مهمترین بعد وجودی حضرت زهرا (س)، دفاع از ولایت است
وی ادامه داد: 2 نفر در دنیا مهمترین خدمت را در این زمینه انجام دادند از میان معصومین (ع) حضرت زهرا (س) و در میان غیرمعصومین، مرحوم امام خمینی (ره).
آیت الله جلالی خمینی با اشاره به اینکه مهمترین مطلب در اسلام پس از رسالت، ولایت است، خاطرنشان کرد: ولایت آنقدر اهمیت دارد که خداوند به پیامبرش می فرماید اگر این مطلب را به مردم ابلاغ نکنی گویی رسالت خود را انجام نداده ای.
وی در همین ارتباط اظهار داشت: ماجرای عظیم غدیر خم که نزدیک به 120 هزار نفر حضور داشتند و پیامبر اسلام (ص) به مردم فرمودند که این مطلب را یعنی ولایت امیرالمومنین (ع) را به غایبان نیز اطلاع دهید آنقدر مهم است که در آن صحرای داغ پیامبر اسلام (ص) فرمودند همه منتظر می مانیم تا آنهایی که نرسیده اند، برسند و آنهایی که جلوتر رفته اند، برگردند تا مطلب مهمی را از سوی خداوند به آنان ابلاغ کنند.
مسئول مدرسه علمیه جلالی خمینی با اشاره به اینکه پیغمبر اسلام (ص) در روز غدیر خم امیرالمومنین علی (ع) به عنوان ولی و وصی بعد از خود معرفی کردند، خاطرنشان کرد: حضرت خیمه ای برپا کردند و همه حتی عمر و ابوبکر نیز با امیرالمومنین علی (ع) بیعت کردند اما بعد از رحلت حضرت محمد مصطفی (ص) ولایت را کنار زده و از میان خود خلیفه انتخاب کردند.
استاد اخلاق حوزه تهران افزود: طبق روایت همه مردم به جز سلمان، مقداد و ابوذر مرتد شدند و ولایت را کنار نهادند و در چنین وضعیتی تنها کسی که از ولایت دفاع کرد حضرت فاطمه (س) بودند.
وی در همین ارتباط ادامه داد: حضرت شب ها همراه با بچه هایش به درب منزل مهاجر و انصار می رفتند و آنان را به ولایت دعوت می کردند و آنها در ظاهر می پذیرفتند اما در واقع اقدامی در دفاع از ولایت انجام نمی دادند.
آیت الله جلالی خمینی با اشاره به اینکه بعد از این وقایع حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد خطبه ای خواندند و با ادله قرآنی به ابوبکر اثبات کردند که افراد از انبیا ارث می برند، اظهار داشت: سرانجام ابوبکر قانع شد و نوشت فدک به زهرا تحویل داده شود اما در مسیر آن نانجیب از حضرت زهرا (س) ماجرا را پرسید و پس از مطلع شد خواست نامه ابوبکر را بگیرد اما حضرت نامه را ندادند تا اینکه آن نانجیب سیلی به صورت حضرت زد.
مسئول مدرسه جلالی خمینی با تاکید بر اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) مبارزه ای در دفاع از ولایت کرد که هیچکس دیگر انجام نداد، گفت: حضرت سپس مبارزه منفی را شروع کردند آنچنان که به امیرالمومنین علی (ع) فرمودند مرا شبانه غسل، کفن و دفن کن.
وی افزود: حضرت فاطمه (س) به ظاهر زن جوانی بودند اما در واقع بزرگترین سیاستمدار جهان بوده و با اقداماتشان نادرستی خلافت غیر علی را نشان داد.
استاد اخلاق حوزه علمیه تهران با اشاره به اینکه حضرت ثابت کردند ولایت علی (ع) حق است اما نتوانستند به مرحله ظهور برسانند، تصریح کرد: خدا مرحوم امام را که فرزند صالح حضرت زهرا (س) هستند، رحمت کند زیرا توانستند ضمن بیان ولایت آن را به مرحله ظهور برسانند.
وی ادامه داد: بعد از غیبت امام زمان (عج) هیچ عالمی نتوانست خدمتی را که امام کردند، انجام دهد البته علمای بزرگی همچون شیخ انصاری، شیخ طوسی، محقق کرکی، سیدجمال الدین اسدآبادی و ... صحبت هایی درباره ولایت داشتند ولی حرفشان به مرحله ظهور و عمل نرسید.
آیت الله جلالی خمینی با بیان اینکه بزرگترین کار امام این بود که ولایت را به صورت حکومت درآوردند، خاطرنشان کرد: ایشان ولایت را به صورت جمهوری اسلامی مطرح و 98.2 مردم به آن رای دادند.
وی با بیان اینکه مرحوم امام (ره) اسلام مدنظر حضرت زهرا (س) و امیرالمومنین (ع) را در جامعه حاکم کردند، اظهار داشت: کسانی که ساعده بی ثقیفه را ایجاد کردند و برخلاف امیرالمومنین رأی دادند تلاش کردند سخنان حضرت زهرا (س) را منحرف کرده و بگویند تلاش زهرا برای مال دنیا و فدک بود اما روشن شد اولا پیغمبر (ص) فدک را به حضرت زهرا (س) اعطا کرده بودند و حضرت فاطمه (س) تلاش داشتند منافع فدک را به فقرا بدهند.
مسئول مدرسه علمیه جلالی خمینی با اشاره به اینکه دشمن تلاش داشت حتی درب خانه حضرت علی (ع) به روی مردم و فقرا بسته شود، گفت: از آنجا که حق با زهرا (س) بود علمای شیعه به ویژه پس از تشکیل حکومت اسلامی توسط مرحوم امام (ره) توانستند چهره حقیقی حضرت را بر مردم آشکار کنند و مردم نیز می فهمند که حق با علی و زهرا بود و ولایت دیگران باطل است.
آیت الله جلالی خمینی با بیان اینکه همه معصومین (ع) از نظر شخصیتی، علمی و معنوی با سایر مردم فرق می کنند، اظهار داشت: 14 معصوم (ع) دارای علم یدنی هستند یعنی خداوند علم را بدون تعلیم هیچ معلمی به آنان داده است.
وی افزود: یکی از امتیازات حضرت زهرا (س) نسبت به حضرت مریم (3) این است که علم به گذشته، حال و آینده دارند.
مسئول مدرسه جلالی خمینی در پایان گفت: مهمترین بعد وجود حضرت فاطمه زهرا (س) نقش آنان در تثبیت ولایت است.
/ف.م214