حجت الاسلام سید حیدر علی: اکثریت، ملاک حق بودن نیست/ حاج مهدی معینی: گفتم به حکم عشق بمیرم برای تو

کد خبر: 7938
مراسم هفتگی حسینیه فاطمیه تهران، با سخنرانی حجت الاسلام سید حیدرعلی و مداحی مداحان اهل بیت، حاج مهدی معینی و حاج تقی قربانی برگزار شد.

وارث: مراسم هفتگی حسینیه فاطمیه تهران، با سخنرانی حجت الاسلام سید حیدرعلی و مداحی مداحان اهل بیت، حاج مهدی معینی و حاج تقی قربانی برگزار شد.

بنا بر این گزارش، مراسم هفتگی حسینیه فاطمیه تهران، با سخنرانی حجت الاسلام سید حیدرعلی و مداحی مداحان اهل بیت، حاج مهدی معینی و حاج تقی قربانی برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام سید حیدر علی به سخنرانی با موضوع حق و باطل پرداختند که در ادامه بیان شده است:

خداوند متعال در سوره مبارکه بقره در آیات آیة الکرسی در آیه سوم آن می فرماید که " الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات إلی النور والذین کفروا أولیاؤهم الطاغوت یخرجونهم من النور الی الظلمات" 2سپاه هستند که دائما با هم در جنگ هستند یا در عالم 2پرچم هست که همیشه بالا و همیشه در مقابل هم هستند و هیچ گاه ماب ین اینهایی وجود ندارد. یا طرفدار این پرچم هست یا طرفدار آن پرچم. یا ایمان است و یاکفر، یاحق است و یا باطل. نمی شود انسان بگوید که من هم ایمان دارم و هم کفر می ورزم. یا هم حق می گویم یا باطل و انسان همیشه باید زیر یک بیرق باشد.

حق کلمه زیبایی است. یکی از دغدغه های همه انسانها در همه عرصه ها و زمانها الان همه متأسفانه کم وکاستی حق را احساس می کنند، می بینیم که متاسفانه حق، توسط انسان ها در جهان اجرا نمی شود. حق یک سری ملاک ها و معیارهایی دارد. از چه راه ما می توانیم باطل را کنار بزنیم و به حق برسیم؟ این مهم است که در جلسات بعد به بیان آن می پردازیم.

امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: "برای هر حقی باطلی هم هست." اینطور نیست که فقط حق باشد اگر حقی باشد حتما در مقابلش باطلی هم وجود دارد. اگر ایمان باشد حتما در مقابلش کفری وجود دارد چرا که اگر باطلی وجود نداشته باشد، حق ما هیچ معنایی ندارد و حتما باید یک حق و باطلی باشد و انسان بتواند از میان آن دو یکی را انتخاب کند. هر کدام را که انتخاب کرد، آن می شود راهش.

گفتیم که در جایی که حق باشد، باطل وجود ندارد و همچنین در جایی که باطل باشد، حقی وجود ندارد. حق، یکی از نام های زیبای خداوند است. که خداوند در حدیث زیبایی می فرماید" القلب حرم الله " قلب انسان، حرم خداست. در قلب انسان، نمی تواند هم خدا باشد و هم شیطان. هم حق باشد و هم باطل. هم ایمان و هم کفر. این دو هرگز نمی توانند همدیگر را تحمل کنند. خداوند در سوره اسراء می فرماید: " و قل جاء الحق زهق الباطل إنّ الباطل کان زهوقا " حق، آمدنی است و باطل رفتنی و زمانی که حق بیاید، باطل بیرون می رود. لذا باید خیلی دقت کرد.

اما معمولا حق یک مقدار سختی و دشواری دارد. امیرالمؤمنین(علیه السلام) می فرمایند: " حق همیشه مقدار دشوار است اما پایان شیرینی دارد.اما باطل، ظاهرش آسان و پایانش رقّت انگیز است" انسان در زندگی اش سختی میکشد اما می گوید خدا جای حق نشسته و می دانم که شاهد اعمال من است. می داند چه کسی حرف حق را زده و چه کسی باطل. اما همیشه نگاه نکن به آسانی باطل که عاقبت بدی دارد.

متاسفانه امروز در جامعه خیلی باب شده است مصادیقش. مثل شعری که می خوانند " خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو" اگر پیرو حق باشی و حق را ملاک عمل خود قرار دهی، این شعر معنایش عوض می شود. می شود "خواهی نشوی همرنگ، رسوای جماعت شو" حرف حق را بزن و کاری نداشته باشد چه می گویند. ببین خدا از ما چه خواسته است.

ما چطور بتوانیم تشخیص دهیم که چه چیزی حق است و چه باطل؟ آیا اگر تعداد زیاد بود آن گروه حق هستند؟ یا نه ملاک های دیگری است. اگر ما بخواهیم اکثریت را بگیریم و بگوییم هر گروهی که بیشتر باشند آنها حق هستند. الان در جهان، مسیحیان اکثریتند یعنی اینها حق هستند؟! هرگز به اکثریت نیست. به حرف عده خاصی از افراد نیست که فلانی گفته است یعنی حق است.

3جور نفس داریم. یک نفس به نام نفس اماره که حضرت یوسف(علیه السلام) زمانی که زلیخا به ایشان پیشنهاد گناه را می دهد می گوید من پناه می برم به خداوند از نفس اماره ازنفسی که مدام به انسان پیشنهاد گناه می دهد. نفس شیطانی است.

در مقابل نفسی به نام نفس لوّامه است که به نفس وجدان معروف است. که اگر انسان درگیر نفس اماره شد، این نفس لوّامه را اگر داشته باشد، به سراغش می آید و به قول معروف وجدان درد می گیرد. انسان را سرزنش می کند به علت انجام این کار. این همان نفسی است که ظالمانی که این همه کشت و کشتار می کنند، این نفس را ندارند. اگر هر چه نفس اماره بگوید را چشم بگویی، دیگر جایی برای نفس لوّامه نمی ماند. انسان باید در مقابل دلش، بر در دلش تابلوی ورود ممنوعی نصب کند که هر چیزی را به راحتی نپذیرد تا به جایی نرسد که این نفس لوّامه نابود شود.

سومین نفسی که بسیار عالی است و برای هر کسی هم نیست، نفس مطمئنه است." یا أیتها النفس المطمئنة إرجعی إلی ربک الراضیة مرضیة " ای نفسی که اطمینان خاطر داری، اطمینان قلب داری وارد شو که ما همه چیز را برای تو آماده کردیم. امیرالمومنین(علیه السلام) می فرماید حق سنگین است اما سرانجامش خیلی شیرین است، حق را قبول کن.

در ادامه این مراسم، مداحان اهل بیت حاج مهدی معینی و حاج تقی قربانی به عزاداری و نوحه سرایی در رثای حضرت زهرا(سلام الله علیها) پرداختند:

من هستم و خیالم و حال و هوای تو
صبح نخفتن از غم تلخ عزای تو

از دیشبی که خاک تو را ریختم به سر
گریان نشسته ام به سر خاک پای تو

خوابم نمی برد به خدا، گریه کن برام
ای لای لای هر شب من های های تو

یادش بخیر بسترت آن گوشه ی اتاق
حالا میان خانه چه خالیست جای تو

ققنوس پر کشیده ی بی بازگشت من
رفتی و سوخت لانه ام از ماجرای تو

دیروز در مشایعت آخرین نگاه
گفتم به حکم عشق بمیرم برای تو

اما بنفشه زار علی با همه وجود
ماندم به پای بی کسی بچه های تو

/س113