عاشورا برای همیشه زنده است و برای جهانیان پیام دارد
وارث: آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که در نمازخانه بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، بیان داشت: این جمله «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ(ع) وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ(ع)» شعار رسمیما در ایام محرم است که شامل دو بخش میشود: بخش اول این است که ما مصیبت زدهایم و سوگوار، اجر ما از ذات اقدس الهی باشد خدای سبحان به همه عزاداران اجر سوگواری را مرحمت کند میگوییم «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ(ع)» نه تنها اجر بدهد اجر مهم و عظیم عطا کند.
وی با بیان اینکه شعار رسمی ما، گرفتن خونبهای حسین(ع) از ظالمین می باشد، بیان داشت: این جمله «وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ(ع)» یعنی خدایا آن توفیق را به ما مرحمت کن که ما خونبهای حسینبنعلی را از ظالمان بگیریم این دعا و شعار رسمی ما شیعههاست این بخش دوم برای همیشه یک پیام زندهای دارد و عاشورا را برای همیشه زنده نگه میدارد ما در این دعا از ذات اقدس الهی مسئلت میکنیم آن توفیق را به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی را بگیریم. خداوند در قرآن فرمود هر کس مظلومانه کشته شد ما برای اولیای او حقّ قصاص قائلیم و ما فرزندان حسین بن علی هستیم پدر ما را شهید کردند ما حق داریم خونبها بگیریم خب چطور ما فرزندان حسین بن علی هستیم؟ برایاینکه وجود مبارک پیغمبر(ص) یک اعلام رسمی کرد فرمود ما حاضریم شما را به عنوان فرزندی قبول کنیم بیایید بچههایما بشوید «أنا و علیابوا هذه الامة» یک اعلام رسمی کرد. امام هر عصری همین شعار را دارد وجود مبارک حسین بن علی هم میفرماید بیایید فرزند ما بشوید ما هم شیعه او شدیم، شدیم فرزند او پس پدر ما را شهید کردند ما تا روز قیامت حق داریم خونبهای پدرمان را بگیریم.
وی در ادامه بیان داشت: همانطوری که ما فرزندان آن ذوات قدسی هستیم، ظالمان و غاصبان و صهیونیستها و استکبار جهانی هم فرزندان همان غاصبان هستند این شعار تنها برای ثواب نیست این درس شهادت است این درس جهاد است. پس اینها که در دفاع مقدس هشت ساله و مانند آن با صدامیان یا کسانی که با صهیونیستها یا کسانیکه با آلسعود مبارزه میکنند اینها دارند خونبهای حسینبنعلی را میگیرند برایاینکه شعار رسمی ما این است چرا به ما گفتند وقتی به یکدیگر رسیدید این دو جمله را بگویید «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ(ع) وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ(ع)» خدا آن توفیق را به ما بدهد که ما خونبهای حسین بن علی را بگیریم. بنابراین جریان کربلا و شهادت سالار شهیدان برای همیشه درسیدارد و پیامی برای گفتن دارد.
آیت الله جوادی آملی در ادامه سخنانشان به اهمیت حزن و ماتم در ایام عزاداریاشاره کرده و بیان داشت: ریّانبنشبیب که خدمت امام رضا(ع) مشرّف شد به حضرت عرض کرد غمگین هستید فرمود امروز اول محرم است و گریه بر سالار شهیدان فضایل فراوانی دارد آنگاه دستورهای متعددی امام رضا به ریانبنشبیب داد. وجود مبارک امام(ع) فرمود: یابن شبیب! هر وقت به یاد حسین بن علی و شهدای کربلا افتادی به ذات مقدس حسین بن علی خطاب بکن بگو «یا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً» هر وقت به یاد کربلا و حسین بن علی افتادی این «یا لیتنی» را بگو این یعنی چه؟ خب ما که آن وقت کربلا نبودیم یک آرزوی بی خودی هست ولی نه، این پیام دارد یعنی ایکاش من این فکر را میداشتم الآن هم این فکر را داشته باشم در راه دین جهاد کنم، در راه دین شهید بشویم، این «یا لیتنی» آرزوی شهادت است، آرزوی جهاد است، آرزوی مبارزه است، پس این پیام زنده است.