۱۰ نکته خواندنی درباره امام حسن عسکری(ع)

کد خبر: 118012
در منابع؛ سیمای امام عسکری(ع) را گندمگون، دارای قامت میانه، نه فربه و نه لاغر، زیباروی و با تناسب اعضا، با گردن بلند و سینه پهن، دارای ابروهای سیاه کمانی و میان آنها گشاده، چشمهای فراخ، پیشانی گشاده، گونه سرخ و خال هاشمی بر گونه راست، و با هیبت و جلالت توصیف کردند.
وارث

به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) نکاتی جالب و خواندنی از زندگی آن حضرت را در ادامه می‌خوانید.

یکم؛ مادر امام حسن عسکری(ع) زنی به نام حدیث بود. نقل شده است نام این کنیز در ابتدا «عسفان» بود و امام هادی(ع) نام حدیث را برای او انتخاب کرد.

دوم؛ در منابع اهل سنت آمده است که حضرت مهدی(عج) همنام پیامبر(ص) است و نام پدر ایشان نیز «عبدالله» است لذا برخی نام دیگر امام حسن عسکری(ع) را «عبدالله» دانسته‌اند.

سوم؛ لقب مشهور امام حسن عسکری(ع) در منابع شیعه و اهل سنت «خالص» است. لقب دیگر آن حضرت «هادی» است که لقب مشترک ایشان و پدرشان است. لقب دیگر امام، «عسکری» است به جهت سکونت او در محل «عسکر» که نام دیگر سامرا بوده است.

139509171733085129401494.jpg

چهارم؛ امام در عصر خودش به «ابن الرضا» شهرت داشت و این لقب میان او و پدرانش که همه نوادگان امام رضا(ع) بودند مشترک بود.

پنجم؛ حضرت در مدینه متولد شد ولی وقتی پدرش به اجبار به سامرا فراخوانده شد، همراه پدر به سامرا رفت که پایتخت عباسیان بود. حضرت تمام عمر خود را در سامرا گذراند و فقط یکبار برای مراسم حج از سامرا خارج شد.

ششم؛ بنا به نقلی امام هرگز همسری اختیار نکرد و نسل ایشان تنها از طریق کنیزی تداوم یافت اما آیت‌الله مکارم شیرازی اینگونه به این پرسش پاسخ داده‌اند: در کتب تاریخی نام زنان بسیاری به عنوان همسر ایشان و مادر امام زمان ذکر شده و علاوه بر آن در بیان وقایع تاریخی که بعد از وفات‌شان گزارش شده صریحا به وجود کنیزهایی برای ایشان تصریح شده است و این موضوع ازدواج نکردن ایشان را رد می‌کند.

هفتم؛ برخی تنها فرزند آن حضرت را امام مهدی(عج) دانستند ولی برخی منابع فرزندان دیگری برای ان حضرت ذکر کردند.

هشتم؛ در مورد اینکه امام به مرگ طبیعی از دنیا رفت یا مسموم شد اختلاف وجود دارد. در منابع متأخر با تکیه بر قول به مسمومیت، نقل است که خلیفه وقت از دستور خود نسبت به قتل حضرت پشیمان شد و طبیبان را ملازم خانه او ساخت تا علاجی حاصل شود، اما کوشش آنان سودی نداشت و سم منجر به شهادت حضرت شد.

نهم؛ پس از شنیدن خبر وفات امام، غوغا در شهر برخاست. بازارها تعطیل شد و بنی‌هاشم و بزرگان و قاضیان و رجال سیاسی و اصناف مردم در تشییع پیکر وی شرکت کردند و امام را در خانه پدری خود، کنار مدفن پدرش به خاک سپردند.

دهم؛ در منابع، سیمای آن امام را گندمگون، دارای قامت میانه، نه فربه و نه لاغر، زیباروی و با تناسب اعضا، با گردن بلند و سینه پهن، دارای ابروهای سیاه کمانی و میان آنها گشاده، چشمهای فراخ، پیشانی گشاده، گونه سرخ و خال هاشمی بر گونه راست و با هیبت و جلالت توصیف کردند.

برگرفته از مقاله «امام حسن عسکری»؛ نوشته احمد پاکتچی در دایره المعارف بزرگ اسلامی


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.