«گفتوگو و عقلانیت از منظر حضرت رضا(ع)» شعار امسال جشنواره امام رضا(ع) است
در ابتدای این نشست هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تأسیس دبیرخانه دائمی بخش بینالملل جشنواره امام رضا(ع) از سال گذشته عنوان کرد: امیدواریم ما در این دوره چهاردهم شاهد جهش خوبی در حضور چهرههای سرشناس و فرهیخته جهانی باشیم و این رویداد مهم دینی و مذهبی را با همکاری نهادهایی مثل بنیاد امام رضا(ع)، سازمان فرهنگ و ارتباطات، آستان قدس رضوی و دیگر نهادها دنبال کنیم.
سپس ابراهیمی ترکمان عنوان کرد: در متون اسلامی جهل در برابر عقل قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب نیز تأکید دارند که امروز جهالت مدرن در دنیا ایجاد شده و همه مسلمانان در آستانه آسیب دیدن در این وضعیت قرار دارند.
وی درباره جشنواره امام رضا(ع) عنوان کرد: چهارده سال است در کشور ما عطر امام رضا(ع) و شمیم معنوی دهه کرامت (از ولادت حضرت معصومه تا ولادت امام رضا) میوزد و ما شیعیان این افتخار را داریم که میزبان این امام معصوم باشیم.
ابراهیمی ترکمان شعار سال جاری جشنواره امام رضا(ع) را «گفتوگو و عقلانیت از منظر حضرت رضا(ع)» خواند و گفت: افتتاحیه بخش بینالملل پنجشنبه 21 مرداد در مشهد مقدس و اختتامیه شنبه 23 مرداد برگزار خواهد شد. خوشبختانه امسال دبیرخانه بخش بینالملل به صورت دائمی در سازمان فرهنگ و ارتباطات تأسیس شده و بیش از 77 کشور مجری جشنواره امام رضا(ع) هستند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: با توجه به اینکه مشهد مقدس در سال 2017 میلادی به عنوان «پایتخت جهان اسلام» انتخاب شده، امسال مراسم اختتامیه در تهران نیست و در مشهد مقدس برگزار میشود.
ترکمان با بیان اینکه خادمان رضوی ادوار گذشته امسال مجدداً به جشنواره دعوت شدهاند، اظهار داشت: ۸ مبلغ فرهنگ رضوی از کشورهای آذربایجان، اندونزی، سنگال، عراق، لبنان، بلژیک و بریتانیا به عنوان خادم برتر این دوره انتخاب شدند. سال گذشته حجتالاسلام زکزاکی یکی از خادمین برتر بود که در همین تهران از ایشان تقدیر شد.
رئیس بخش بینالملل جشنواره امام رضا(ع) ادامه داد: بستههای فرهنگی ما برای ۴۵ کشور دنیا ارسال شده و اکنون آماده استفاده است. کارگروههای علمی تألیف، ترجمه و نشر آثار رضوی آغاز به کار کرده و برنامههای خوبی در این زمینه انجام خواهد شد. در این دوره به پژوهشگران فرهنگ رضوی توجه ویژهای شده است. نسخ خطی ویژه نیز این دوره مدنظر قرار گرفته است و مقالات برتر بانوان مروج فرهنگ رضوی توسط بنیاد امام رضا(ع) منتشر شده است.
وی با اشاره به پروژه کتابشناسی امام رضا(ع) که توسط مؤسسه الهدی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شده، افزود: این پروژه در آینده نیز ادامه خواهد داشت تا زبانهای مختلف برای جهان قابلاستفاده باشد. فراخوانهای جشنواره امام رضا(ع) به خارج از کشور ارسال شده و تلاش کردیم از ظرفیت فضاهای مجازی برای تبیین فرهنگ رضوی در جهان استفاده کنیم.
ابراهیمی ترکمان همچنین اظهار داشت: امسال برنامه این دوره جشنواره رضوی خرد جمعی و همافزایی نهادهای مرتبط به ویژه بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) بوده که خوشبختانه در کشورهای همجوار فرهنگ رضوی از آسیای مرکزی تا قفقاز آثار خوبی به جشنواره ارسال شده، این درحالی است که تا پیش از این در این کشورها شناخت زیادی از امام رضا(ع) وجود نداشت. به تصور من این جشنواره در شناخت امام رضا(ع) بسیار مؤثر بوده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان اظهار داشت: سال گذشته ما مجمع جهانی خادمین رضوی را تأسیس کردیم و آغاز امسال این مجمع آغاز به کار کرده تا خادمین رضوی سراسر دنیا با هم مرتبط باشند.
/1102001307