حجت الاسلام والمسلمین قنبری: در خطرات و مشکلات، به سمت قرآن برویم/ حاج حسین سازور: دگر بیا ز سفر ای ذخیره الله

کد خبر: 6861
جلسه هفتگی هیئت محبان المرتضی (ع) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین علی قنبری و مداحی مداح اهل بیت حاج حسین سازور، برگزار شد.

خبرنگار وارث: جلسه هفتگی هیئت محبان المرتضی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علی قنبری و مداحی مداح اهل بیت حاج حسین سازور، برگزار شد.

بنابراین گزارش، جلسه هفتگی هیئت محبان المرتضی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین علی قنبری و مداحی مداح اهل بیت حاج حسین سازور، برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین قنبری به سخنرانی در رابطه با تأسّی به قرآن و اهل بیت(ع) پرداختند که در ادامه ذکر شده است:

یکی از آیاتی که باید به آن استناد کرد این است که فرمودند هیچ تحریفی در او راه پیدا نکرده چون خود ما او را نازل کرده ایم." إنّا نحن نزّلنا الذّکر و إنّا له لحافظون " یکی از آیاتی که باید به آن استناد کنیم بر عدم تحریف و این که هیچ مشکلی در این آیات الهی راه ندارد همین آیه با عظمت است. قرآن سوزی ها را انداختند که این کتاب الهی و آیاتش را نابود کنند اما غافل از این بودند که خداوند متعال خودشان فرمودند که ما خودمان این قرآن را نازل کردیم و خودمان هم محافظتش می کنیم.

قرآنی چاپ شده توسط آمریکایی ها که 20جزء دارد. آیات جهاد، آیاتی که باید از انسانها الگو و کمک بگیریم و در جهاد آنها را سر منشاء خودمان قرار دهیم، همه این آیات و سوره ها حذف شده است و آن مواردی که مورد نظر خودشان است و آن آیاتی که نماز بخوانید، کاری به کار یکدیگر نداشته باشد، در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر، این دو فریضه الهی که در جامعه فراموش شده است.

در یک دوره گفتند که این فضولی است! این متاسفانه همینگونه سرایت کرد و اکنون خیلی از افرادی که ما و شما آنها را میشناسیم، توقع داریم که کمک کنند به این فریضه، می گویند که دنبال دردسر نمی گردیم. آنها گفتند فضولی، اینها میگویند دردسر. بعد می گوییم صریح آیات را چه کنیم؟ می فرماید " ولتکن منکم" باید از شما کسانی باشند که امر به معروف و نهی از منکر کنند. بواسطه اطلاعاتی که دارند، میگویند که گفته اند که اکر شرایط بوجود بیاید، وجوب مطرح است. ولی ما آن شرایط را نداریم.

اگر مقلِّدیم مرجع تقلیدمان حدود 10 صفحه راجع به امر به معروف و نهی از منکر مطلب گفته است. من در رساله حضرت امام دیده ام که در رابطه با امر به معروف ونهی از منکر گفته اند، نسبت به همه اقشار، که نهایتاً صحبت حضرت امام، سوی علما است که نسبت به این فریضه شما چرا ساکت هستید. در 10 صفحه همه اقشار را میگوید و در آخر سر روحانیت می آید.

بعضی از ما هم همچنین. دنبال آن شرایطی هستیم که بگونه ای توجیح کنیم و بگوییم که آن شرایط را نداریم. برخی از بزرگان فرمودند که این شرایط را در خودتان ایجاد کنید. برخی از روایات در کنار این آیات قرار گرفته و به آنها کمک کرده است و انصافاً هم باید کمک بگیریم از روایات.

گفتند: " حسبنا کتاب الله " کتاب خدا ما را کفایت میکند. غیر از کتاب الله، آیات الهی هر چه هست، بیاورید. آوردند و اندازه کوه شد. کلمات پیامبر خدا را روی پوست، چوب نوشته بودند. بعد از آن گفتند که خود قرآن گفته که " همه چیز را ما در قرآن گفتیم" پس وقتی اینگونه است پس اینها چیست؟ دستور داد آتش بزنید. کلمات پیامبر خدا را می گفت آتش بزنید!

الان هم در مکه و مدینه که می رویم می گویند وقتی قرآن هست دیگر چه نیازی به مفاتیح است؟ خود قرآن هدایت می کند پس دیگر نیازی به مفاتیح نیست، این شرک است! گفتیم درست است که این آیات هدایت می کند اما در برخی از آیات دارد که خطاب می کند به پیامبر که تو هم هدایت میکنی. معلوم است که کلام پیامبر هم باید بیاید. نیاز به تفسیر دارد.

غوطه ور شدن در آیات الهی که سفارش شده است به ما، اگر مشکلات به سمت شما سرازیر شد و احساس کردید که کمرتان دارد خم می شود، به سمت قرآن بروید، نگذارید این مشکلات شما را دفن کند. این مشکلات را که همین گونه هم دارد اضافه می شود، کنار بزنید.

الان در عرصه های سیاسی مشکلات دارد اضافه میشود. در قرآن آمده است " ولکم فی الرسول الله اسوة حسنة " شما الگویتان رسول خدا باشد. کجا دارید منحرف میشوید؟ آیا رسول خدا و جانشینانشان دشمن را پذیرفتند و با دشمن کنار آمدند؟ ترسیدند؟ آیا جانشینان اینها ترسیدند؟ آیا فرزندان اینها رعب و وحشت به خودشان راه دادند؟ پس آنها الگوی ما هستند.

نمایندگان و فرزندان امام راحل، که ایام مصادف می شود با سالگرد پیروزی انقلاب، در میان آن همه دشمنان قسم خورده، این انسان الهی چگونه پا به عرصه وجود گذاشت؟ چگونه دین جدش رسول الله را مجدداً احیا کردند؟ و همچنین خلف ایشان. مقام معظم رهبری، چگونه توانستند آن راه را احیا کنند؟

این دستور قرآن است که در این مشکلات و خطرات، به سوی قرآن برویم و آیات را بیش از حد، از خواندن و شنیدنشان لذت ببریم، با آن بیگانه نباشیم. در مشکلات به سمت قرآن برویم و اگر می خواهیم در دنیا برای خودمان الگو قرار دهیم، می فرماید برای خودمان رسول الله و فرزندانشان را الگو قرار دهیم، منحرف نشویم. آن وقت انشالله در کنار این انقلاب و رهبری باشیم تا آن را به دست صاحب اصلی دهیم.

این ها را گفتیم و شنیدیم و خواندیم، پرچم را می خواهیم به دست صاحب اصلی دهیم، نگران نباشید فرمودند ما امیرالمؤمنین را هم می آوریم، ما حسین بن علی را هم می آوریم که کمک کند این پرچم را به دست صاحبش بدهیم. اعتقاد داریم به رجعت و پای آن هم ایستاده ایم. فرمودند که ما اباالفضل العباس را هم می آوریم. یکی از شعارهای ایشان این است که اگر آن روز نتوانستم در رکاب برادرم حسین بن علی انجام وظیفه کنم، امروز در رکاب وجود مقدس مولا حجة بن الحسن، انجام وظیفه میکنم.

اینها را می آوریم، شما را هم می آوریم، آن زمان که از دنیا رفتید هم می آوریمتان، شما را زنده می کنیم تا شما هم انجام وظیفه کنید. در مشکلات به قرآن رجوع میکنیم، مشکلات را کنار می زنیم و بنا بر فرمایش حضرت آقا، بالا می رویم.

در ادامه این مراسم مداح اهل بیت (ع)، حاج حسین سازور مرثیه سرایی خود را با ذکر اشعاری از خواجه حافظ شیرازی آغاز کرده و با ذکر اشعاری در مناجات با امام زمان، ادامه دادند:

من از دیار حبیبم غریب افتادم

بیا بیا گل نرگس برس به فریادم


در این زمانه  غربت تو تکیه گاه منی

ز لطف و مرحمت خویش کن تو امدادم



تمام زندگی من تصدّق سر توست

وجود خویش همه نذر نام تو دادم



خوشم اگرکه حقیرم، حقیر اربابم

اسیر موی تو هستم ز غیر آزادم


در آن زمان به خدا عاقبت بخیر شدم

که در میان قنوت سحر کنی یادم


تمام گریه من از سراغ تو باشد

ولی به یاد سحرگاه وصل دلشادم


قسم به فاطمه و غربت مدینه او

من از خیال حبیبم غریب افتادم


به خاک خونی کوچه قسم عزیز الله

دگر بیا ز سفر ای ذخیره  الله