استاد فاطمی نیا: اگر قدر خود را بدانیم، تولدی دوباره ایجاد می شود
وارث: مراسم شب سی ام رمضان الکریم با سخنرانی استاد فاطمی نیا و مداحی استاد کریم خانی در روضه خانگی برگزار شد.
درادامه گزیده ای از سخنان استاد فاطمی نیا را می خوانید:
سید بن طاووس می فرمودند: که من فکر کردم که یک نعمتی دارم که خود به آن فکر هم نمی کردم و آن هم این است که فرزند یک پدر بدکاره نیستم. خداوند نعمتهای زیادی به ما داده است که در خودمان نمی بینیم.
این قدر شناسی خاص است که خداوند به ما چه داده است و قدر شناسی عام که انسان قدر خود را بداند که چه چیزهایی در اختیارش گذاشته است.
بررسی قدر انسان در حوزه خاص وعام است و این استعدادهایی که خداوند به ما داده است را باید قدر بدانیم. طوری که امیرالمومنین علی علیه السلام، امام عالمیان به انسان می گوید: فکر می کنی جِرم کوچکی هستی؟ خیلی خود را دست کم می گیری و یک عالم اکبر در تو است!
یک تائبی در عالم تاریخ که توبه کرده بود و از اوتاب شده بود، می گفت: من به ابعاد خود فکر کردم و ترسیدم! چون من کوه آتش فشان دارم، دریا و صحرا دارم و یک صحرای پر گرد و غبار به نام تکبر دارم که اگر بلند شود دیگر هیچ کس را نمی شناسم و دل همه را می شکنم و دریای غضب دارم که اگر طوفان کند همه چیز را به هم می ریزد، یک کوه آتش فشان دارم به نام حُب ریاست که شهر را می سوزاند. با دیدن اینها ترسیدم و گفتم از دست اینها کجا بروم و به یاد خدا افتادم.
خداوند فرمودند: خود را به من بسپار و دین و قرآن ما آمده که اینها را کنترل کند. اگر خود را بشناسیم و این مزایا مثبت و منفی را بشناسیم، یک ولادت دومی حاصل می شود و تولدی دوباره ایجاد می شود. خدا آنقدر به انسان لیاقت داده است که امکان تولدی دوباره وجود دارد.
مرحوم دکتر زرین کوب کتابی بنام "فرار از مدرسه" را چاپ کرده است اسم این کتاب الهام گرفته از کتاب"المنقض من الضلال"غزالی است که در این کتاب غزالی به فکر تولدی دوباره بوده است. ایشان به شهر دمشق رفتند و در پله های معذنه نشسته که کسی ایشان را نبینند و شیوه اشان این بود که من هیچی نفهمم و همه چیز پاک شود و بعد چند لحظه حس کردم همه چیز پاک شد و از پله ها پایین آمدم و این حس را داشتم و بعد فهمیدم که خود را دارم گول می زنم و چیزی پاک نشده و موفق نشدم و ایشان نمی خواستند که تمام علمشان را از دست بدهند اما می خواستند که نازل به منزله یک عمی بشوند، اما نشد.
اما روش امام صادق علیه السلام که می فرمایند: معلوماتت را نگهدار و فقط عملت را وظیفه کن و به سابقه ات کار نداشته باش، عقل کلید کار انسان است و انسان حدش این نیست و قدرش زیاد است و اگرعقل موید به نور شود، الحال عوض می شود و مسلط به آینده می شود و گذشته جبران می شود و تولد دوباره صورت می گیرد و عالم و در دیگر باز می شود.
و جمع بندی این است که قدر انسان زیاد است. امام صادق علیه السلام می فرماید: که انسان از این بالاتر هم می رود و این در صورت عقل موید است.
انشاءالله در این شب ها به این فضیلت می رسیم.