حضرت محمد(ص) از مردم بدوی، امتی متمدن ساخت
حجتالاسلام احمدرضا فتحی، مدرس حوزه و دانشگاه زاهدان گفت: حضرت محمد(ص) بهعنوان خاتم پیامبران برگزیده شدند، چرا که ظرفیت وجودی ایشان از دیگر انبیا برای دریافت دین کامل بیشتر بوده است.
وی ادامه داد: رسول خدا(ص) در شرایطی به پیامبری مبعوث شدند که از نظر اجتماعی به هیچ وجه شرایط مطلوبی نبود؛ مردم در جاهلیت بسر میبردند، فساد و بیعدالتی کل شبه جزیره را در بر گرفته بود و مردم تشنه عدالت بودند.
مدرس حوزه و دانشگاه زاهدان بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه ۲۶ نهجالبلاغه تصویری از مردم آن زمان ارائه میدهند و میفرمایند «شما گروه عرب در بدترین آئین و بدترین جاها بسر میبردید. در میان سنگلاخها اقامت داشتید، آبهای لجن را میآشامیدید و غذاهای خشن میخوردید و خون یکدیگر را میریختید و از خویشاوندان دوری میکردید، بتها در میان شما سر پا بود و از گناهان اجتناب نمیکردید».
وی افزود: رسول خدا(ص) در میان مردمی که از نظر اندیشه و تمدن در پایینترین سطح بودند، ظهور کردند و هنر ایشان این بود که از مردم بدوی، امتی متمدن ساختند؛ مردانی همچون علی(ع)، سلمان و ابوذر که در اوج کمال بودند، تربیت شده مکتب رسول خدا(ص) هستند.
فتحی اظهار کرد: حضرت علی(ع) در کودکی به اسلام گرویدند و با استعداد و اخلاص بینظیری که داشتند، در مدت کوتاهی تبدیل به یک انسان کامل شدند؛ این نتیجه آموزشها و تربیتهای رسول اکرم و اعجاز دین اسلام است که به انسان چنین مقام و منزلتی میبخشد.
وی عنوان کرد: پیامبر اسلام شخصیت ممتاز و برجستهای داشتند؛ پیش از مبعوث شدن و در دوران جاهلیت نیز به ایشان لقب «محمد امین» داده بودند؛ حتی بعد از آن كه دعوت اسلام شروع شد و آتش دشمنی قريش بالا گرفت، در همان احوال هم باز همان دشمنها اگر میخواستند چيزی را در جايی امانت بگذارند، میآمدند و به پيامبر میدادند؛ لذا وقتی ایشان به مدينه هجرت كردند، اميرالمؤمنين را در مكه گذاشتند تا امانتهای مردم، اعم از مسلمان و کافر، را به آنها برگرداند.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: ایشان در اوج عظمت قرار داشتند، مسلمانها خود را فدایی رسول خدا(ص) میدانستند، با اینحال در اوج تواضع و سادهزیستی بودند؛ زيراندازشان يک حصير بود، بالش ایشان از چرمی بود كه از ليف خرما پر شده بود، قوت غالب ایشان نان جو و خرما بود؛ نوشتهاند كه هرگز سه روز پشت سر هم از نان گندم نمیخوردند.
وی ادامه داد: در ایمان و اخلاص، تواضع، رفتار نیکو، نظافت و پاکیزگی و همه ویژگیهای شخصیتی ایشان سرآمد بودند، بطوری که آیه نازل شد و خطاب به مسلمانان آمد « لَقَد كانَ لَكُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ (احزاب، ۲۱) مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشقی نیکو است».
فتحی بیان کرد: با اینحال، برجستهترین ویژگی رسول خدا(ص) عبودیت و بندگی ایشان بود، بطوری که در هر نماز باید این ویژگیها را یادآوری کنیم و در تشهد بگوییم « أشهدُ أنَ لا إِلِه إِلا اللّه وأشهَدُ أنَ مُحَمَدًا عَبدُه و رَسولهُ» ایشان بنده نمونه و محبوبترین عبد خدا بودند.
افزودن دیدگاه جدید