ثواب خدمت به مسجد برای مردم بیان شود
وی با اشاره به اینکه در فرهنگ و ادبیات قرآن، مسجد جایگاه بالایی دارد، بیان کرد: هر چند مسجد در عرف مسلمین و حتی غیرمسلمین نامی است که برای محل عبادت مسلمانان به کار می رود اما در فرهنگ قرآن حتی بر مکان های دیگری که مربوط به غیرمسلمین است و جنبه تقدس دارد نام مسجد اطلاق شده است، به طوری که در آیه 21 سوره مبارکه کهف به این مهم تاکید شده است: "وَکَذَلِکَ أَعْثَرْنَا عَلَیْهِمْ لِیَعْلَمُوا أَنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَأَنَّ السَّاعَةَ لَا رَیْبَ فِیهَا إِذْ یَتَنَازَعُونَ بَیْنَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقَالُوا ابْنُوا عَلَیْهِم بُنْیَانًا رَّبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قَالَ الَّذِینَ غَلَبُوا عَلَى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِم مَّسْجِدًا".
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم ادامه داد: اگر ثواب خدمتگزاری به مسجد برای مردم بیان شود، مردم با اشتیاق بیشتر آماده خدمتگزاری به مسجد می شوند اما لازم است در این زمینه روحانیون و ائمه جماعات و خطبا فرهنگ سازی و تبلیغات داشته باشند.
یوسفی مقدم افزود: مسجد از نظر فرهنگ دینی جایگاه بسیار رفیعی دارد به گونه ای که به عنوان ملک الهی تلقی می شود، آنچنان که در بسیاری از آیات تعبیر مساجدالله به کار رفته است مثل سوره مبارکه بقره، توبه و جن که نشان می دهد این مکان به خداوند تعلق دارد.
آباد کردن مسجد از نشانه های مومن است
وی بیان کرد: آباد کردن مسجد از نشانه های مومن است و کسانی که به قیامت ایمان دارند باید تلاششان در همین راستا باشد، قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ .... مساجد خدا را آباد مى سازند كه ايمان به خدا و روز رستاخيز دارند». با استناد به این آیه می توان این گونه برداشت کرد که عمران مسجد تنها آبادی بنای ظاهری مسجد نیست بلکه منظور از آباد کردن مسجد حضور در خانه خدا است و اینکه مسجد از برنامه های انسان ساز برخوردار باشد. فلسفه خدمتگزاران مسجد هم باید همین باشد که انسان عمر و وقت خود را صرف خدمت به مسجد کند.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم تصریح کرد: متاسفانه جایگاه مسجد در جامعه امروزی آن طور که باید در میان مردم شناخته شده، نیست که لازم کسانی که متولی و در حوزه مسجد خدمت می کنند نسبت به شناخت جایگاه مسجد و خدمت در مسجد تلاش داشته باشند.امام جماعت در این زمینه می تواند نقش تاثیرگذاری را ایفا کند و زمینه حضور هر چه بیشتر مردم در مسجد را فراهم کنند.
یوسفی مقدم با اشاره به اینکه در مورد ثواب پاکیزه کردن مسجد و آماده کردن این مکان مقدس برای نمازگزاران در قران کریم نیز سفارشات شده است، گفت: اگر کسی محلی را برای نماز خواندن کسی آماده کند از ثواب بسیاری برخوردار است. از اینرو باید در زمینه خدمت به مسجد آیات و روایات بسیاری که است را تبیین کنیم و همه روایاتی که در این زمینه است را برای مردم بیان کنیم.
/1102101305