حجت الاسلام موسویان: محک و میزان ایمان حضرت زهرا (س) است
وارث: جلسه هفتگی هیئت محبین شهادت با سخنرانی حجت الاسلام موسویان و مداحی حاج امیرعباسی برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام موسویان را می خوانید:
![حجت الاسلام موسویان: حجت الاسلام موسویان:](/files/fa/news/1395/1/18/242705_270.jpg)
لزوم تداوم بر خواندن صلوات حضرت زهرا سلام الله علیها
صلوات بر حضرت زهرا سلام الله علیها به چند شکل بیان شده است. امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در اولین تشرف آیت الله مرعشی نجفی در سامرا فرمودند: سید شهاب اگر می خواهید دعایتان مستجاب شود در قنوت نمازتان نام مادرمان را به این شکل به کار ببرید: اللهم انى اسئلک بحق فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها، و السر المستودع فیها ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تفعل بى ما انت اهله و لا تفعل بى ما انا اهله .
و فرمودند در رکوع آخر نماز هم این ذکر را بگویید: ترحم على عجزنا و اغثنا بحقهم.
متن صلوات را استاد فاطمی نیا فرمودند: من در دعاهای مستجاب تحقیق کردم، دعایی مستجابتر از این ذکر نداریم.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّيقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبيبَةِ حَبيبِكَ وَنَبِيِّكَ وَا ُمِّ اَحِبّآئِكَ وَاَصْفِيآئِكَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلى نِسآءِالْعالَمينَ1.
اگر می خواهید شئونی از شئونات حضرت زهرا سلام الله علیها را معرفتی درک بفرمائید، به خواندن این دعا تداوم داشته باشید.
در ادامه ی دعا آمده است: وَكُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَحَليلَةَ صاحِبِ اللِّوآءِ وَالْكَريمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الاَْعْلى، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در ملا اعلی کریمه است.
کرامت باطنی و ظاهری حضرت زهرا سلام الله علیها
یک کریم در ظاهر داریم که می گویند فلانی کریم است. کرامت حضرت زهرا سلام الله علیها چگونه است؟ امام صادق علیه السلام فرموده است: هرچه ما اهل بیت کرامت داریم مدیون مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها هستیم.
یک یهودی مقداری جو به حضرت امیر المومنین علیه السلام بخشید، حضرت هم چادر حضرت زهرا سلام الله علیها را به او داد، شب هنگام دیدند از چادر خانم نور بلند می شود، 80 نفر از یهودیان دیگر را آوردند تا ببینند درست است یا نه؟ همه ی 80 نفر به دین اسلام ایمان آوردند. کرامت چادر حضرت زهرا سلام الله علیها، یک شبه80 مسلمان درست کرده است.
لذا کرامت حضرت زهرا سلام الله علیها، کرامت عجیبی است و زبان ما الکن است. این کریم ظاهری بسیار عظیم است. در قرآن می فرماید: لقد کرمنا بنی آدم2؛ ما انسان را کریم و گرامی کردیم. در کرامت انسانی یک مثال می زنم. امام صادق علیه السلام فرموده است تمام حیوانات برای غذا خوردن سر خود را خم می کنند. اما خدا به انسان کرامت داده تا با دست غذایش را انتخاب کند و بخورد.
دولت امام زمان عجل الله تعالی و فرجه الشریف، دولت کریمه است. یعنی دولت حضرت زهرا سلام الله علیها، حکومت فاطمیه است. از امام صادق علیه السلام پرسیدند، حکومت حضرت مهدی عجل الله تعالی و فرجه الشریف چگونه است که می گویند کریمه است؟ ایشان فرمود: مهدی ما دستش را به سر امتش میگیرد، عقول مردم کامل می شود. مادر ما کریمه است، چون حکومت مهدی عجل الله تعالی و فرجه الشریف حکومت فاطمه سلام الله علیهاست .
کسی که به فکر تعالی و رشد انسانی است باید محبت حضرت زهرا سلام الله علیها را داشته باشد. لذا در تعابیر روایی ائمه معصومین علیهم السلام را که بررسی میکنید، از پیامبر صلی الله علیه تا حضرت مهدی عجل الله تعالی و فرجه الشریف، متفقا می گویند: حضرت زهرا سلام الله علیها.
پیامبر عظیم الشان اسلام که در اعلی علیین و صاحب معراج است، خم می شود و دو دست حضرت زهرا سلام الله علیها را می بوسد. به دنبال کرامت است. در آموزه های معارفی اهل بیت به کسی صاحب کرم می گویند که حضرت زهرا سلام الله علیها را دوست داشته باشد. محک و میزان ایمان حضرت زهرا سلام الله علیها است.
محبت حضرت زهرا سلام الله علیها، محک و میزان ایمان
مرحوم آیت الله بهجت می فرمود: میزان و محک اعتباری ایمانتان را در محبت حضرت زهرا سلام الله علیها ببینید، اگر دارید کرامت نصیبتان شده و اگر ندارید به فکر کسب کردن آن باشید. اگر در جایگاه باطنی تان محبت حضرت زهرا سلام الله علیها است بدانید خداوند شما را تکریم کرده است.
کسی که حضرت زهرا سلام الله علیها و امام حسین علیه السلام را ندارد، دین ندارد. اگر از من بپرسند خلاصه صحبت قرآن در یک جمله چیست؟ من می گویم: "فهم". اگر نفهمیدی نماز و روزه ات قبول نیست، هیچ اصل و فرعی از انسان قبول نمی شود. "لا یعقلون"، "لا یشعرون" و... را در قرآن بررسی کنید، به مساله "فهم" بسیار در قرآن اهمیت داده شده است.
یک نفر اعرابی نزد پیامبر آمد و پرسید حساب و کتاب ما در قیامت با چه کسی است؟ حضرت پاسخ داد: با کریم است، تو چه فهمیدی؟ اعرابی عرض کرد: لِأَنَّ الْکَرِیمَ إِذَا قَدَرَ عَفَا3؛ کریم موقعی که قدرت گرفت، مسلّط شد، می بخشد. حضرت فرمود این شخص فقیه امتم بود که فهمید کریم کیست.
رابطه کرامت و عقل
عقل با فکر و تفکر فرق دارد. دانشمندان غربی کانت و دکارت و...کسانی که لیبرال دموکرات هستند را قبول نداریم. فکرشان به دینداری نرسید. بله برای کسی که می خواهد فکرش راه بیفتد می تواند از این کتب استفاده کند. اما ممکن است شما تفکر کنید اما به خدا نرسید، تعقل این است که اگر کسی عقل داشت دین دار است. مقدمه عقل داشتن، تفکر است به شرطی که فکرت الهی و خدایی باشد.
وقتی در خودمان غور و تفکر کنیم، میبینیم محبت ما نسبت به حضرت زهرا سلام الله علیها کم است. یا در روند سیر زندگی و اخلاقی ما کم پیدا میشود.
امام صادق علیه السلام فرمود: نشانه کرامت انسانی این است که انسان کریم اهل دروغ نیست. حضرت زهرا سلام الله علیها می فرمودند کسانی که عقولشان کامل نیست، محبتشان به ما کامل نیست دچار معصیت می شوند. اینکه انسان در کنار هیات آمدن، مسجد و تکیه رفتن، نماز و دعا خواندن دچار معصیت می شود به خاطر بی کرامتی است.
یک کرامت و دنائت و پستی داریم. اهل بیت فرمودند خداوند دشمنان ما را از احمق ها قرار داده. چون احمق هستند و به حضرت زهرا سلام الله علیها ارادت ندارند راحت تر می شکنند، راحت هیزم می آورند، آتش میزنند و جسارت می کنند. آن درک، عقل و کرامت را ندارند.و اختیاری هم هست.
پیامبر صلی الله علیه در قنوت نمازش می خواند خدایا به من محبت عطا کن. محبت شاخصه ی عقل داشتن است. میرزا اسماعیلی دولابی می فرمود محبت کنید تا عقلتان زنده و شکوفا شود. به حضرت زهرا سلام الله علیها محبت کنید.
صلوات خاصه ی حضرت زهرا سلام الله علیها، کلمه "کریمه" دارد. کرامت ظاهری که معنایش مشخص است. معنای باطنی کریم یعنی "عقل". انسانهایی صاحب کرم هستند که عقل دارند. اگر یک وقت صاحب سیئه و گناهی می شویم، یعنی آن کرامت را کنار گذاشته ایم.
"ملا اعلی عالم" یعنی جایی که اهل بیت به همه ی قلوب مردم حاکم هستند. حضرت زهرا سلام الله علیها کسی است که به باطن ما آگاه است. هر چه داریم و نداریم محضر حضرت هویداست. وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهادَةِ4؛ و شما به زودى به سوى آن داناى آشكار و نهان. هرچه انجام می دهید به محضر حضرت رسول صلی الله علیه عرضه می شود. آنها شاهد هستند.
پی نوشت:
1- مصباح المتهجد شیخ طوسی، ج1، ص 401
2- سوره اسرا ایه 70
3- قالَ أعرابيٌّ : يا رَسولَ اللّه ِ ، مَن يُحاسِبُ الخَلقَ يَومَ القِيامَةِ ؟ قالَ : اللّه ُ عزَّوجلَّ ، قالَ : نَجَونا ورَبِّ الكَعبَةِ ! قالَ : وكَيفَ ذاكَ يا أعرابِيُّ ؟ ! قالَ : لأِنَّ الكَريمَ إذا قَدَرَ عَفا . تنبيه الخواطر : عربى باديه نشين به رسول خدا صلى الله عليه و آله عرض كرد: اى رسول خدا! روز قيامت چه كسى به حساب خلايق مى رسد؟ فرمود: خداوند عزّوجلّ. باديه نشين گفت: به خداوندگار كعبه سوگند كه نجات يافته ايم! حضرت فرمود: چگونه، اى اعرابى؟ عرض كرد: زيرا كريم هر گاه قدرت يابد ببخشايد. میزان الحکمه باب بخشایش خدا
4- سوره توبه آیه 105.