مراسم هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا(س) برگزار شد +گزارش تصویری

کد خبر: 25862
مراسم هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام عبدالملکی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان برگزار شد.

وارث: مراسم هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام عبدالملکی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام عبدالملکی را می خوانید:  

تعریف دین می شود یک تعداد اعمال و رفتار و برنامه که برای بشر ارائه شده است و اعتقاد داریم که دین ما کامل ترین و آخرین دین است. دین در سه شاخه برای ما برنامه دارد، یکی بحث اصول و اعتقادات است یک بحث، بحث احکام و دیگری بحث اخلاق است. ابزار فهم این سه یک چیزی است به نام عقل، در همین حد بدانید که این عقل همان وجود مبارک رسول خدا صلوات الله علیه است، یعنی وسیلۀ فهم دین پیامبر اکرم صلوات الله علیه است.

ما در دو حوزه با عقل کار داریم، یک عقل نظری و یک عقل عملی. عقل نظری پیرامون هست ها و نیست ها صحبت می کند، که می شود همان اصول و اعتقادات. در عقل عملی صحبت از بایدها و نبایدها است، که این بایدها و نبایدها ناظر بر رفتار انسان است و به آن احکام می گویند.

در شکل اول همین که شما بدانید کفایت می کند، اما در بحث دوم که صحبت از عقل عملی است دانستن به تنهایی کفایت نمی کند باید به عمل و فعل دربیاید.

در بحث تبری یعنی بیزاری جستن و لعن دشمنان اهل بیت و رسول خدا علیهم السلام دانستن کفایت نمی کند، باید به فعلیت در بیاید. تولی و تبری مثل دو بال پرواز هستند که به تنهایی نمی توانند بپرند. در سورۀ توبه آمده است "بَرَاءَةٌ مِّنَ اللَّـهِ وَرَسُولِهِ" جایگاه برائت از خدا و رسول خدا صلوات الله علیه است، یعنی ما از دشمن بدمان می آید چون این دستور از خدا و رسول خدا صلوات الله علیه رسیده است.

" قُل لا أَسئَلُكُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى " ابن عباس نقل می کند که این "القربی" اهل بیت علیهم السلام هستند.

در سورۀ مبارکۀ احزاب آیۀ 57 آمده است " إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا " کسانی که خدا و رسولش را آزار می دهند لعنت خدا بر آنها باد، در قیامت هم بر عذاب آنها اضافه می شود.

ثمرۀ تولی و تبری برای ما چیست؟ پیامبراکرم صلوات الله علیه فرمودند: هرکس اهل بیت من را دوست داشته باشد من را دوست دارد و هرکس من را دوست بدارد خدا را دوست داشته است، و هرکس با اهل بیت من دشمنی بکند با من دشمنی کرده است و هرکس با من دشمنی کند با خدا دشمنی کرده است.

ما اهل بیت علهیم السلام را دوست داریم، خیلی از غیر مسلمانان هم هستند که اهل بیت علیهم السلام را دوست دارند، از کجا باید بفهمیم که در این مسیر محبت ما درست است و یا محبت آنها؟ ملاک و مقیاس چیست؟ رسول خدا صلوات الله علیه فرمودند: زمانی که من را و خانواده ام و آنهایی که به من منسوب هستند را به خودت و خانواده ات مقدم بشماری تازه معلوم می شود که آنجا ما را دوست میداری و ایمان داری.

پس از این حدیث برداشت می شود که سادات فی نفسه برای خود موضوعیتی ندارند و اگر عزت و احترام و شرف و موقعیتی دارند به برکت وجود نازنین رسول اکرم و اهل بیت علیهم السلام می باشد.

محبت اهل بیت علیهم السلام با سه شرط می شود مودت، اول استمرار، دوم شدت و سه به فعلیت در آمدن آن. هرموقع که به فعلیت دربیاید محبت تبدیل به مودت می شود و تولی می شود. اما این به فعلیت درآوردن تابع شرایط مکان و زمان است. 

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان به مداحی پرداختند.