حجت الاسلام رفیعی: کاشتن بذر شر در جامعه، ندامت می آورد

کد خبر: 23484
مراسم عزاداری شام شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام با سخنرانی حجت السلام رفیعی، قرائت زیارت عاشورا توسط آقای زین العابدین و مداحی حاج سید مهدی میرداماد در حسینیه فاطمیه بزرگ تهران برگزار شد.
وارث:  مراسم عزاداری شام شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام با سخنرانی حجت السلام رفیعی، قرائت زیارت عاشورا توسط آقای زین العابدین و مداحی حاج سید مهدی میرداماد در حسینیه فاطمیه بزرگ تهران برگزار شد. 

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام رفیعی را می خوانید:

ندامت و پشیمانی ناشی از خطاست. دو گروه نادم و پشیمان نمی شوند، اول معصومین اند، اینکه چرا گاهی اوقات معصومین اظهار ندامت و پشیمانی می کنند و گاهی روزی 70 تا 100 بار اظهار ندامت و توبه می کردند یکی از علل ندامتشان آموزش استغفار و توبه به ما است و علت دیگر اینکه استغفار و توبه و ندامت ثواب هایی دارد که می خواهند از این ثواب بهره مند شوند. دومین گروهی که ندامت ندارند کسانی اند که کار غلط خود را صحیح می پندارد، قرآن می فرمایند: بعضی ها فکر می کنند کارشان درست است همانند خوارج و گروه های انحرافی آیه 107 سوره کهف می گوید: اینها بدبخت ترین مردم هستند، کسانی که زشتی خود را زیبا می پندارند.

چه کنیم که در زندگی ندامت برایمان پیش نیاید؟ در حدیثی داریم: هرکسی قبل از آزمون، اطمینان کند پشیمان می شود. یعنی کسی که قبل از بررسی و تحقیق کاری را انجام دهد پشیمان می شود. امام صادق علیه‌السلام پسری دارند به نام اسماعیل که در زمان حضرت از دنیا رفت، حضرت هم برایش نماز خواند که متاًسفانه امروز اسماعیلی ها می گویند ایشان زنده است و قیام می کند و او را امام می دانند و شش امامی شده اند و اسماعیل مذهب که بعد از امام صادق علیه‌السلام، امام کاظم علیه‌السلام را قبول ندارند. اسماعیل مبلغی داشت و می خواست این مقدار وجه را به شخصی برای کار کردن بدهد و سودی از آن بیگیرد، برای مشورت نزد پدرش رفت و حضرت فرمودند: شخصی که پول را می خواهی به او بدهی مشروح به گناه و فسق است و این کار را نکن گفت: نه پدر جان مردم می گویند ولی اینگونه نیست، نه به حرف مردم و نه به سفارش پدرش به هیچ کدام توجه نکرد و پول را به آن شخص داد و پولش از بین رفت، به مکه رفته بود و گریه می کرد و می گفت: خدایا پولم را برسان پدرش آمد و فرمود: پسرم دعایت مستجاب نمی شود چون تحقیق نکردی و بررسی نکردی. خداوند پیامبر خود را به مشورت دعوت می کند. بدون مشورت انسان نادم می شود. امام جواد علیه‌السلام فرمود: سه کار است که اگر در زندگی باشد پشیمانی حاصل نمی شود اول اینکه عجله نکنیم و دوم اینکه مشورت کنیم و در آخر به خداوند توکل کنیم. روایت داریم که اگر کسی را به عنوان دوست می خواهیم انتخاب کنیم امتحانش کنیم بفهمیم که اهل نماز است، به مردم کمک می کند رابطه اش با مردم و خدا چگونه است، زود باور باشد. سوء ظن حرام است ولی روایت داریم که یک جا سوء ظن خوب است زمانی که در جامعه حقه زیاد است.

روایت داریم: هر که بذر شر دارد محزون و نادم است. شر دو گونه است، شر درونی و شر بیرونی و از هر دو به خدا پناه می بریم. خداوند به پیامبر صلي‌الله عليه وآله دستور می دهد که بگو: پناه می برم به سه جایگاه رب الناس، ملک الناس، اله الناس. چقدر شر درونی مهم است که باید سه بار به خداوند پناه برد. حرص و غضب و شهوت و کینه از نمونه های شر درونی است. با خواندن سوره فلق شر های بیرونی از ما دور می شوند. قرآن می فرماید: مردم نسبت به کار خیر چهار دسته اند 1. اشخاصی که در کار خیر بخیل اند و انجام کار خیر را دوست ندارند 2. کسانی که دیگران را از کار خیر منع می کنند 3. کار خیر انجام می دهد 4. کار خیر را با سرعت انجام می دهد.

بذر شر گاهی اعتقادی است، به طور مثال محمد ابن عبدالوهاب شر اعتقادی کاشت که وهابیتی ساخت که تمام انسان ها را آزار می دهند و بدترین نوع شر، شر اعتقادی است. شر اخلاقی، شر اجتماعی تمام این شر ها پشیمانی می آورد.

در ادامه این مراسم، ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج سید مهدی میرداماد به روضه خوانی پرداختند.

/ب.ط 211