حجت الاسلام محبی: کاری نکنیم مردم به خاطر اعمال ما دین زده بشوند!

کد خبر: 19944
مراسم جلسه هفتگی هیئت محبان المرتضی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام محبی و مداحی حاج حسین سازور در مسجد ارک برگزار شد.

وارث: مراسم جلسه هفتگی هیئت محبان المرتضی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام محبی و مداحی حاج حسین سازور در مسجد ارک برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام محبی را می خوانید:

ما باید مراقب اعمال و کردارمان باشیم! اگر خدای ناکرده مردم ظاهر من را طلبه ببینند، شما را محاسن دار و هیئتی ببینند اما در عملمان خدای ناکرده غیبت ببینند، دروغ ببینند، خیانت ببینند، بی ادبی ببینند، بد اخلاقی ببینند، در معامله گران فروشی ببینند، کم فروشی ببینند، ربا و رشوه ببینند می گویند: این دین است؟ اگر دین این است که این آقای روحانی و افراد مذهبی و حزب اللهی دارند اجرا می کنند، ما این دین را نخواستیم!

مولای ما امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید: کسی که نفسش را امام و پیشوای مردم قرار می دهد، این در ما نیز مصداق دارد زیرا ما به نوعی بین افراد خانواده و همکاران خود به نوعی راهنما هستیم یعنی افراد به نوعی از ما الگو می گیرند.امام می فرماید: باید قبل از آنکه دیگران را تربیت کند، خودش را تربیت کند و باید قبل از آنکه با زبانش مردم را به دین دعوت کند، با سیره و عملش باید مردم را به دین دعوت کند.

آقای مجتهدی می فرمود: روزی برای تبلیغ به دهی رفتم. قبل از آنکه برای مردم شروع به سخنرانی کنم پرسیدم: شما اینجا عالمی دارید؟ گفتند: بله یک پیرمردی هست که از شدت سالخوردگی و کهنسالی نمی تواند بیرون بیاید و در بستر است.در خواست کردم من را به زیارت آن عالم ببرند چرا که در روایات داریم زیارت عالم عبادت است.پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هر کس عالم اهل عملی را زیارت کند، گویی من را زیارت کرده است.وارد منزل پیرمرد شدیم و من پیرمردی نورانی را در بستر دیدم. پیرمرد از من پرسید: برای چه به محل ما آمده ای؟ گفتم : آقا آمده ام برای تبلیغ.آمده ام منبر بروم.تا این را گفتم پیرمرد عالم نگاهی عمیق به من کرد و با گفتن یک جمله من را زیر و رو کرد.فرمود: تو که آمدی اینجا منبر بروی، آیا برای خودت هم منبر رفته ای؟ آنجا چیزی نگفتم. بعد از گذراندن تبلیغ به وطن خود بازگشتم و تا مدتی منبر نمی رفتم و خودم را مواخذه می کردم.

امام جواد علیه السلام می فرماید: مومن به سه چیز احتیاج دارد: توفیق از جانب خدا، واعظ درونی یعنی مومن احتیاج دارد گاهی خودش برای خودش منبر برود. مومن احتیاج دارد نصیحت پذیر باشد.ما که می خواهیم پیشوای دیگران باشیم باید اول خودمان را تربیت کنیم.این مورد را خداوند در قرآن فرموده است: ای کسانی که ایمان آورده اید، اول خودتن را و سپس زن و بچه ی خود را از آتش جهنم حفظ کنید.یعنی اول خودتان را تربیت کنید. مردم به رفتار ما نگاه می کنند.اگر رفتار ما درست باشد مردم مراقبت و تقوا از ما ببینند، خود این رفتار دیگران را به راه می آورد.امام صادق علیه السلام می فرمایند: مردم را با غیر از زبان به دین دعوت کنید،یعنی با عمل خود.

اما اگر مردم رفتار ما را دیدند و با خود گفتند این آقا ظاهرش روحانی و مذهبی است ولی در عمل، چون به خلوت می رود آن کار دیگر می کند. و می گویند اگر دین این است که اینها می گویند ما دین را نخواستیم.

روایتی از امام صادق علیه السلام هست که شیعه و غلام زاده ای امام داشت به نام شغرانی. این مرد مدتی شراب می خورد روزی امام صادق علیه السلام به جشن منصور دعوت شده بود و حضرت بنا بر مسائل آن روزها، به اجبار در این مراسم شرکت میکردند که شغبانی آمد و گفت: آقا دستم به دامنتان، خیلی گرفتار هستم مدتی است که در مضیغه مالی گیر کرده ام. عنایتی به من بکن که گره از کار من باز شود. گناه هم در این دنیا انسان را گرفتار می کند و هم در آخرت.

شب های جمعه می خوانیم: خدایا بیامرز گناهانی که باعث نزول بلا بر ما میشود.

امام صادق علیه السلام فرمود: بزار من به مجلس منصور بروم و بعد مشکل تو را حل می کنم. سران کشورها که به مهمانی منصور می آمدند برای او هدایای گران بهایی می آوردند. هدایایی جمع شد و آخر جلسه برای خود شیرینی به امام صادق علیه السلام به غلامان خود گفت: این هدایا را به ایشان بخشیدم برایشان حمل کنید تا ایشان هر کاری می خواهند با اینها بکنند. شغرانی منتظر امام علیه السلام بود و گفت: آقا شما گفتید بعد جلسه مشکل مرا حل میکنید.اما علیه السلام داستان هدایا و مجلس منصور را برای او گفت و تمام هدایا را به او بخشید. شغرانی بسیار خوشحال شد. ناگهان امام علیه السلام فرمودند: کار خوب از همه کس خوب است اما از تو خوب تر، به خاطر منزلتی که نزد ما داری. مردم تو را شیعه و غلامزاده ما می دانند و کار بد هم از همه بد است ، اما از تو بدتر.به خاطر اینکه مردم تو را منسوب به ما می دانند. شغرانی متوجه موضوع شد. سرش را پایین انداخت و گفت: یابن رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم، ممنونم قول به ترک این گناه میدهم. و آن گناه را ترک کرد.

این سخن امام علیه السلام موعظه ای است برای همه ما، که مذهبی و سینه زن و روحانی هستیم و مسئولیت ما را بیشتر می کند. امام صادق علیه السلام می فرمایند: باعث زینت ما شوید مایه ننگ ما نباشید.

امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی یکی از شما در دینتان ورع داری و مراقب چشم و گوش و حجاب و رفتارتان هستید، این حسن رفتار شما باعث می شود مردم بگویند: این شیعه جعفری است. این دل من را مسرور و شاد می کند. رفتار زیبای شما باعث می شود مردم شما را به من نسبت بدهند.

در زمان ما اگر من و شما امر خوبی انجام دهیم امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف را خوشحال می کند. امام ناظر بر اعمال ماست. اما اگر خدای ناکرده عمل زشتی انجام بدهیم خیانت، غیبت، دروغ و هر گناهی باعث مکدر شدن دل امام زمان عجل الله فرجه الشریف از ما می شود. تو که شیع ما هستی چرا؟ تو که دوست ما هستی چرا؟

امام باقر علیه السلام به جابر جعفی فرمودند: به خدا قسم شیعه ما نیست کسی مگر اینکه اهل تقوا باشد و دستورات ما را اطاعت کند. اگر کسی اهل تقوا و مراقبه و اطاعت باشد شیعه ما است و اگر نباشد شیعه شعاری است.

در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج حسین سازور به مداحی پرداختند.

کلیک کنید