اقتضای انتظار، همراهی لحظه به لحظه با امام عصر(عج)است

کد خبر: 64276
این مسئله که صبح و شامِِ یک منتظر باید با امام(عج) بگذرد، در دعاها و آموزه های اعتقادی ما نیز مورد تاکید قرار گرفته و به این نکته اشاره شده است که در درخواست های خود از خداوند همراهی با امام(عج) را بخواهید.

وارث: حجت الاسلام محمدتقی ربانی، نایب رییس انجمن علمی مهدویت حوزه در رابطه با نحوه همراهی با امام عصر(عج) تصریح کرد: یکی از مباحث مهمی که بعد از معرفت امام (ضرورت و اهمیت آن) برای منتظران تعریف می شود و باید مورد توجه باشد بحث «همراهی و همگامی با امام عصر(عج)» است.

وی افزود: این مسئله که صبح و شام یک منتظر باید با امام(عج) بگذرد، در دعاها و آموزه های اعتقادی ما نیز مورد تاکید قرار گرفته و به این نکته اشاره شده است که در درخواست های خود از خداوند «همراهی با امام(عج)» را بخواهید. چرا که انسان اگر لحظه ای از امام(عج) خود جدا شود، هلاک خواهد شد.

حجت الاسلام ربانی در رابطه با اهمیت و ضرورت این همراهی گفت: در روایات متعددی برای ائمه علیهم السلام جایگاهی پدرانه نسبت به امت اسلامی مطرح شده است و جایگاه ولایتی آنها به گونه ای است که صاحب و حافظ ما هستند. همچنان که امام علیه السلام فرمودند: «اگر یک لحظه از شما غفلت کنیم دشمنان شما را هلاک خواهند کرد.»  بنابراین، اقتضای انتظار آن است که ما باید همراه و همگام با امام(عج) باشیم و لحظه لحظه زندگی و تمام رفتارهای روزانه ما در منظر و مرآی امام(عج) باشد.

نایب رییس انجمن علمی مهدویت حوزه ادامه داد: یکی از نکات مهم در این رابطه این است که باید هر روز به نحوی مسئله «بودن و همراهی با امام(عج)» را به خود متذکر شویم. این موضوع باید به من تذکر داده شود که من به عنوان یک منتظر وظیفه دارم که در تمام لحظات خود، با امام و همگام با ایشان باشم و یکی از ابزارهای این تذکر، «بیعت روزانه با امام(عج)» است. همان بیعتی که در دعای صبحگاهان قرائت می کنیم و به وسیله آن با امام عصر(عج) تجدیدعهد می کنیم.

این کارشناس مهدوی با اشاره به انحرافاتی که در این مسیر ممکن است بروز کند، بیان کرد: البته موضوع بیعت و تجدیدعهد روزانه با امام عصر(عج)، بدان معنا نیست که به سخنان افراد بی خرد و شیاد در این رابطه توجه کنیم، برخی ادعا می کنند حال که هر منتظری باید هر روز با امام(عج) خود بیعت کند پس شما بیعتی بر عهده دارید که باید ادا شود و من به نیابت از امام معرفی شده ام که با من بیعت کنید. این مسئله کذب محض است.

وی تاکید کرد: بیعت ما بر اساس همان آموزه هایی که در ادبیات دینی ما و از لسان علما بیان و در دعاها نیز وارد شده است، انجام می شود یعنی ما در قالب دعاهای مأثور با حضرت مهدی(عج) بیعت می کنیم و بیعت ما تنها با امام زمان علیه السلام و کسانی است که از جانب حضرت مهدی(عج) برای ما حجت هستند. یعنی راویان احادیث که امروز مصداق آن، علمای دین و فقها به شکل عام هستند. 

حجت الاسلام ربانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: علاوه بر بحث همراهی و همگامی با امام درهر زمان، دو مقوله دیگر نیز در موضوع مهدویت وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. نخست اینکه بدانیم ما به امید امامی هستیم که از جانب خدا ماموریت دارد تا ظلم را براندازد. یعنی تمام آثار و مصادیق ظلم را از بین ببرد. به عبارت دیگر هر آنچه ظلم، تاریکی و ظالم وجود دارد با آمدن امام و طلوع آفتاب ظهور از بین می رود. اما مسئله دوم عبارت است از تحقق بخشیدن به هر آنچه نور، زیبایی و کمال است. این که کرامت انسان ها، عزت انسان ها و در کنار آن تمامی کمالات، توسط منجی و در عصر ظهور منجی محقق می شود.

وی افزود: بنابراین یک روی سکه مربوط به تاریکی و ظلمت و ظالمان است و روی دیگر آن نورانیت و حاکمیت کمالات. از این جهت ما باید همیشه این دو جهت گیری را به خاطر داشته باشیم و در هر شرایطی برائت و بیزاری خود را از ظلم، ظالمان، ظلمت و تاریکی ها ابراز کرده و به همان شکل علاقه خود را نیز به تحقق کمالات و اجرای دین واقعی اظهار کنیم و منتظر حاکمیت خوبی ها باشیم.

نایب رییس انجمن علمی مهدویت حوزه گفت: در این رابطه باید به یک مسئله بسیار اساسی توجه داشت و آن این است که موضوع برائت از تاریکی ها و ظالمان و محقق شدن و حاکمیت نور و کمالات باید تنها از همان طریقی باشد و با تعریفی باشد که علما و مراجع عظام ارایه می‌دهند.این اظهار برائت یا ابراز علاقه باید منطبق بر تعریفی باشد که از سوی رهبری جامعه و همچنین مراجع بیان می شود نه هر تعریفی که هر کسی به دلخواه آن را مصادره به مطلوب کند.