دو راهکار آیت الله سیدان برای دوری از گناه

کد خبر: 54072
استاد حوزه خراسان گفت: یاد مرگ و یاد و کمک از خدا برای انجام واجبات و شکر آن، دو راه برای دور شدن از گناه است.
وارث: آیت الله سیدان، مدرس و مفسر نهج البلاغه، در جمع طلاب با اشاره به تاکید آموزه های دین بر داشتن ساعت محاسبه و بررسی کارهای یک روز گذشته انسان ، گفت: محاسبه را در وجود و زندگی خود ملکه کنیم تا همه کردار، گفتار و روح انسان در حالت محاسبه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بر این اساس فرد برای حرکت در مسیر درستی ها دقت و هدف جدی تری می یابد، ابراز داشت: وقتی انسان تصمیم بگیرد و به طور جدی بخواهد به خود و کارهایش رسیدگی کند ، نقطه ضعف ها را به قوت تبدیل می کند و این نکته بسیار مهمی درباره محاسبه و بررسی کارهاست.

این استاد برجسته حوزه علمیه مشهد تصریح کرد: هر کسی که اینگونه است خوشا به حالش و اگر این برنامه را نداشته باشیم، ضرر خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: اگر نشانه های انسان موفق و متقی که در قرآن و روایت اشاره شده، داشته باشیم، به این معنی است که در محاسبه و بررسی نفس و کارهای خود موفق بوده ایم‌.

این مفسر و مدرس نهج البلاغه با بیان اینکه پیامبر(ص) در روایتی فردی را که شدید تر از رسیدگی به حساب شریکش به حساب خود نمی رسد را از جمله متقین نمی آورند، خطبه ۲۲۲ نهج البلاغه را مدنظر قرار داد و  یادآور شد: آن حضرت یکی از ویژگی های افراد موفق را وقت گذاشتن و بررسی جدی کارهای گوناگون خود می دانند.

وی افزود: طبق فرمایش حضرت علی(ع)، این افراد به همه واجبات و محرمات، ارتباط های خود با دیگران و کارهای مختلف شان توجه و نسبت به سنگینی آنچه خلاف بوده، آگاه شده و نزد خدای متعال ابراز پشیمانی می کنند.

آیت الله سیدان به فرمایش دیگری از امیرمومنان(ع) در  خطبه۹۰ اشاره و خاطر نشان کرد: آن حضرت هشدار می دهند  که اگر خودتان به خود رسیدگی نکنید، کسی برای رسیدگی به انسان نیست و او را نصیحت نمی کند و مانع نمی شود و اگر اینگونه باشد، موقتی است.

وی به فرمایش دیگری از حضرت علی(ع) درباره ایجاد زمینه گناه و آلودگی اشاره کرد و گفت: یاد مرگ و یاد و کمک از خدا برای انجام واجبات و شکر آن، دو راه برای دور شدن از گناه است.

این استاد حوزه  با بیان اینکه اگر قرار است که انسان به خودش رسیدگی کند و متولی خود باشد، از هر جمله و نصیحتی بهره می برد ، ابراز داشت: طبق فرمایش امیرمومنان ع باید سعی شود تا به طور جدی با اصرار نفس بر عادت های نادرست، برخورد شود.

گفتنی است سلسله جلسات اخلاقی تفسیر نهج البلاغه هر پنجشنبه توسط آیت الله سیدان در مدرسه ٱیت الله العظمی خویی(ره) مشهد برگزار می شود.

/1102001307