حجت الاسلام حسینی: تمرین اطاعت از ولایت در زمان غیبت لازم است

کد خبر: 60178
در زمان غیبت هم باید تمرین اطاعت از ولایت باشد. کسانی که یاد گرفته اند ولیّ زمان را تنها نگذارند یاد می گیرند امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را تنها نگذارند؛ این مسیر همیشه ادامه دارد.
وارث: جشن عید غدیر با سخنرانی حجت الاسلام میرهاشم حسینی و مداحی حاج حسین سازور و دیگر ذاکرین اهل بیت (ع) در هیئت موج الحسین علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام میرهاشم حسینی را می خوانید:

حجت الاسلام حسینی:

تعجب حضرت زهرا سلام الله علیها از فراموشی غدیر

يَأَيهَا الرَّسولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْك مِن رَّبِّك وَ إِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْت رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُك مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا يهْدِى الْقَوْمَ الْكَفِرِينَ 1 ؛

این آیه مبارکه به اعتراف حتی علمای بزرگ اهل سنت مثل جلال الدین سیوطی، آلوسی و دمشقی و ... برای روز غدیر خم و وجود مبارک مولی امیرالمومنین علیه السلام است. این آیه مربوط به بحث ولایت است و به قدری با اهمیت است که در ابتدای آیه لفظ "یاایهاالرسول" آمده است چون فقط در دو جا از این لفظ استفاده شده است. آنچه به تو نازل شده ابلاغ کن، و به قدری با عظمت است که دیگر "رسالتک" نیست بلکه "رسالته" است.

در روایتی وارد شده است که روزی حضرت زهرا سلام الله علیها و حسنین علیهماالسلام در کنار قبر حمزه سیدالشهدا هستند و گریه می کردند

حضرت زهرا سلام الله علیها بعد از وفات حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله برای دو مساله گریه می کردند؛ مساله ی اول این بود که دو امان روی کره ی زمین وجود داشت یکی از آنها رسول اکرم صلی الله علیه و آله و دیگری استغفار بود و آن امان بزرگ از زمین برداشته شد و مردم قدرش را ندانستند، غصه ی دیگر حضرت غصه برای تمام بشریت است چون وقتی انسان ها حول محور ولایت نچرخیدند و دور از ولایت و انسان کامل شدند یعنی دور از انسانیت می شوند و در انواع و اقسام منجلاب ها، خیانت ها، انحراف ها، تجاوزات و ظلم و جور غوطه ور می شوند. حضرت می خواهند به تمام تاریخ بفهمانند که دور بودن از ولایت چه بلایی سر انسان می آورند.

آن شخص روایت می کنند که نزدیک حضرت زهرا سلام الله علیها شد و قریب به این مضامین عرض می کند که دیگر رسول اکرم صلی الله علیه و آله از دنیا رفته است پس چرا درباره امیرالمومنین علیه السلام کار را تمام نکرده؟ چرا حضرت برای گرفتن خلافت قدم پیش نگذاشتند. تعجب و غصه ی حضرت را ببینید که می فرمایند: عجیب است بر شما هنوز مدتی نگذشته است واقعه ی غدیر را فراموش کردید؟ رسول اکرم صلی الله علیه و آله چندین هزار انسان در هنگام زوال ظهر و در گرمای شدید جمع کردند چه مطلب مهمی را می خواستند بفرمایند؟ به قدری گرم بود که مردم روی زمین نمی توانستند بنشینند.

مرحوم علامه امینی و مرحوم میر حسین چندین جلد کتاب از منابع و اسناد اهل سنت درباره حادثه ی غدیر جمع آوری کرده اند تا کسی نتواند منکر آن شود. حضرت زهرا سلام الله علیها پاسخ می دهند: «امام و ولیّ به منزله ی کعبه هستند که دیگران باید دور او طواف کنند نه اینکه او دور دیگران طواف کنند» دیگران باید به دنبال او بیایند و او را اطاعت کنند.

وصیت انبیاء به اوصیای خویش در اهمیت حفظ حرمت غدیر

بحث غدیر به قدری اهمیت دارند که رسول اکرم صلی الله علیه و آله وصیتی به امیرالمومنین علیه السلام دارد که می فرماید: «یا علی! وصیتی را به تو می کنم که تمام انبیاء به وصی خودشان وصیت کرده اند و آن وصیت حفظ حرمت و عظمت روز غدیر خم است.» یعنی حضرت آدم به وصی اش، حضرت نوح، ابراهیم، سلیمان، داوود، عیسی، اسماعیل، یحیی و ... به وصی های خودشان سفارش این روز با عظمت را کرده اند؛ روز غدیر خم و ولایت امیرالمومنین علیه السلام.

غصه ی حضرت زهرا سلام الله علیها این است که نکند این روز کم اهمیت جلوه کند در جشن باید روز عید غدیر خم غوغا شود و در عزاداری ها روز عاشورا باید غغوغا شود. در روایت فرموده اند اطعام دادن در روز غدیر خم بسان اطعام دادن انبیاء و صلحاست. درباره افطاری دادن به روزه داران در روز غدیر خم ثواب زیادی بیان شده است.

خطبه امام حسن مجتبی علیه السلام مفصل درباره غدیر است. خطبه امام حسین علیه السلام در عرفه درباره ی غدیر خم و ولایت مولی امیرالمومنین علیه السلام است. در زمان غیبت هم باید تمرین اطاعت از ولایت باشد. کسانی که یاد گرفته اند ولیّ زمان را تنها نگذارند یاد می گیرند امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را تنها نگذارند؛ این مسیر همیشه ادامه دارد.

امام حسین علیه السلام در خطبه منا مردم را قسم می دهند که: آیا به خاطر ندارید که رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس در اینجا حضور دارد تا قیامت باید خبر غدیر خم ر ابه دیگران برساند بر همه واجب است تا به دوستان، آشنایان و دیگران عظمت روز غدیر خم و اتفاق آن روز را بیان کنیم.

خنده و خوشحالی بی مورد که معنایی پشت آن نیست بعد از مدتی عقل انسان را زایل می کند حتی موجب افسردگی می شود. باید عید انسان معنایی پشتش داشته باشد تا انسان به پوچی نرسد. عزیزان مزاج های ما را خراب می کنند اگر حواسمان نباشد و هوشیار نباشیم، عید هم باید برپای یک معنایی باشد.

به امام صادق علیه السلام عرض کردند: عید ما مسلمانان چه روزی است؟ حضرت فرمود: روز جمعه، عید فطر که گناهان آمرزیده می شود، عید قربان از همه ی اعیاد بالاتر، مهمتر و با عظمت تر عیدالله الاکبر عید غدیر خم است؛ عید ولایت امیرالمومنین علیه السلام که حرمت آن از همه اعیاد بالاتر است.

پاک شدن گناهان 60 ساله در روز عید غدیر

یک روایت عجیبی داریم می فرمایند: به اندازه کل ماه مبارک رمضان و به اندازه شب عید فطر که چقدر خدا گناهان انسان را می آمرزد در روز عید غدیر خم گناهان آمرزیده می شود. گناه عامل بدبختی است و باعث می شود انسان اولیای خدا را نبیند، گناه عامل فرقه های عجیب و غریب است، گناه عامل حبس دعاست، گناه مانع این می شود که انسان تحت ولایت اهل بیت علیهم السلام باقی بماند، هبه ی دل را می خشکاند و نابود می کند. به برکت روز غدیر خم گناه 60 ساله آمرزیده می شود.

در روایتی بزنطی از امام رضا علیه السلام سوال می کنند که آیا عید غدیر همین است یا اینکه در صدر اسلام هم وجود داشته؟ امام رضا علیه السلام می فرماید: آسمانها و بهشتیان غدیر خم و عظمت آن را بیشتر از زمینیان می شناسند. بزنطی اگر توانستی در روز غدیر خم خودت را حرم امیرالمومنین علیه السلام برسان. کسی که حرمت و عظمت غدیر خم را بشناسد در کنار ملائکه محشور می شود.

روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله داریم که حلقه ی درب بهشت به رنگ طلایی است هر کس می خواهد وارد شود و این حلقه را حرکت دهد صدا و طنین "یا علی" از آن به گوش می رسد.

امروز بالاترین مشکلات این است که در داخل خانه ها شیطان زیاد شده است، در خانه ای که سگ باشد یا موسیقی حرام باشد، یا قرآن خوانده نشود، اذان و اقامه گفته نشود شیطان وارد خواهد شد. امام رضا علیه السلام فرمودند: هر کس حرمت و عظمت غدیر خم را بشناسد و آنرا ترویج می کند ده تن از ملائکه هر روز با او مصافحه می کنند و اطرافش ملائکه وجود دارند.

کینه ی شیطان از امام هادی علیه السلام به سبب اقدامات ارزشمند و ماندگار

ابلیس و شیاطین به قدری از امام هادی علیه السلام کینه دارد که تا بتواند بی ادبی و هتاکی نسبت به ایشان وارد می کند چون حضرت ضربه ای به ابلیس وارد کرده که تا قیامت قابل جمع شدن نیست. یکی از ضربه های حضرت هادی علیه السلام زیارت جامعه کبیره است که شناسنامه و اوج بلندای معرفت ائمه علیهم السلام است. دوم "تحت قبه ی ابی عبدالله علیه السلام دعا کردن" را ایشان به ما یاد داده اند. امام هادی علیه السلام بیمار شد و پولی به شخصی دادند و فرمودند به کربلا برو و برای من دعا کن. تا از خانه بیرون آمد دوستش به او گفت حواست کجاست خود حضرت مستجاب الدعوه هستند نیازی ندارند حتما در آنجا برایشان دعا شود.

شخص برگشت و موضوع را به حضرت عرض کرد، امام هادی علیه السلام نکته ای به ما شیعیان می آموزند و می فرمایند: بله درست است اما خدا یک جاهایی را قرار داده اند و دوست دارند در آنجا دعا شود تا پذیرفته شود یکی از این مکان ها زیر قبه ی ابی عبدالله الحسین علیه السلام است لذا برای شفای من هم باید به آنجا بروی و دعا کنی.

امام هادی علیه السلام فرموده اند: بالای سر امام رضا علیه السلام اگر دو رکعت نماز بخوانی دعایت مستجاب است. وجود مبارک امام هادی علیه السلام زیارت غدیریه را بیان کرده اند که دیگر شیطان در اینجا طاقت نمی آورد. زیارت بسیار مهم، طراز اول و معتبر ترین و مستندترین زیارت هاست. اگر روی تک تک راویان زیارت غدیریه کار شود می بینید جزو زیارت های طراز اول و با قوی ترین سندهاست.

معتصم عباسی با سیصد سرباز با اجبار امام هادی علیه السلام را به کوفه آوردند حضرت فرمودند: اجازه بدهید من به زیارت جدم علی ابن ابی طالب علیه السلام بروم. فضای خفقان کوفه را فراگرفته بود و شیعیان بلد نبودند برای امامت بلافصل امیرالمومنین علیه اسلام را درست استدلال کنند، آقا به بهانه ی زیارت غدیریه معارف بسیار بلند در بحث امامت و ولایت امیرالمومنین علیه السلام را بیان کردند. بیشتر از 32 آیه درباره مولی و بیشتر از 150 منقبت درباره مولی آمده است. حتی حضرت درباره منافقین هم اشاره می کنند کسانی که مقام ولایت را تنها گذاشتند.

امام هادی علیه السلام در زیارت غدیریه می فرماید: صراط المستقیم، یعسوب الدین، ازهدالزاهدین، امین الله فی ارضه، سفینة الله فی خلقه و اعبدالعابدین و امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام است.

عالم بزرگ اهل سنت می گوید: اجماع وجود دارد که منظور از "انما" در آیه تطهیر علی ابن ابی طالب (علیه السلام) است.

خصوصیاتی را منافقین نداشتند و امیرالمومنین علیه السلام آنها را داشتند، آقا اهل جهاد بودند که اگر کسی اهل جهاد با نفس نباشد اهل جهاد کبیر هم نمی شود. رهبر عزیزمان خیلی زیبا اشاره کردند، طرف اهل تهاجم فرهنگی است و کم می آورد و اهل جهاد نیست، اهل جهاد مالی هم نیست و غارتگر می شود در آخر هم اهل جهاد نظامی نمی شود. ویژگی وجود امیرالمومنین علیه السلام جهاد اوست هم اهل جهاد اکبر، جهاد اصغر و جهاد اعظم است.

حجت الاسلام حسینی:

پی نوشت:


1- سوره مائده آیه 67.