اکثر یاران امام مهدی(عج) جوان اند/بسیج دانش آموزی؛ اردوگاه سربازان مهدوی

کد خبر: 62287
مجموعه فعالیت ها و برنامه های بسیج این پتانسیل را دارد که روحیه ایثار، فداکاری، ولایت پذیری، بصیرت دینی، استکبارستیزی، تعهد، دشمن شناسی و روحیه همکاری و تعاون را در نسل مهدوی و سربازان عصر ظهور ایجاد و تقویت کند.
وارث:  حجت الاسلام عباسعلی حیدری، کارشناس مذهبی و مدرس دانشگاه  درباره نحوه استفاده از ظرفیت های موجود در جامعه از جمله بسیج دانش آموزی در راستای تربیت نسل مهدوی و زمینه ساز ظهور، اظهار کرد: نحوه بهره گیری از ظرفیت هایی مانند بسیج جوانان و نوجوانان در راستای تربیت مهدوی دارای نکات مهمی است که یکی از آن مسائل توجه به جایگاه و اهمیت سن جوانی و نوجوانی و نقش آفرینی آنها به عنوان آینده سازان میهن اسلامی است.

وی افزود: اگر دقت کنیم دوره نوجوانی زیباترین مرحله عمر است، دوره سرنوشت سازی که زمان دریافت ارزش های فرهنگی و اجتماعی محسوب می شود.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: نوجوانی ویژگی های منحصربفردی دارد که از جمله آنها شادابی، نوگرایی، آرمان گرایی، فضیلت خواهی و فضیلت گرایی را می توان نام برد. یک نوع شادابی و طراوت خاصی را در وجود نوجوان و جوان سراغ داریم که معمولا در انسان های میانسال و پیر کمتر مشاهده می شود و از طرف دیگر جوان و نوجوان دارای قابلیت ها و استعدادهای فراوان روحی و روانی است.

توجه ویژه ائمه (ع) به جوانان و اهتمام نسبت به تربیت آنان

کارشناس مسائل مهدوی با اشاره به برخی از ویژگی های سنین جوانی و نوجوانی یادآور شد: جوان و نوجوان سرشار از حس تلاش، جدیت و حرکت به سمت رشد و تعالی است. در روایات نیز بر این سن تاکید بسیاری شده است از جمله امام صادق (ع) در حدیثی در کتاب کافی، جلد 8 صفحه 93 حدیث 66 می فرمایند: «جوانان را دریاب که سریع تر به کارهای شایسته و خیر روی می آورد.»

حجت الاسلام حیدری تاکید کرد: این مسئله بسیار مهمی است و لذا پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه (ع) نیز توجه ویژه ای نسبت به جوانان داشته اند. چنان که یاران و اصحاب پیامبر(ص) و همچنین شاگردان و اصحاب مبرز ائمه(ع) عمدتا از میان جوانان بوده اند.

وی در همین رابطه با اشاره به حضور شاگردان جوان در محضر امام صادق (ع) تصریح کرد: یکی از اصحاب و شاگردان مشهور امام صادق (ع) هشام است که بسیار مورد عنایت حضرت(ع) بود و امام(ع) نسبت به او تکریم فراوان می کردند به گونه ای که تعجب دیگران را برمی انگیختند که چرا شخصیتی چون حضرت امام صادق (ع) اینچنین به این جوان احترام می گذارد.

کارشناس دینی با اشاره به ویژگی های اصحاب امام زمان (ع) تاکید کرد: روایتی از امیرالمومنین (ع) در کتاب «الغیبة» شیخ طوسی نقل شده است که حضرت(ع) فرمودند: «اصحاب المهدی(عج) شباب لا کحول فیهم الا مثل کحل العین؛ یاران مهدی (ع) جوانانند و کهنسالان در میان آنان کم هستند مانند سرمه در چشم و یا نمک در زاد و توشه» یعنی تعداد پیران و کهنسالان در میان اصحاب حضرت مهدی (ع) بسیار کم است.

 فطرت الهی جوان و نوجوان، او را روی ریل کمال می اندازد

این مدرس دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به مولفه های مهم در دوره جوانی و نوجوانی و ضرورت بهره گیری از آنها گفت: جوانی و نوجوانی یک ظرفیت بسیار عظیم است. از سوی دیگر برای تربیت مهدوی ابتدا باید به شناسایی شاخصه های آن توجه کرد. تعلیم و تربیت دینی یک تفاوت مهم با سایر نظام های تربیتی رایج در مکاتب بشری دارد و آن این است که روی استعدادهای فطری و خدادادی تاکید می ورزد.

وی افزود: سرچشمه همه خوبی ها، فطرت الهی و پاک انسانی است و لذا دعوت انبیاء نیز همیشه متوجه فطرت و درون انسان ها بوده است، زیرا ضمیر و باطن انسان ها خداجویی و خداخواهی را فریاد می زند به همین نسبت نیز هر چه انسان از فطرت الهی فاصله بگیرند بیشتر در امور مادی، نفسانی و شیطانی فرو می روند. از همین رو ما برای تقویت این گوهر ارزنده در چهارچوب نظام تربیتی، برنامه های مدونی را در اسلام سراغ داریم که باید از آنها استفاده کرد.

حجت الاسلام حیدری در ادامه با بیان اینکه نورانیت و کمال طلبی و سعادت جویی موجود در زنده کردن این ارزش های فطری را نباید از یاد برد، ابراز کرد: اگر این اتفاق بیفتد یعنی ما با فطرت الهی و خدایی جوان و نوجوان مواجه شویم قطعا این جوان و نوجوان در مسیر شکوفایی قرار می گیرد، چرا که ندای درونی و فطرت الهی او را در مسیر شکوفایی و طراوت و پیشرفت قرار خواهد داد. بنابراین، اساس و مبنای این نوع تربیت، تربیت بر اساس فطرت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی های انسان منتظر اشاره کرد و گفت: در بحث تربیت مهدوی قطعا باید توجه کرد که یک انسان منتظر چه معیارها و ویژگی هایی دارد؟ ما به دنبال تربیتی در راستای ساختن انسان منتظر هستیم و وقتی در سخنان ائمه (ع) دقت می کنیم ویژگی های جالبی در این رابطه می توان استخراج کرد. به عنوان مثال امید به آینده به عنوان یکی از ویژگی های فرد منتظر مطرح شده است.

وی تاکید کرد: انسان منتظر به اخبار غیبی که درباره آینده جهان و سرنوشت انسان ها وارد شده است توجه می کند و به آنها ایمان دارد. ما دو خبر غیبی مهم پیش رو داریم یکی خبر ظهور امام عصر (ع) و دوم خبر وقوع قیامت که این دو مصداق اخبار غیبی هنوز محقق نشده اما انسان منتظر کاملا به این اخبار غیبی ایمان دارد.

جوان منتظر، نقش خود را در عصر غیبت و ظهور می شناسد

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ویژگی دوم انسان منتظر را کسب آمادگی برای این شرایط برشمرد و افزود: یک فرد منتظر باید بداند که چه ویژگی ها و چه آمادگی هایی را باید کسب کند و اینجاست که جوان منتظر وظیفه و نقش خود را در عصر ظهور کاملا می شناسد. البته نباید فراموش کرد که همه این موارد در فرآیند تربیت مهدوی شکل می گیرد یعنی هم مربی و هم متربی این فاکتورها را مدنظر دارند.

حیدری در تشریح این مطلب گفت: برای رسیدن به این نقطه باید از خودمان سوال کنیم که امام زمان (ع) به چه نوع فردی و با چه خصوصیاتی نیاز دارند؟ لذا باید قابلیت ها و ظرفیت های جوان را به او بشناسانیم تا او برای شکوفایی این ظرفیت ها تلاش کند.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: یکی از نکات قابل توجه در این بحث زندگی کردن با یاد امام زمان (ع) است. ما وظیفه داریم که نسل جوان و نوجوان خود را آموزش دهیم تا دریابد از امام زمان(عج) در حالی که در پس پرده غیبت است، چگونه می توان در راستای سعادت دنیا و بالندگی و تعالی روحی و معنوی بهره مند شد، بنابراین، جوان توجه به امام(عج) را در همه زندگی و همه اعمال خود مدنظر قرار می دهد.

وی افزود: آسیب شناسی و هشدار در موارد بایسته و شایسته و همچنین رصد کردن موانع این مسیر نیز از دیگر نکاتی است که نباید از آن غافل شد و در برابر آنها موضع صحیح و معقول گرفت.

روش ها و شیوه های تربیتی نیز از دیگر مواردی بود که حجت الاسلام حیدری به آنها اشاره کرد و افزود: بررسی شیوه ها و روش های تربیتی بحث بسیار مفصلی است که باید در فرصتی مقتضی درباره آن صحبت کرد، اما یکی از مسائل مهم در این بحث شناسایی ظرفیت های موجود مانند بسیج دانش آموزی و دانشجویی است.

بسیج دانش آموزی، بستر مناسبی برای تربیت مهدوی و دینی جوانان 

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های خوبی مانند بسیج دانش آموزی، بستر مناسبی برای تربیت مهدوی و دینی جوانان هستند. شجره طیبه بسیج که به ابتکار بنیانگذار انقلاب اسلامی غرس شد و ما امروز شاهد ثمربخشی آن هستیم یک فضای ایمن، پاک و معنوی برای رشد و تربیت نسل جوان است.

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در ادامه بیان کرد: بسیج دانش آموزی در واقع قاعده هرم ارتش 20 میلیونی است. مجموعه فعالیت ها و برنامه های بسیج این پتانسیل را دارد که روحیه ایثار، فداکاری، ولایت پذیری، بصیرت دینی، استکبارستیزی، مسئولیت پذیری، تعهد، دشمن شناسی و روحیه همکاری و تعاون را در میان آینده سازان کشورمان ایجاد و تقویت کند.

وی در پایان تاکید کرد: این موارد جزء ظرفیت های عظیمی است که در بسیج سراغ داریم و اتفاقا برای ساختن یک جامعه منتظر نیز دقیقا همین شاخصه ها باید مدنظر قرار گیرد، بنابراین، بسیج بستر مناسبی برای شکوفایی این استعدادها و ظرفیت های عظیم است.