سلیم موذنزاده؛ نوایی که وقف اهل بیت (ع) شد و جاودانه ماند +فیلم
امروز ششمین سال درگذشت زندهیاد سلیم موذنزاده اردبیلی از مشاهیر مداحی و مناجاتخوانی کشور است.سال پیش چنین روزی جامعه مداحان کشور فقدان مردی را به سوگ نشست که برای بیش از شصت سال با نوای گرم خود دلها را به نور الهی و مهر اهل بیت پیامبر (ص) آشنا میکرد.
«سلیم موذنزاده اردبیلی» که به لقب بامسمای «سلطان الذاکرین» ملقب بود، سالها با نوای سوزناک و نافذ و لحن شیرین گیرای خود، جان مشتاق مخاطبان را از چشمه زلال معارف دینی سیراب میکرد. او را میتوان از نسل مداحان و ذاکرانی دانست که در پیوندی وثیق با آموزههای دینی، محتوا را فدای فرم و شیوه ارائه نکرد و با همین سبک متعهدانه در جان و ذهن دلدادگان بوستان ولایت ماندگار شد.
سلیم موذنزاده اردبیلی در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در اردبیل چشم به جهان گشود. صدای خوب در خانواده وی موروثی بود. «شیخ فرج اردبیلی» پدربزرگ وی موذنی خوش صدا درمنطقه بود، پدر وی «شیخ عبدالکریم مؤذنزاده اردبیلی» نخستین مؤذن رادیوی ایران است و سایر برادرانش به نامهای شادروانان نعیم، رحیم و داود موذنزاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بودهاند.
«سلیم موذنزاده اردبیلی» از خاندانی نامبردار به خصلتهای دینی و البته ذوق هنری بود به گونهای که او و برادر بزرگترش رحیم که با اذان مشهور و دل انگیزش جاودانه شد، به راستی «همه قبیله من عالمان دین بودند» را معنا کرده و «مرا معلم عشق تو شاعری آموخت» نیز عشق آنان به آموزههای ائمه اطهار (ع) را نمایندگی میکرد. همه صاحبهنران این خاندان از این نعمت الهی در راه ترویج مکتب اهل بیت (ع) به خصوص ترویج مناقب و مصائب چهارده معصوم (ع) و عزاداریهای محرم بهره جستهاند.
زندهیاد سلیم موذنزاده بیش از شش دهه از عمر خویش را صرف اجرای برنامههای نوحهخوانی و مداحی کرد و به زبانهای فارسی و عربی نیز تسلط داشت. حاصل این فعالیتها حدود ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان نوار کاست و سی دی مربوط به برنامههای عزاداری و نوحهخوانی است.
افزودن دیدگاه جدید