روایات، انتظار و جهاد را ملازم هم می دانند
نگاه تطبیقی که بین روایات مربوط به انتظار وجود دارد نشانگر نوعی ارتباط و همراهی انتظار با مقوله جهاد- علاوه بر عمل- است. همه ما این سخن پیامبر عظیم الشأن اسلام را شنیده ایم که فرمودند: «أفضل أعمال أمتي انتظار الفرج من الله عزوجل».
وارث: حجت الاسلام حسن ملّایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت و مؤلف کتاب «سبک زندگی منتظرانه» در کانال تلگرامی خود (@hmollaey) پیرامون زندگی مهدوی و نظریه انتظار جهادی می نویسد:
در توضیحات قسمت اول گفته شد که برای ورود به خیمه امام زمان (عج) باید منتظر بود و در همین راستا باید به مفهوم دقیق انتظار معرفت پیدا کرد. در همین راستا باید گفت:
نگاه تطبیقی که بین روایات مربوط به انتظار وجود دارد نشانگر نوعی ارتباط و همراهی انتظار با مقوله جهاد- علاوه بر عمل- است. همه ما این سخن پیامبر عظیم الشأن اسلام را شنیده ایم که فرمودند: «أفضل أعمال أمتي انتظار الفرج من الله عزوجل» (كمال الدين و تمام النعمة، ج2، ص 644)؛ اما جالب این است که همین وجود شریف در حدیث دیگری درباره انتظار فرج، قالب این عمل را جهادی معرفی نموده و میفرمایند: «أفضل جهاد أمتي انتظار الفرج»(تحف العقول، ص 37)
شخصی از امام صادق (ع) پرسيد: نظرتان درباره كسي كه ولايت ائمه(ع) را داشته و در انتظار ظهور حكومت حق بوده و در اين حال از دنيا ميرود، چیست؟
ایشان در پاسخ فرمودند: «هو بمنزلة من كان مع القائم في فسطاطه ثم سكت هنيئة ثم قال هو كمن كان مع رسول اللَّه؛ او همانند كسي است كه با رهبر اين انقلاب در خيمه او بوده باشد- سپس اندکی سكوت كردند- و فرمودند: «مانند كسي است كه با پيامبر اسلام(ص) در «مبارزاتش» همراه بوده است«.
شبیه این حدیث در روايات دیگری نیز نقل شده است.