...گرچه حج نکرده باشی!

کد خبر: 19667
ماه ذیحجه از راه می رسد و سایه برکات آن بر سر مسلمین گسترده می شود و دوباره بهانه ای برای بخشش گنهکاران فراهم می آید تا در این ماه با استغفار به درگاه الهی، گذشته خود را جبران کنند و عارفان و عاشقان به کوی وصال دوست دست یابند.
وارث
رسول خدا (ص) درباره 10 روز اول ماه ذیحجه فرمود که عبادت و کار نیک در هیچ ایامی به اندازه این ایام فضیلت ندارد.

از سویی دیگر آنان که بار سفر بسته و عازم خانه امن الهی شده اند در این ایام، لبیک گویان به گرد کعبه می گردند و مناسک حج را به جا می آورند تا در روز عرفه و عید قربان، زیر باران رحمت الهی از هرگونه آلودگی و گناه پاک شوند.

در این میان آنان که از زیارت خانه خدا و انجام مناسک حج محروم مانده اند با نگاهی حاجتمدانه آرزوی دیدار خانه خدا و حرم رسول اکرم(ص) را در دل می نشانند و اشک می ریزند ولی چه زیبا فرمود امام صادق(ع) که اگر می خواهید در ثواب حاجیان شریک شوید، در دهه اول ذیحجه دو رکعت نماز گذارید.

امام جعفر صادق(ع) از پدر بزرگوار خود امام باقر(ع) اینگونه فرمود: در دهه نخست از ماه ذی الحجّه، هر شب میان نماز مغرب و عشا این دو رکعت نماز را ترک مکن. در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را می خوانی، پس از این آیه (آیه 142 سوره اعراف) را می خوانی که «و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر فتم میقات ربه اربعین لیله و قال موسی لاخیه هرون اخلفنی فی قومی و اصلح و لاتتبع سبیل المفسدین» تا در ثواب با حاجی ها شریک شوی، گرچه حج نکرده باشی.

معنای آیه: «ما با موسی 30 شب وعده گذاشتیم، سپس آن را با 10 شب دیگر تکمیل نمودیم به این ترتیب میعاد پروردگارش (با او) چهل شب تمام شد و موسی به برادرش هارون گفت که جانشین من در میان قومم باش و (آنها را) اصلاح کن و از روش مفسدان پیروی منما»

آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی استاد اخلاق درباره این نماز و آیه آن در کتاب المراقبات می نویسد: در هنگام قرائت این آیه شریفه از خود بپرس که این وعده چیست؟ حسرت و شوق خود را برای دیدار خدا افزایش داده و از ورشکستگان مباش «کسانی که دیدار خدا را انکار نمودند و آنگاه که قیامت فرا رسد، گویند وای بر ما که آسایش و سعادت این روز را از دست دادیم. آنان بار گناهان خود را به دوش می‏کشند و چه بار بدی».

وی می افزاید: درباره روایت پیامبر اکرم (ص) که در آن شوق حضرت موسی (ع) به این وعده‏گاه را بیان نمودند، بیندیش آنجا که فرمودند «در چهل روز رفت و آمد خود به خاطر اشتیاقی که به دیدار خداوند داشت، نخورد، نیاشامید و نخوابید.»

/م118