حاج مهدی توکلی: متقین شعار خودشان را صبر قرار دادند و پاداش صبرشان را می گیرند

کد خبر: 14960
مراسم شب دهم رمضان المبارک با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مناجات خوانی و مداحی حاج مرتضی طاهری در بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.
وارث: مراسم شب دهم رمضان المبارک با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مناجات خوانی و مداحی حاج مرتضی طاهری در بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.


در ادامه گزیده ای از سخنان حاج مهدی توکلی را می خوانید:



امام علی علیه السلام در خطبه متقین یا همام در نهج البلاغه، به بیش از 100 ویژگی برای انسانهای با تقوا اشاره فرمودند در مورد پانزدهم حضرت راجع به متقین می فرمایند که: " صبروا أیّاما قصیرة أعقبتهم راحة طویلة ، تجارة مربحة یسّرها لهم ربّهم " متقین چند روز دنیا را صبر کردند و یک راحتی ابدی را به ارمغان بردند. یک تجارت پرسود که فقط با خدا مقدور است.


می گویند بهشتیان وقتی می خواهند وارد بهشت شوند، ملائکه به استقبال آنها آمده و می گویند: " سَلاَمٌ عَلَيْكُم بِمَا صَبَرْتُمْ" سلام بر شما خوب صبر کردید. از از حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم سوال کردند ایمان چیست؟ فرمودند: صبر. باور نکنید مومن صبر نداشته باشد؛ ایمان یعنی صبر " یا ایها الذین آمنوا اصبروا" صبر کنید.

چند روز صبر کردند و پاداششان تا ابد است یعنی چه؟ متقین چهل، پنجاه سال عبادت کردند و تا ابد در بهشت پاداش می بینند. این یک معامله است که فقط با خداست. با هیچ بشری نمی توانیم این طور معامله کنیم. ما معنی ابد را نمی فهمیم، چون ذهن بشر محدود است و برای هر چیزی حد قائل است. ابد یعنی بی حد.

مثالی را در این باره عرض میکنم، اگر کسی به حجم این آسمان و زمین ارزن انبار کند، آنقدر ارزن بریزند که تمام آسمان و زمین پر از ارزن شود، و بعد بگویند یک کبوتر هست که هر یک میلیارد سال می آید و یک ارزن را می خورد ارزن ها تمام نمی شود، حتی این هم کفاف نمی دهد برای ابد.

در شرح این جمله یک جمله عرض میکنم: علامه مجلسی می فرماید: وقتی که خدا بهشت را خلق کرد ملائکه را آورد و به آن ها نشان داد و ملائکه گفتند خدایا همه انسان ها این بهشت را بدست می آورند؟ وقتی این ها بهشت را دیدند که محیرالعقول است، گفتند همه ما به آنجا بیاییم؛ خدا فرمود: بروید در های ورودی را هم ببینید، رفتند و دیدند که هشت در که تمام آن درها مکارم است چیزهایی که انسان کراهت دارد و باید صبر کند، مثلا یک در نوشته است باب المجاهدین، کسانی که از این در وارد می شوند مانند حضرت عباس علیه السلام دستانشان را دادند، یکی سر داده است، یکی چشم هایش را و...

ملائک گفتند: خدایا هیچ کس نمی تواند به بهشت بیاید، این در ها سخت است. خداوند فرمود بالاخره اهلش پیدا می شود. یک قمر بنی هاشم، یک قاسم پیدا می شود.

بهشت را هیچ ذهنی هرچقدر هم خلاق باشد نمی تواند تصور کنید. ژول ورن گفته است که هر انسانی بتواند چیزی را تجسم کند یک انسان دیگر آن را می سازد. یعنی انسان هر چیزی که تجسم کند می سازد. خدا در مورد بهشت می گوید: هیچ انسانی نمی تواند بفهمد، بداند که ما چه چشم روشنی هایی مخفی کرده و در قیامت می دهیم.

سپس جهنم را هم به آن ها نشان داد، جهنم هم هین طور است و هیچ کس نمی تواند تصور کند. گفتند: خدایا هیچ کس اینجا نمی آید، خداوند فرمود بروید در هایش را ببینید. دیدند هشت در دارد و تمام آن ها لذت است، شهوت است. اما متقین کدام را انتخاب کردند: گفتند مکارم را انتخاب کردند چیز هایی که کراهت دارد و باید صبر کنند، گفتند: از لذت های چند روزه دنیا چشم می پوشیم یک راحتی ابدی رات به ارمغان می آوریم.

متقین شعار خودشان را صبر قرار دادند. اسلام خیلی به عمل کردن بها نمی دهد، اسلام بیشتر به عمل نکردن بها می دهد. متقین پاداش صبرشان را می گیرند.

در جمله شانزدهم می فرماید: "ارادتهم الدّنیا فلم یریدوها و أسرتهم ففدوا أنفسهم منها " دنیا به آن ها روی کرد، آن ها به دنیا اعتنا نکردند. دنیا می خواست آن ها را اسیر کند اما آن ها به اسارت دنیا در نیامدند.

امیرالمومنین علی علیه السلام در حکمت 133 می فرمایند:"الدُّنْيَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِيهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا." مردم در نیا دو دسته اند، یک گروه خودشان را می فروشند وتباه می شوند ( یعنی دین و انسانیت خود را فروخت، مثل امروعاص)؛ و دیگری خود را خرید و آزاد کرد.

در ادامه این مراسم مداح اهل بیت علیهم السلام حاج مرتضی طاهری به مداحی پرداختند.


کلیک کنید

/د115