سنت چراغانی کردن مناره های مساجد استانبول در استقبال از ماه رمضان
با نزدیک شدن به ماه رمضان طبق سنت هر سالع مساجد استانبول آماده استقبال از ماه رمضان می شوند.
شهر استانبول که بیش از پنج قرن مقر خلافت اسلامی بوده است و در آن مساجد و آثار اسلامی بسیاری وجود دارد، سمبل اسلام در میان ملت ترکیه محسوب می شود به همین خاطر ماه رمضان در این شهر رنگ و بوی دیگری دارد.
از ویژگیهای ماه رمضان در این شهر که ساکنان بسیاری را دارا است، قرائت قرآن روزانه در قصر «توپکابی» است که در طول شبانه روز ادامه دارد.
در حالی که دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا وضعیت در مساجد کشورهای مختلف از جمله ترکیه تغییر کرد، امسال یا واکسینه شدن مردم وضع مقداری تغییر کرده است و مساجد خود را برای استقبال از روزه داران آماده می کنند.
مردم استانبول در آستانه ماه رمضان، مساجد را تزیین می کنند و مناره های خود را با نور تزیین می کنند که به آن محیا می گویند.
در واقع، عبارت های زیبا به مناسبت جشن ها و مناسبت های دینی توسط نشانه های نوری که به اصطلاح در این کشور «محیا» گفته می شود، نمایش داده می شود و زیبایی مساجد را دوچندان می کند.
در واقع محیا؛ نشانه های نوری است که در ماه رمضان و مناسبت های دینی میان مناره های مساجد ترکیه آویزان می شود و عبارت های دینی آن بر اساس مناسبت ها تغییر می کند و تاریخ آن به دوره عثمانی ها و 450 سال پیش باز می گردد.
برای نخستین بار در زمان سلطان احمد اول میان دو مناره مسجد جامع «سلطان احمد» استانبول، محیا نصب شد.
صحن ها و حیاط های مساجد ترکیه در ماه رمضان مملو از جمعیت می شود و به اقامه نمازهای پنج گانه در ماه رمضان می پردازند.
در همین راستا، مسجد ایا صوفیه نیز بعد از 88 سال نماز تراویح(نماز اهل سنت در ماه رمضان) را برگزار می کند.
منبع: شبستان
افزودن دیدگاه جدید