اسناد آستان قدس رضوی، برگزاری جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) را روایت می کند
شیوه پذیرایی، زمان، مکان و هزینههای برپایی این جشنها در حرم مطهر رضوی و چگونگی برپایی این مراسم از محل مصارف موقوفات از دیگر موارد موجود در این اسناد مکتوب است. در این مراسم دستوراتی نیز توسط متولی باشی یا نایب التولیه به تحویل داران کل یا دربان باشیان جهت برگزاری جشن میلاد خاتم الانبیا(ص) برمبنای برخی از موقوفات داده شده است.
قدیمیترین اسناد موجود مربوط به جشن میلاد پیامبر(ص) به اواخر دوره صفویه و به سال 1124 هجری قمری بر میگردد که در آن به برگزاری مهمانی و پذیرایی به این مناسبت اشاره شده است.
برگزاری مجلس سلام، چراغانی صحنها و تهیه شربت و شیرینی از دیگر ملزومات برپایی این جشنها بوده و معمولاً ایوان طلا (نادری)، محل برگزاری این مراسم بوده است. صورت هزینهها، مشاغل مرتبط با برگزاری این مراسم و پرداخت خلعت و انعام به کارکنان و مداحان از دیگر اطلاعات اسناد در این خصوص است.
مراسم جشن و سرور به مناسبتهای مختلف در حرم مطهر امام رضا(ع) از قدیم الایام مرسوم بوده و در اعیاد مذهبی و موالید ائمه اطهار(ع)، این مجالس دایر میشده است، در بین اعیاد اسلامی، سالروز ولادت پیامبر اسلام(ص) از جایگاه ویژهای برخوردار است و مسلمانان، این روز را جشن گرفته و به شادمانی میپردازند.
یادآور میشود؛ مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی، یکی از غنیترین و نفیسترین مراکز اسنادی کشور به شمار میرود که با دیجیتال سازی اسناد در جهت حفظ و ماندگار سازی آنها برای نسلهای آینده و دسترسی آسان پژوهشگران و علاقه مندان میکوشد.
/1102101305