۷۱۸ نقطه جهان میزبان جشنهای مردمی در دهه کرامت
انتخاب 8 استان برتر
وی شعار اصلی جشنواره سیزدهم را خلاقیت و نوآوری به شمار آورد و اظهار داشت: ایجاد اتاق فکر با حضور نیروهای فکری و فرهنگی کشور در جشنوارههای موضوعی 31 استان کشور از جمله ابتکاراتی بود که به ارتقای سطح کیفی جشنواره کمک کرده است.
جعفری از انتخاب هشت استان برتر در این دوره از جشنواره خبر داد و افزود: برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) در استانهای کشور ارزیابی میشوند و هشت استان برتر به عنوان استانهایی که در این دوره از جشنواره دارای نوآوری و خلاقیت بودهاند، مورد تقدیر قرار می گیرند.
توسعه بخش علمی و پژوهشی جشنواره با محوریت دانشگاههای کشور
جعفری، توسعه بخش علمی و پژوهشی سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) و سپردن فعالیتهای علمی و پژوهشی این جشنواره به دانشگاههای کشور را از دیگر ویژگیهای جشنواره سیزدهم برشمرد و گفت: دبیرخانه دائمی بخش دانشگاهیان جشنواره امام رضا(ع) در معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است.
وی افزود: از دیگر اتفاقات قابل توجه در این دوره از جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) احیای برخی از رشتههای هنری و ادبی در بطن جشنواره بود که جشنواره تئاتر رضوی از جمله آنهاست که با تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر رضوی با محوریت استان خراسان شمالی این جشنواره فعالیت مجدد خود را از سرگرفت.
رشد کمی و کیفی آثار جشنواره سیزدهم
وی در ادامه تاکید کرد: در این دوره از جشنواره، برنامههای سینمایی 86 درصد، بخش فرهنگی ادبی 20 درصد، بخش علمی و پژوهشی 30 درصد و بخش هنری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) نیز از رشد 10 درصدی برخوردار بوده است. هم چنین طبق اطلاعات دریافت شده از استانها، آثار رسیده به لحاظ کیفی نیز از رشد چشمگیری برخوردار بودهاند.
وی به عنوان نمونه به رشد آثار رسیده به بخش سینمایی جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: در جشنواره فیلم رضوی شاهد رشد چشمگیر آثار رسیده به دبیرخانه هستیم.
داوری آثار تا نیمه مرداد ماه
وی با اشاره به اینکه کار داوری آثار رسیده به جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) تا 15 مرداد ماه ادامه خواهد یافت، گفت: 530 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، حوزههای علمیه و هنرمندان سطح کشور کار داوری آثار رسیده به دبیرخانه جشنوارههای موضوعی جشنواره سیزدهم را برعهده دارند.
جعفری به برخی میهمانان حاضر در مراسم اختتامیه نیز اشاره کرد: گروههای مختلفی از مجمع جهانی خادمان نمونه فرهنگ رضوی، بانوان مروج فرهنگ رضوی، دبیران جشنوارهها، برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) و چهرههای برجسته هنری در مراسم اختتامیه حضور دارند.
جشنهای باشکوه مردمی در دهه کرامت
جعفری با تأکید بر این که امسال بخش مردمی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، بطور جدی تقویت شده و شاهد برگزاری جشنهای مردمی باشکوه در دهه کرامت خواهیم بود، تصریح کرد: در این خصوص جشنهای محله محور در ایام دهه کرامت با الگوگیری از جشنهای محله محور نیمه شعبان با برنامهریزیهای جامع برگزار خواهد شد.
بیش از 700 نقطه در جهان میزبان جشنواره امام رضا(ع)
وی با اشاره به توسعه جشنواره امام رضا(ع) در خارج از کشور و بومیسازی فعالیتهای رضوی در نقاط مختلف دنیا افزود: در سال جاری جشنهای دهه کرامت در 79 کشور و در 718 نقطه دنیا توسط افراد بومی همان کشورها و ارادتمندان ساحت مقدس امام رضا(ع) برگزار میشود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: امسال به رسم سالهای گذشته در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) که در شب میلاد این امام همام برگزار میشود از 16 خادم نمونه فرهنگ رضوی که هشت نفر از آنان خادمان نمونه داخل و 8 نفر نیز خادمان نمونه خارج از کشور هستند، تقدیر به عمل میآید.
نشست مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی قاره آسیا و اقیانوسیه
وی به برگزاری نشست مجمع جهانی خادمان نمونه فرهنگ رضوی اشاره کرد و گفت: امسال نشست مجمع خادمان نمونه فرهنگ رضوی با حضور خادمان نمونه فرهنگ رضوی در ادوار گذشته جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در بخش آسیا و اقیانوسیه برگزار میشود.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) همچنین به بخش دانشگاهیان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) اشاره و تصریح کرد: عمده برنامههای بخش دانشگاهیان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در فصل بهار پیش از تعطیلات دانشگاهها برگزار شد و قسمت دوم این بخش در پاییز برگزار خواهد شد و در آبان ماه هم شاهد اختتامیه بخش دانشگاهیان در یکی از دانشگاههای خراسان رضوی خواهیم بود.
وی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در دهه کرامت را بستر ساز، دو دستاورد بزرگ نهادسازی و جریان سازی در عرصه فرهنگ کشور دانست و اظهار کرد: این دو دستاورد بزرگ تقویم نانوشتهای از فعالیتهای فرهنگی را در کشور رقم میزند که امیدواریم در سالهای دیگر شاهد یک تحول بسیار ارزشمند در حوزه فرهنگ و معنویت کشور باشیم.
سه شورای کلیدی و مهم جشنواره
جعفری با اشاره به اینکه هدایت جشنواره امام رضا(ع)، برعهده شورای سیاست گذاری جشنواره به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: خط مشی کلی جشنواره توسط این شورا تعیین میشود. شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نیز به عنوان دومین شورای کلیدی وظیفه ساماندهی بخش مردمی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) را برعهده دارد. شورای امور بینالملل نیز به عنوان سومین شورای راهبری و کلیدی جشنواره است که برنامه ریزی فعالیتهای جشنواره در خارج از کشور را بر عهده دارد.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: دو نوع نظارت تخصصی و عمومی در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اعمال میشود که بر چگونگی تولید آثار، داوری ها و اجرای برنامههای جشنواره در سطح ملی و میزان رضایت مندی مخاطبان، نظارت دارند.
یک اتفاق مهم در آیین اختتامیه جشنواره در سال همدلی و هم زبانی
جعفری از یک اتفاق مهم در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) خبر داد و گفت: در مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) به مناسبت سال همدلی و همزبانی گروه سرودی از 13 قومیت ایرانی با هویت فرهنگی خود سرود مشترکی به نام امام رضا(ع) را اجرا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) مبتنی بر دلهای عاشق ارادتمندان به امام رضا(ع) و نقطه بهم رساندن همه ادیان و مذاهب توحیدی است، خاطرنشان کرد: ما در این جشنواره تقسیم بندی مذهبی نداریم و جشنواره امام رضا(ع) بر پایه عشق و ارادت علاقمندان به اهل بیت(ع) شکل گرفته و برنامههای این جشنواره به گونهای است که همه ادیان را در برگیرد . چنان که در اختتامیه جشنواره سال جاری از یک غیر مسلمان فعال در حوزه فرهنگ رضوی تجلیل خواهد شد.
وی سه آستان مقدس حضرت رضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع) را الهام بخش، جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) دانست و اظهار کرد: نقطه عطف جشنواره بین المللی امام رضا(ع) دهه کرامت است و همه ارگانهای فرهنگی چه در سطح ملی و چه در سطح بینالمللی تلاش دارند تا تجلی و تبلور فرهنگ و معنویت با رویکرد سیره و سخنان حضرت رضا(ع) را در این دهه به منصه ظهور برسانند.
/110 20 01 307