حجت الاسلام شیخ عباس صراف: خداوند روزی اش را توسط این خانم به بندگان عطا می‌ کند

کد خبر: 34475
جلسه هفتگی هیئت عبد الله بن الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شیخ عباس صراف و مداحی حاج سعید خرازی ، حنیف طاهری ، علیرضا شکوری و مقداد حسین زاده برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت عبد الله بن الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شیخ عباس صراف و مداحی حاج سعید خرازی، حنیف طاهری، علیرضا شکوری و  مقداد حسین زاده برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام صراف را می خوانید:

دو ماه رجب و شعبان را خداوند در اختیار ما گذاشته است تا زمینه ای به جهت استفاده از ماه ضیافت الهی، یعنی ماه مبارک رمضان باشد. وجود مقدس پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله در آخرین جمعه ماه شعبان که پس از آن ماه مبارک رمضان بود، معمولا خطبه ای را در بین مردم یثرب که بعدها به برکت قدوم پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به نام مدینه النبی نامیده می‌ شد؛ بیان کردند. حدود چهار خطبه به طرق و عناوین مختلف در کتب ما از قول پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله و از قول معصومین به ما رسیده است.

خطبه پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به جهت تربیت و رشد عقول مردم و نفوسی که کنارشان قرار می‌ گرفتند، قطعاً و یقیناً آثار و برکات خودشان را دارد تا جایی که وجود مقدس پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: "کلام ما اهل بیت تالی تلو قرآن و کلام خداست." یعنی تا قیامت این قرآنی که در اختیار ما است هیچ وقت کهنه نمی شود و هر زمان که قرآن ر ا باز کنی تازگی دارد. یعنی کلام اهل بیت علیهم السلام را در هر بازه زمانی که مطالعه کنید قطعا و یقینا کلام معصوم حرف روز است و از آن بهرمند خواهید شد.

در آخرین جمعه ماه شعبان پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله در بین مردم قرار گرفتند و گفتند:" ای مردم ، به درستی که شهر و ماه به شما روی می‌ آورد و در آستانه حلال ماهی قرار گرفته اید که خداوند علی اعلی  اراده کرده است این ماه را ماه برکت و آمورزش و رحمت برای شما قرار دهد. این ماهی است که خدا سفره اش را برای شما قرار داده و با فضیلت ترین ماهی است که خدا برای شما آورده است و ایامی که در این ماه بر شما سپری می‌ شود، افضل ایام در طول سال است و لیالی افضل لیالی است؛ شب هایی که در طول این یک ماه بر شما می گذرد با فضیلت ترین شب هایی است که خداوند برای شما قرار داده است و ساعت و زمانی که در طول این یک ماه برای شما سپری می‌ شود با افضل ترین ساعات است.

سپس فرمودند: این ماه، ماهی است که خدا اراده کرده مهمانی دهد و همه مردم را در این مهمانی دعوت کرده است؛ یکی از زیبا ترین جلوه های ماه رمضان نیز همین است که آن کسی که یک سال عصیان کرده و نعمت خدا را ضایع کرده است و چه آن کسی که بندگی خدا را کرده است همگی را خداوند یک جور دعوت کرده است.

 خداوند اراده کرده از احسان و برکت خود همه کسانی که وارد این ماه می‌ شوند از این برکت و کرامت استفاده کنند. بعد می‌ فرمایند: " خداوند یک پذیرایی برای بندگانشان انجام داده اند که در هیچ کدام از ماه های دیگر این جلوه پذیرایی از بنده را نمی بینید. هر نفسی که در این ماه می‌ کشید خدا به ملائکه اش دستور داده تا تسبیح بنده بشمار آورند. خواب شما در این ماه عبادت است. قطعاً و یقیناً عمل شما را در این ماه مورد پذیرش خود قرار می‌ دهد و دعای شما در این ماه مستجاب خواهد شد."

صحبت پیرامون شخصیت حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها بنا به استناد مطالب تاریخی خود جلسات مفصلی را می‌ طلبد لاکن مرحوم سید محسن امین عاملی صاحب کتاب اعیان الشیعه جزوه ای دارند در اثبات حقانیت و جایگاه این خانم در تاریخ است. ایشان می‌ فرمایند انکار شخصیت دختر سید الشهدا علیه‌السلام یعنی رقیه بنت الحسین سلام‌الله‌علیها در عالم مانند انکار خورشید وسط روز است و اگر در طول تاریخ در تمام منابع و مقاتل ما فضایلی را قرار داده ایم و مطلبی را اثبات بودن این خانم نداشته باشیم رجوع کردن در کنار قبر این خانم و این همه کراماتی که از قبر این خانم صادر شده دلالت بر وجود ایشان می‌ کند .

حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها در سال پنجاه و هفت هجری قمری به دنیا آمده اند و مادر ایشان خانمی به نام ام اسحاق است و ام اسحاق، در یک سال آخر عمر امام حسن مجتبی علیه‌السلام به عقد ایشان درآمدند و جزء همسران ایشان بودند و زمانی که امام مجتبی علیه‌السلام به شهادت رسیدند چهار وصیت به امام حسین علیه‌السلام کردند و یکی از بندهای وصیت ایشان این بود که، پس از شهادت من ام اسحاق را به عقد خود در بیاور و در آنجا فضایلی از ایشان بیان کرد از جمله که فرمودند: ام اسحاق عابده ای و ساجده ای است که حالات او در شب زنده داری و تهجد خود در حال حاضر در بین تمام زنان مدینه زبانزد عام و خاص است و او را در نزد خداوند آبرومند دیدم . سپس فرمودند: من میل دارم پس از من ایشان به عقد شما دربیایند.

این وصیت امام حسن علیه‌السلام را امام حسین علیه‌السلام عملی کردند. ثمره این ازدواج حضرت رقیه بنت الحسین سلام‌الله‌علیها است. برخی می‌ گویند حضرت شهربانو مادر حضرت زین العابدین علیه‌السلام مادر حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها است که این حرف اشتباه است. چرا که حضرت شهربانو سلام‌الله‌علیها  از زمانی که امام سجاد علیه‌السلام را به دنیا آوردند در زمان زایمان از دنیا رفتند و در قبرستان بقیع دفن شدند و این بی بی شهربانو که جنوب تهران دفن است یک زن محدثه ای بوده است. لاکن این بی بی شهربانو که در آن مزار دفن است مادر امام سجاد علیه‌السلام نمی باشد.

  ایشان تا سال صد و ده هجری قمری نیز زنده بودند و برخی تواریخ نوشته اند خانم دو سه سال پس از ولادت این خانم از دنیا رفتند قطعا و یقینا ام اسحاق جز شخصیت هایی بوده است که در کربلا بوده،  ولکن برخی می‌ گویند پس از مراجعت از کربلا و در مدینه ایشان از دنیا رفتند.

سن هایی که برای حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها در تاریخ نقل شده است، از سه سال است تا هفت سال! اما هفت سال خیلی بالا است و با قرائن تاریخی و اعتباراتی که است، نمی خواند. این ایامی که برای ایشان ولادت می‌ گیرند در تاریخ ثبت نشده شما یک روز خاص یک سند ضعیف داشته باشیم از تولد ایشان نداریم؛ لکن برخی از مقاتل قوی نوشته اند که ولادت این خانم در شعبان سال پنجاه و هفت هجری قمری بوده است.

حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه فرمودند:" همه قائل بر این هستند که باب الحوائج در عالم سه نفر هستند من مجتبی می‌ گویم چهار نفر هستند. همه می‌ گویند: حضرت موسی بن جعفر، حضرت علی اصغر و حضرت ابوالفضل علیهم السلام است. بر من مکشوف شده است و قائل بر این هستم که چهارمین کسی که در عالم باب الحوائج است؛ حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها است. والله قسم آنقدر آبرو دارد که اگر دستان کوچک اش را بالا بیاورد دعا نکرده خدا می‌ گوید مستجاب شد. سپس فرمودند ابجد نام حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها با ابجد رزاق یکی است؛ یعنی خداوند هر مقدار روزی که به بنده هایش می‌ دهد به وسیله این خانم عطا می‌ کند.