حجت الاسلام حسینی قمی: اگر انسان با قرآن مأنوس باشد، می تواند با قرآن سخن بگوید! +گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام حسینی قمی و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام برادر هادی نوری در هیئت محبان الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام حسینی قمی را می خوانید:
اگر انسان با قرآن مانوس باشد و قرآن در زندگی او حضور داشته باشد می تواند با قرآن سخن بگوید، حضرت زهرا سلام الله علیها این چنین بود. امام علی علیه السلام در نهج البلاغه می فرمایند: سزاوار است مسلمان روزی پنجاه آیه قرآن بخواند. واقعا قرآن در میان ما مهجور است.
مرحوم علامه جعفری رضوان الله علیه استادی داشتند به نام آیت الله شیخ مرتضی طالقانی که مقام بالایی داشتند، در خاطرات مرحوم آیت الله بهجت آمده است که ایشان می فرمودن:د شبی ایشان می خواستند از دنیا بروند از مرگ خودش خبر داد و فرمود فردا من می میرم. آیت الله بهجت می فرمودند: آن شب ما تا دیروقت نشستیم خدمت ایشان و مسائل فراوانی از ایشان شنیدیم و استفاده کردیم. ایشان عالم بزرگی بوده اند که شخصیتی مانند آیت الله بهجت مرید ایشان بوده است و تا دیروقت کنار او می نشسته است تا از کلام و نفس او استفاده کند. آیت الله بهجت می فرمایند: فردا هنگامی که به رحمت خدا رفتند، رفتیم و دیدیم که مانند یک عروس درحجله شده اند.
علامه جعفری از شاگردان ایشان بودند و خدمت ایشان کفایت الاصول را می خواندند، کفایت الاصول کتاب اصولی در سطح عالی حوزه است.
مرحوم محدث قمی کتابی دارند به نام فوائد الرضویه که شرح حال علما است، علت اینکه این نام را برایشان گذاشته اند این است که مرحوم مقدس قمی فرمودند: زمانی غم ها و غصه های عالم به من هجوم آورد، روایتی دیدم که اگر کسی برود به زیارت امام رضا علیه السلام غصه هایش برطرف می شود. ایشان سالها مجاور امام رضا علیه السلام شدند و این کتاب را در آنجا نوشتند.
این کتاب شرح حال صدها نفر از علمای شیعه است، به اسم خودش که رسید فرمودند و اما شرح حال خودم : چون من پست تر از آنم که در ردیف علما به حساب بیایم و این کتاب اختصاص دارد به شرح حال علما، بنابراین زندگی خودم را نمی نویسم، اما اسامی کتابهایم را می نویسم که اگر گسی خواست از آنها استفاده کند. ایشان صد و ده جلد کتاب نوشتند و می گویند من پست تر از آنم که در ردیف علما قرار بگیرم!
خداوند در قرآن می فرمایند: ما اراده کرده ایم که انسان را از روی زمین بلند کنیم و بالا ببریم اما او خودش چسبیده است به زمین.
امام صادق علیه السلام فرمودند: کسی که خودش را بهتر از دیگران ببیند از مستکبرین است. ما نمی دانیم پایان زندگی هایمان چه می شود، نباید خود را از دیگران برتر بدانیم، به همین دلیل است که سفارش شده است در دعاهایمان عاقبت به خیری بخواهیم.
نهج البلاغه 240 خطبه دارد، 79 نامه و 480 کلمۀ حکمت آمیز، اگر روزی یک صفحه از آن را هم بخوانیم در یک سال تمام می شود، اما متاسفانه ما هیچ کدام وقت نمی کنیم. حساب کنید که از صبح که بیدار شدید تا الان چقدر زمانتان را پای این فضای مجازی گذراندید و چقدر از زمانتان را صرف مطالعۀ قرآن کرده اید؟
حضرت زهرا سلام الله علیها با قرآن حرف می زدند، در خطبه ای که بیست دقیقه طول کشید بیش از پنجاه آیه آمده است. ایشان با قرآن مأنوس بودند. فضه خادم حضرت زهرا سلام الله علیها بود، بیست سال جز با قرآن سخنی نگفت.
ابن ابی الحدید داستانی را از قول فرزدق نقل می کند که وقتی کوچک بودم پدرم من را نزد امیرالمؤمنین علیه السلام برد و به ایشان گفت: می خواهم به فرزندم شعر یاد بدهم تا استعداد شعری او نمایان شود، امام علی علیه السلام به او فرمودند: به جای شعر به او قرآن بیاموزید. جناب حافظ هم می فرمایند که هرچه دارم همه از دولت قرآن دارم.
قرآن را در اولویت های آموزشی مان قرار دهیم. اگر انسان با قرآن زندگی کرد، با قرآن هم میمیرد. کسی می تواند بگوید ما را با قرآن بمیران که در طول زندگی اش با قرآن انس داشته باشد. حضرت زهرا سلام الله علیها با قرآن زندگی کردند و با قرآن از دنیا رفتند و با قرآن هم محشور می شوند.
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام برادر هادی نوری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند