیرتی که شما را به خشم آورد؟ اگر کسی برای دینش زنده کردن معروفی، جلوگیری از منکری که دارد اجرا میشود فریاد زد و دیگران جواب ندادند فردای قیامت باید پاسخگو باشند. امام سجاد علیه السلام میفرمایند: هیچ حمیتی به بهشت نرود مگر حمیت حمزه بن عبدالمطلب ، زمانی که برای حمایت از پیغمبر صلوات الله علیه خشم کرد مسلمان شد و وقتی دید ابوجهل شکمبه حیوان بر سر حضرت ریخت رفت و با او شدید برخورد کرد و آمد از پیغمبر صلوات الله علیه عذر خواهی کرد و ایمان آورد. حمیت بالاتر از غضب است. هر سال ما تذکر داده ایم به دوستان که اگر میتوانند این دو سه شب با نانواییهای محلتان هماهنگ کنید و هزینه نان را پرداخت کنید تا مردم مهمان امام حسن کریم اهل بیت علیه السلام باشند ، این کارها با ارزش است و این ارزشها را سنت کنید تا ماندگار شود، الحمدالله در خیلی از شهرها این کار انجام میشود. خدا ان شاء الله به حق امام حسن علیه السلام به شما خیر کثیر دهد ، ان شاء الله خدا فهم و معرفتمان را زیاد کند.
اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در شب چهاردهم ماه مبارک رمضان
اشعار مناجاتی
نشسته ام سراین سفره تا گذشت کنی
مرا ببخشی و باز ای خدا گذشت کنی
به افتتاح و ابوحمزه اتّکا کردم
که با فراز فرازِ دعا گذشت کنی
تمام عمر خودم بارها خطا کردم
چه میشود که توهم بارها گذشت کنی
دلت میاید اگر بین شعلهها باشم؟
اراده کن که ازین بی نوا گذشت کنی
نوای فاطر یا فاطمه گرفتم که
به نامِ نامیِ خیرالنّساء گذشت کنی
کبوتر حرم مشهدم چه بهتر که
دم شلوغی باب الرّضا گذشت کنی
بدم قبول! ولی ای کریم ممکن نیست؟
برای رفتن تا کربلا گذشت کنی؟!
مقیم مسجد ارکم امیدوارم من
در این حریمِ سراسر صفا گذشت کنی
به شِمر گفت سکینه غروب عاشورا
خدا کند نزنی عمّه را، گذشت کنی
منبع: قدیم الاحسان
/1102101305
/1102101305