باید مباهله را همچون غدیر تکریم کنیم/ درباره این فضیلت باعظمت باید بنویسند و سخنسرایی شود
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به مناسبت فرا رسیدن روز مباهله پیامی خطاب به آئین بزرگداشت این روز صادر کرد.
متن پیام این مرجع عالیقدر عالم تشیع به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله الذي جعلنا من المتمسکين بولاية اميرالمؤمنين و الائمة المعصومين عليهم السلام لاسيما مولانا بقية الله المهدي عجل الله تعالى فرجه الشريف و رزقنا الفوز بلقائه
السلام عليکم و رحمة الله
با تبريک ایام مبارک ماه شریف ذی الحجة به خصوص گرامیداشت روز بزرگ و جاودانی مباهله، عيد معرّفی امیرالمؤمنین علی علیه السلام به عنوان نفس نفیس پیغمبر گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم، اين چند کلمه را به حضور عزیزان تقدیم میدارم:
نصوص صريحه بر ولايت و خلافت بلافصل حضرت اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب عليه السلام در قرآن کریم، بر دو بخش ميباشد: نصوص جليّه و نصوص خفيّه.
نصوص جليّه قرآنيه، مثل آيه شريفه «إِنَّمَا وَلِيُّکُمُ اللهُ» و سائر آياتی که شماري از آنها را دانشمند بزرگ ابن بِطریق در کتاب شريف «خصائص الوحي المبين في مناقب اميرالمؤمنين عليه السلام»، با سندهاي معتبر از محدّثان و ارباب جوامع و صحاح و مسانيد عامه روايت نموده است.
و نصوص خفیّه قرآنیه، که در کنار نصوص جليه، موقعيتي بسيار محکم دارند، و ولايت و خلافت بلافصل اميرالمؤمنين عليه السلام و سائر ائمه طاهرين عليهم السلام را اثبات مينمايند، آيات قرآنيهاي است که: با استفهام، همه را مخاطب قرار داده است، مثل «أَ فَمَنْ يَهْدِي إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَنْ يُتَّبَعَ أَمَّنْ لاَ يَهِدِّي إِلا أَنْ يُهْدَى فَمَا لَکُمْ کَيْفَ تَحْکُمُونَ» و از اين آيات، به وضوح، از نظر اظهر مصاديق، بر حقّبودن اميرالمؤمنين عليه السلام و اهل بیت علیهمالسلام به امر خلافت و امامت و هدايت استفاده ميشود.
یکی از نصوص جلیّه قرآنیه، آیه شریفه مباهله است. قال الله تعالی: «فَمَنْ حاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْد مَا جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوا نَدْعُ ابْناءَنَا وَ ابْناءَكُم وَ نِسَاءَنا وَ نِسَاءَكُمْ وَ انْفُسَنا وَ انْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّه عَلَي الْكاذِبينَ«
این آیه، از جمله آياتى است كه بر فضيلت و بلندى رتبه و مقام اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، به اتّفاق مسلمانان، رسا و ناطق است.
شركتدادن على و حسن و حسين و فاطمه زهرا سلام الله عليهم اجمعین در مباهله كه به تعيين و دستور خداوند متعال بود، دليل بر آن است كه اين چهار نور مقدّس و عظیم، كه با پيامبر در مباهله حاضر شدند، شايستهترين و گرامىترين خلق در نزد خدا، و عزيزترين اشخاص در نزد پيامبر رحمت بودند.
اين فضيلت بسیار با عظمتی براى این چهار نور مطهّر میباشد كه در چنين واقعه با اهميت و تاريخى، همدوش و همراه پيامبر شوند، و از ميان تمام امّت، از صغير و كبير و زن و مرد، فقط آنها را خداوند انتخاب نمايد.
آری، بیست و چهارم ذی الحجة که به عنوان روز بزرگ مباهله در تاریخ اسلام ثبت شده و سندی مهمّ بر حقّانیت اهل بیت علیهم السلام است، باید از آن مانند عید سعید غدیر، تجلیل شود و در این روز بزرگ، شیعیان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت علیهمالسلام، مجالس و محافل باشکوهی برپا کنند و درباره این موضوع مهم، سخنرانان، نویسندگان و مادحان، بگویند و بنویسند و سخنسرائی نمایند.
در پايان، با عرض خاکساري و عجز و ناتواني از اظهار وجود در عرصهاي که عرض وجود در آن شأن اوليا و بزرگان و اعاظم است پوزش ميطلبم؛ اميد است اين عرایض کمترین در بارگاه ملکوتي و ملائکپاسبان اهل بیت صلوات الله عليهم اجمعین به شرف قبول نايل شود و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
لطف الله صافي
23 ذی الحجة الحرام 1440
افزودن دیدگاه جدید