نگاه منفعت طلبانه به عدالت در امر فرج گره گشایی نمی کند

کد خبر: 61581
اگر عدالت را به درستی مطرح و در پی آن موضوع ظلم را صحیح در جامعه تعریف کنیم، خود زمینه ساز ظهور خواهد بود اما متاسفانه در جامعه امروز، منفعت طلبانه به عدالت نگاه می شود و معتقدیم اگر به منافع مان برسیم، عدالت محقق شده است.

وارث: حجت الاسلام و المسلمین محمد اسدی، قائم مقام ستاد هماهنگی فعالیت‌های مهدوی کشور اظهار کرد: درباره ظهور حضرت مهدی (عج) معتقدیم، ظهور فرد رخ نمی دهد بلکه دین ظهور می کند و در قرآن نیز تاکید شده است که «لِیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّه» یعنی حضرت مهدی(عج) دین را به ظهور می رساند و برای این ظهور باید ظرفیت های لازم وجود داشته باشد.

وی با اشاره به ویژگی های حکومت امام زمان (عج) تصریح کرد: جامعه مهدوی به هم پیوسته و منظم است و تحت رهبری امام معصوم(عج) به سوی قرب الهی حرکت می کند و این پیوستگی و نظم جامعه مهدوی ناشی از عدالت ابه عنوان شاخصه مهم این جامعه است.

عدالت در مقابل ظلم است

حجت الاسلام اسدی با اشاره به اینکه عدالت، در تعریف مهدوی به معنای قرار گرفتن در مقابل ظلم است، بیان کرد: در این تعریف مطرح می شود، جایی که ظلم نباشد، عدالت وجود دارد، یعنی باید انسان ها از نظم برخوردار شوند که در پی آن فردی به فرد دیگر، ظلم نکند.

این کارشناس مهدوی با اشاره به روایت «یَملَأُ الله بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَت ظُلماً و جَورا» و یا «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً»، گفت: این روایت هم اشاره دارد که ظلم در مقابل عدالت قرار می گیرد یعنی زمانی عدالت را درک می کنیم که پیش از آن ظلم را فهمیده باشیم، حال انسان برای دستیابی به عدالت راه های فراوانی در پیش دارد و ابتدا باید ظلم واقعی را بشناسد و پس از آن با عدالت آشنا شود.

امام زمان (عج) نقشه دین را نمایان می کند

وی با بیان اینکه ظهور دین برای نظم دهی انسان ها و  حرکت آنها به سوی خداوند است، تاکید کرد: دین نقشه راه است و امام زمان (عج) با ظهور خود، این نقشه دین را نمایان می کند.

حجت الاسلام اسدی ادامه داد: از ائمه اطهار(ع) سوال می شد، آیا شما قائم هستید؟ و حضرات(ع) پاسخ می دادند که تمام امامان قائم هستند، اما قائم مدنظر شما فرد دیگری است و در آینده خواهد آمد، یعنی ماموریت برپایی این حکومت، تنها برای امام زمان (عج) است.

انقلاب اسلامی؛ اولین حکومت دینی بعد از حکومت امیرالمومنین امام علی (ع)

قائم مقام ستاد هماهنگی فعالیت‌های مهدوی کشور با بیان اینکه برپایی حکومت اسلامی فقط توسط امام مهدی (عج) انجام می شود، تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف حضرت(عج) ما می توانیم کمک کنیم، اگر چه در روند انقلاب اسلامی برخی از مشکلات وجود دارد اما این انقلاب در شروع راه و مسیر است و ما تازه توانسته ایم بعد از دوران حکومت امیرالمومنین امام علی (ع) و امام حسن (ع)، حکومتی اسلامی و دینی را ایجاد کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه حکومت شیعی و مسلمان مانند صفویان و آل بویه وجود داشته است اما آنان حکومت اسلامی نبوده اند، ابراز کرد: زیرا شرط اساسی نامیده شدن حکومتی به عنوان اسلامی، آن است که حاکم آن چه کسی باشد و این حاکم توسط خداوند یا مردم منصوب شده و یا خود با زور آمده است.

اسدی با بیان اینکه جمهوری اسلامی، اولین حکومت اسلامی پس از حکومت امیرالمومنین(ع) است، گفت: این حکومت اول راه است اما شاخه، فروع، کارگزاران و دولت لازم تشکیل نشده است و راه بسیاری در پیش داریم تا همه افراد، در این حکومت اسلامی نقش خود را صحیح ایفا کنند.

قائم مقام ستاد هماهنگی فعالیت‌های مهدوی کشور با بیان اینکه امروزه متاسفانه همه نقش و وظیفه دیگران را می بینند اما به نقش های خود توجهی ندارند، تصریح کرد: در حکومت اسلامی هر آدمی، در هر جایگاهی که قرار دارد، دارای یک نقش است که شامل نقش های فردی و اجتماعی است لذا کاستی هایی که در جمهوری اسلامی دیده می شود ناشی از عملکرد ماست، نقص حکومت اسلامی نیست و ما نتوانسته ایم این حکومت را به صورت کوچک تشکیل دهیم.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی می تواند مقدمه و زمینه ساز حکومت عدل الهی باشد، گفت: شرط لازم برای این زمینه سازی آن است که همه اعضای جامعه نقش و وظایف خود را به درستی انجام دهند زیرا در غیر اینصورت ممکن است آینده انقلاب اسلامی به گونه ای دیگر شود.

نگاه به عدالت منفعت طلبانه شده است

اسدی با بیان اینکه انقلاب اسلامی علی رغم نوپایی، پیشرفت خوبی با توجه به همه مشکلات و سنگ اندازی ها داشته است، افزود: عدالت را اگر به درستی مطرح و در پی آن موضوع ظلم را صحیح در جامعه تعریف کنیم، خود زمینه ساز ظهور خواهد بود اما متاسفانه در جامعه امروز، نگاهی منفعت طلبانه به عدالت می شود و معتقدیم اگر به منافع مان رسیدیم، عدالت وجود دارد و اگر منافع ما محقق نشد، عدالت محقق نشده است.

قائم مقام ستاد هماهنگی فعالیت‌های مهدوی کشور اضافه کرد: از دانش آموزان در مدرسه یا بزرگسالان اگر سوالی شود و علت نقایص عملکرد آنها را جویا شویم، اعلام می کند، عدالت وجود ندارد، بطور مثال از دانش آموز سوال می شود، چرا نمره کم کسب کرده ای و پاسخ می دهد که معلم نمره نداد، در حالی که درس نخوانده است و یا از کارمند در خصوص جایگاهش سوال می شود و پاسخ می دهد که مدیر بالادستی نداده است، نمی گوید تلاش نکردم البته امکان دارد که تلاش صورت گیرد اما پیشرفت حاصل نشود که این موارد اندک است.

وی با بیان اینکه این روزها طرح شعار عدالت واقعی نیست، گفت: مردم باید به سمت عدالتخواهی حرکت کنند زیرا در حکومت امام زمان(عج) نیز پُررنگ ترین شاخصه عدالت است و اگر این شاخصه در کشور اصلاح شود، بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.

حجت الاسلام اسدی شناسایی دقیق ظلم را راه شناخت عدالت واقعی معرفی کرد و ادامه داد: امام زمان (عج) عدالت را به نحوی برپا می کنند که براساس روایات، اگر فردی فرار کند و در خانه ای پناه گیرد، عدالت همانند سرما و گرما از روزنه ها وارد می شود تا وی را در بر گیرد و این با توجه به فهم و خواست مردم محقق می شود.

وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی بنا دارد با نهادینه کردن عقلانیت در افراد به سمت عدالت حرکت کند لذا حکومت جمهوری اسلامی بواسطه حرکت روی خط عدالت و تجربه عقلانیت، کمترین ضرر را از ظلم را خواهد دید و در نهایت خواهان عدالت خواهد شد.

حجت الاسلام اسدی خاطرنشان کرد: باید مطالبه برقراری عدالت اجتماعی در مردم شعله ور شود تا به سمت آن حرکت کنند و خواهان آن باشند البته عدالتی که پایه آن در ظلم نلغزد و صحیح فهم و درک شود.