عزت حسینى درس امام حسین(ع) براى امروز ما
قیام امام حسین علیه السلام و حرکت ایشان براى اصلاح امت اسلامى و مبارزه خونینى که براى انجام هدفشان انجام دادند، درسى جاودانه در تاریخ بشر خواهد ماند. این قیام الهى که با انگیزه امر به معروف و نهى از منکر صورت گرفت، نشان از عزت حسینى و روح سعادتطلب و تفکر ضد ذلت آن امام همام است. او در اسلام عزت و سربلندى مىدید و در زندگى با ظالمان و دوستى و همراهى با گمراهان و مستکبران ذلت و خوارى مىدید و از اینرو حاضر به همراهى با دستگاه استکبارى یزید نشد و حاضر به بیعت ذلتآمیز با دستگاه خلافت نیز نگردید و از اینرو ایستاد تا در راه احیاء عزت اسلامى و احیاء اصل اسلام به شهادت برسد.
در دوران حاضر، انقلاب اسلامى ایران تداوم راه امام حسین علیه السلام است. از اینروست که مىتوان به صراحت خاطرنشان ساخت که امام خمینى رحمه الله که به حق در سخن و رهنمود، در قیام و عمل و در حفظ میراث عاشورا اسوه بىبدیلى در تاریخ معاصر تشیع بود، مىفرمود: «دستور آموزنده کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا باید سرمشق امت اسلامى باشد. قیام همگانى در هر روز و در هر سرزمین. عاشورا قیام عدالتخواهان با عددى قلیل و ایمان و عشقى بزرگ در مقابل ستمگران کاخنشین و مستکبران غارتگر بود و دستور آن است که این برنامه سرلوحه زندگى امت در هر روز و در هر سرزمین باشد.» (صحیفه نور، ج 9، ص 57)
آن رهبر فرزانه در عمل این دیدگاه خود را پیاده کرد و با الهام از عاشوراى حسینى در مقابل یزیدیان زمان ایستاد و بساط ظلم و ستم را از سرزمین ایران برچید.
رهبر کبیر انقلاب، پیوستگى انقلاب اسلامى با عاشورا را خودش اینگونه بیان مىفرماید: «روزهایى که بر ما گذشت، عاشوراى مکرر بود و میدانها و خیابانها و کوى و برزنهایى که خون فرزندان اسلام در آن ریخت، کربلاى مکرر،... هفده شهریور مکرر عاشورا و میدان شهدا مکرر کربلا، کاخ ستمگرى را با خون درهم کوبید. کربلاى ما کاخ سلطنت شیطانى را فرو ریخت.» (صحیفه نور، ج 9، ص 57)
آرى امام خمینى رحمت الله علیه انقلاب اسلامى ایران را تداوم راه امام حسین علیه السلام مىدانست و از اینرو بود که شعار مبارزه با ظالم و نپذیرفتن ظلم را مبناى نظام جمهورى اسلامى قرار داد تا مسؤولان این نظام بدانند که باید در برابر مستکبران بایستند و ایستادگى در برابر مستکبران و مخالفت با ظلمها و جنایتهاى مستکبران بر عالم از جمله هدفهاى اصلى این نظام است که بدون آن این نظام نمىتواند وجود داشته باشد و به راه خود ادامه دهد.
و بر همین مبناست که رهبر معظم انقلاب اسلامى شعار «لاتظلمون و لاتظلمون» را بهعنوان مبناى سیاست خارجى جمهورى اسلامى ایران در برابر همه مستکبران عالم بیان مىدارند.
نظام اسلامى برآمده از انقلابى که به تأسى از امام حسین علیه السلام بوده است باید در راه اهداف عزتمدارانه و ذلتستیزانه آنحضرت تلاش کند و نباید به هر بهانهاى تن به ذلت دهد و یا ظلم و ظالمان را بپذیرد. از اینروست که سازشناپذیرى با ظلم و ظالمان و مبارزه دائمى با مستکبران از اهداف اصلى انقلاب اسلامى قرار گرفته است.
بر همین اساس امام خمینى رحمه الله بر ترسیم دو جناح حق و باطل و مبارزه قاطع با اهل فساد و ستم بهمعناى عام آن و سازشناپذیرى با آن تأکید مىورزید و در هدف خویش در این راستا از قاطعیت، عزم راسخ و تغییرناپذیرى برخوردار بود.
امام خمینى رحمه الله این سخن استوار امام حسین علیه السلام را به یاد داشت که خطاب به برادرش محمد حنفیه فرمود: «یا اخى والله لو لمیکن فى الدنیا ملجا و لا ماوى لما بایعت یزید بن معاویة (بحار الانوار، ج 44، ص 329؛ مقتل عوالم، ص 54 و مقتل خوارزمى، ج 1، ص 188.)؛ برادرم! به خدا سوگند اگر در دنیا پناه و پناهگاهى وجود نداشته باشد، هرگز با یزید بیعت نمىکنم.» آرى امام حسین علیه السلام از پذیرش ذلت و ظلم ابا داشتند و هرگز تن به ذلت نمىدادند و ندادند تا قیام ماندگار تاریخ و درس جاودانهاى را براى همه بشریت به ثبت رساندند. از اینروست که امام خمینى رحمت الله علیه نیز به تاسى از مقتداى خود امام حسین فریاد مىزد که هرگز با ظالمان کنار نخواهد آمد و هرگز مستکبران عالم را نخواهد پذیرفت و هرگز ظلمپذیرى را راهى براى حیات سعادتمندانه نمىداند و بیان مىداشت: «.. آیا خمینى مىتواند تفاهم کند با ظلم. خمینى آنجا هم که بود مجد اسلام را حفظ مىکرد، آیا مىتواند حفظ نکند؟ اسلامى که پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله اینقدر زحمت کشیده است. آیا خمینى و امثال خمینى مىتوانند یک چیزى بگویند که بر خلاف مصالح اسلام باشد؟» (صحیفه نور، ج 1، ص 70)
از اینروست که امام خمینى رحمت الله علیه را باید شاگرد مکتب امام حسین علیه السلام دانست. شاگردى که درس را بهخوبى آموخت و بهخوبى اجرا کرد و نظامى را براى ما به یادگار و میراث گذاشته است که در آن این درس مبناى اصلى است. میراث واقعى امام خمینى رحمت الله علیه این درسها و این آموزههاست و یادگار حقیقى ایشان همین خط نورانى و روشن است که با دسایس و کوتاهىهاى عدهاى از میان نخواهد رفت و سست نخواهد شد.
به لطف خداى متعال اکنون رهبر معظم انقلاب اسلامى پرچمدارى این خط مبارک را بر عهده دارند و با تأکید بر مسلمات و بینات راه امام از هرگونه جعل و تحریف و خدشهاى در این راه جلوگیرى بهعمل مىآورند.
/م.ق210