60 خانواده شهید مدافع حرم همزمان با عید امام زمان (عج) تجلیل می شوند

کد خبر: 63700
تهران مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) گفت: 60 خانواده شهید مدافع حرم در 30 همایش استانی جشن آغاز امامت امام زمان (عج) تجلیل می شوند.

وارث: حجت الاسلام محمود متوسل روز سه شنبه در نشست خبری برنامه های آغاز امامت امام زمان (عج) اظهار کرد: از آنجا که مدافعان حرم را منتظران واقعی امام زمان (عج) می دانیم، به همین مناسبت از خانواده های شهدای مدافع حرم همزمان با برگزاری همایش های مهدوی تجلیل می شود.

وی افزود: همه مردم در نیمه شعبان جشن های میلاد امام زمان (عج) را برگزار می کنند ولی جشن آغاز امامت آن حضرت در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است و آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی در دیدار با اعضای ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی از نهم ربیع الاول به عنوان عید شیعیان یاد کردند.
متوسل اضافه کرد: همانگونه که غدیر بزرگترین عید شیعیان است، نهم ربیع نیز در امتداد غدیر محسوب می شود و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) جشن هایی را با حضور مشتاقان ظهور و اقشار فرهنگی و ائمه جمعه در سطح کشور برگزار می کند.

** صبحگاه میثاق مهدوی در مدارس برپا می شود
متوسل گفت: این بنیاد هماهنگی هایی با وزارت آموزش و پرورش و مجموعه های نظامی داشته تا از شنبه آینده و در هفته بعد از نهم ربیع الاول در برنامه های صبحگاهی خود صبحگاه میثاق مهدوی را اجرا کنند.

** قرائت زیارت آل یاسین در مساجد و بقعه های امام زادگان
وی اظهار داشت: از این جمعه شب زیارت آل یاسین بعد از نماز در مساجد و امامزادگان قرائت می شود که این برنامه با همکاری حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد عالی کانون های مساجد و حجت الاسلام علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سراسر کشور برگزار می شود.

** مسابقه کتابخوانی با دعای سلامتی امام زمان (عج)
این استاد دانشگاه افزود: مسابقه کتابخوانی از دیگر برنامه های این بنیاد است که از هفته آینده آغاز می شود و کتاب شرح دعای سلامتی امام زمان (اللهم کن لولیک الفرج) به قلم حجت الاسلام محسن قرائتی منبع این مسابقه است.

** اجتماع هزار نفری طلاب حوزه
وی همچنین گفت: یک اجتماع هزار نفری شامل طلاب حوزه علمیه قم در مسجد مقدس جمکران به عنوان تجدید بیعت برپا می شود.
متوسل افزود: تجمع دانشجویان مهدی یاور و مهدی باور از استان های همجوار قم در مسجد مقدس جمکران از دیگر برنامه های این بنیاد است که حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد جمران و حجت الاسلام پناهیان در این اجتماع 2 هزار نفری سخنرانی می کنند.

** فلسفه تاسیس بنیاد حضرت مهدی موعود (عج)
حجت الاسلام متوسل با ارائه آماری از عملکرد بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) گفت: این بنیاد در سال 79 به درخواست حجت الاسلام قرائتی و موافقت رهبر معظم انقلاب تاسیس شد.
وی افزود: دلایل مطرح شده از سوی قرائتی بر سه موضوع استوار بود که فعالیت های انجمن حجتیه یکی از این دلایل بود و اگرچه فعالیت اصلی این انجمن مقابله با بهائیت بود ولی تفکرات اعضای آن با انقلاب اسلامی سازگار نبود و معتقد بودند در زمان غیبت امام زمان(عج) نباید هیچ حرکتی انجام شود.
متوسل همچنین گفت: رشد افکار و افراد منحرف درباره مهدویت پس از جنگ تحمیلی دلیل دوم قرائتی بود و هر روز کسی مدعی ملاقات با امام زمان می شد و افرادی را به دور خود جمع می کرد. البته اقداماتی برای کنترل این افراد انجام شد ولی هنوز برخی افراد از افکار مردم سوء استفاده می کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ولایت فقیه بنا شده و ولی فقیه به نیابت از امام زمان است و به همین دلیل باید شناخت مردم به امام زمان و ولایت او معنادار باشد و رهبر معظم انقلاب بر همین اساس با تاسیس این بنیاد موافقت کردند تا افرادی برای تعمیق مباحث معرفتی مهدویت فعالیت کنند.

** تربیت 400 کارشناس مهدویت
مدیرعامل بنیاد حضرت مهدی (عج) از مرحوم حجت الاسلام سیدعلی اکبر ابوترابی فرد، حجت الاسلام حسین ایرانی فرمانده سپاه قم، حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان، حسین مظفر، سیدیحیی رحیم صفوی و حجت الاسلام مجتبی کلباسی به عنوان هیات موسس و اولین هیات امنای این انجمن یاد کرد.
وی افزود: مرکز تخصصی مهدویت در قم تاسیس شد و سالانه 30 تا 40 طلبه طی 2 سال مباحث تخصصی مهدویت را فرا گرفته و مدرک سطح سه و چهار را اخذ می کنند که تاکنون بیش از 400 نفر فارغ التحصیل شده اند و مشغول فعالیت در سطح کشور هستند.

** انتشار 200 کتاب با موضوع امام زمان (عج)
متوسل اضافه کرد: انتشارات بنیاد در سال 79 آغاز به کار کرد و با توجه به محدودیت کتاب های منتشرشده با موضوع مهدویت، این بنیاد بیش از 200 عنوان کتاب برای گروه ها و اقشار مختلف از پیش دبستانی و مدرسه تا دانشگاه ها منتشر کرده است.
وی تاسیس مجتمع فرهنگی یاوران مهدوی در سال 86 را از دیگر فعالیت های این بنیاد ذکر کرد و گفت: کلنگ این مجتمع در سال 83 توسط آیت الله ناصر مکارم شیرازی در کنار مسجد جمکران به زمین زده شد که این مکان با وسعت 18 هزار مترمربع در سه طبقه سالانه میزبان 150 هزار میهمان است و اقشار فرهنگی و دانشجویان و دانشگاهیان در این مجتمع پذیرایی می شوند.
مدیرعامل بنیاد حضرت مهدی (عج) افزود: در سال 86 دفاتر استانی این بنیاد راه اندازی شد که زیرنظر امام جمعه هر شهر فعالیت می کنند و در راستای گسترش فعالیت های مهدوی تفاهم نامه هایی با سازمان و نهادهایی همچون وزارت آموزش و پروش امضاء شده است.
وی برگزاری دوره های آموزشی برای طلاب، دانشجویان، فرهنگیان را در همین راستا دانست که صدها هزار نفر این دوره ها را گذرانده اند و از برگزاری 9 دوره «ره انتظار دوست» به عنوان نمونه یاد کرد.
متوسل اضافه کرد: ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی در قم مسئولیت هم افزایی و هماهنگی فعالیت های مهدوی از سوی موسسات و نهادهای مختلف را به عهده دارد و بنیاد حضرت مهدی(عج) از نهادهایی است که فقط در زمینه کارهای فرهنگی و آموزشی فعالیت دارد.

** شناسایی200 موضوع مهدویت برای پایان نامه ها
حجت الاسلام محمدصادق کفیل معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) گفت:‌ برخی از دانشجویان در رشته های علوم انسانی علاقه دارند تا پایان نامه های خود را با موضوع مهدویت بنویسند ولی پایان نامه های بسیار محدودی در این زمینه نوشته شده است.
وی افزود: قرار است ضمن هماهنگی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 200 موضوع که در حوزه مهدویت شناسایی شده برای موضوع پایان نامه ها ارائه شود.
کفیل اضافه کرد: پایان نامه های این حوزه فقط با عنوان امام زمان (عج) نیست، بلکه این موضوع را می توان در حوزه هایی همچون رسانه، آینده پژوهی و غرب دنبال کرد ولی مهمترین گام در این زمینه ارائه موضوع است که از سوی این بنیاد صورت می گیرد.

** مهدویت موضوع مشترک شیعه و سنی 
این کارشناس مذهبی موضوع مهدویت را یکی از مباحث مشترک میان اهل سنت و شیعه دانست و گفت: جلساتی در برخی استان ها همچون سیستان و بلوچستان تشکیل شده و برخی مباحث تخصصی با حضور اندیشمندان اهل سنت مطرح شده است.
وی تنها اختلاف شیعه و اهل سنت را موضوع تولد امام زمان (عج) دانست و گفت: همه مسلمانان معتقدند هر زمانی که خدا بخواهد فردی از نسل پیامبر اکرم (ص) قیام می کند و جهان را از صلح و آرامش پر می کند.

** تعطیلی پنجشنبه مشکلی را حل نمی کند
کفیل در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر طرح مجلس شورای اسلامی برای تعطیلی پنجشنبه هشتم ربیع الاول و سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) گفت: البته بنیاد در این زمینه دخالتی ندارد ولی اگر قرار است چنین روزی تعطیل شود، بهتر است روز نهم ربیع تعطیل شود.
وی افزود: توجیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که در سحرگاه هشتم ربیع که امام عسکری (ع) به شهادت می رسد، امامت حضرت ولی عصر(عج) آغاز می شود ولی ما معتقدیم روز شهادت امام یازدهم را نمی توان جشن گرفت و لذا نهم ربیع الاول را جشن می گیریم.
این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: البته اصل تعطیلی این روز، مشکلی را حل نمی کند و باعث زنده شدن موضوع نمی شود.

** نگاه فرهنگی رسانه ها تقویت شود
کفیل، یکی از تفاوت های مطبوعات ایران را پررنگ بودن مسائل سیاسی دانست و گفت: اگر نگاه خبرگزاری ها و روزنامه های ما بیشتر به سوی فرهنگ باشد، مسائل سیاسی نیز رشد خواهد کرد و ایجاد سرویس های اندیشه، معارف، قرآن و مهدویت در این زمینه موثر است.
وی همچنین گفت: برخی فکر می کنند اخبار مهدویت فقط مسائل مربوط به دعای ندبه است در حالی که اتفاق های بحث مهدویت، آسیب های مهدویت و بسیاری دیگر از مسائل نیز در این حوزه قابل انتشار است.
معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) با انتقاد از کاهش بودجه این نهاد به میزان یک چهارم سال گذشته گفت: برای انجام کارهای هنری در حوزه مهدویت نیازمند بودجه هستیم ولی نهادها و سازمان های فرهنگی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد چنین فعالیت هایی نشده است و موضوع مهدویت باید دغدغه مدیران نظام باشد.