استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در روایتی داریم که در آخر الزمان مال حلال و رفیق خوب کمیاب میشود، گفت: لقمه حرام انسان را به جایی میرساند که امام و ولی خدا را میکشد.
تأثیرات لقمه حرام در زندگی چنان نیست که متوجه آن باشیم بلکه مانند قطرات آبی است که روی سنگ بهمرور زمان باعث سوراخ شدن آن میشود، شاید در ابتدا اصلاً متوجه هم نشویم که علت اصلی برخی مشکلات پیشآمده از کجا است.
از دعاهای منسوب به امام عصر(عج) دعای معروف «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ» است که به زیبایی هر چه تمام و در فرازهایی کوتاه وظایف منتظران از اقشار و صنوف مختلف را بیان کرده و راه و رسم زندگی به سبک انتظار را نشان می دهد.
امام عصر(عج) در ادامه فرازهای این دعا شریف عرضه ...
حرامخواری آثاری دارد که سبک زندگی منتظرانه را تحت تاثیر قرار داده و عواقب سوئی را دامنگیر آن میکند. ازجمله آنها «سنگدلی و عدم حق پذیری» است چراکه لقمه حرام سبب قساوت قلب شده و مانع از پذیرش سخن حق میشود.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه هر بچه فاسدی پدرش حرام خور نیست اما هر حرام خوری می تواند بچه را خراب کند، گفت: خدا روزی کِرم را در دل سنگ می دهد بعد آیا تو که عبدش هستی را فراموش می کند؟؛ بندگی کردن در سختی ها هنر می خواهد.
روايات زيادي از تأثير منفي مال حرام بر روح و روان انسان خبر داده است. هر چند مخاطب اين روايات کودک است و عام است. اما زماني که مال حرام بر روي بزرگسالان ميتواند اثر منفي داشته باشد، بر روي کودکان در دوران کودکي نيز ميتواند همان اثر را داشته باشد.
فردی که لقمه حرام در شکمش قرار گیرد، از چشم خداوند می افتد، خداوند ریسمان زندگی چنین فردی را بر دوش خودش می اندازد و مدیریت زندگی را به خود او واگذار می کند و این فرد دیگر نمی تواند منتظر امام زمان(عج) باشد.
حلال بودن غذا برای سلوک دینی یک حداقل محسوب می شود؛ لذا انسان برای آنکه سیر تکاملی و معنوی داشته باشد، باید در سبک زندگی خود علاوه بر تلاش برای حلال بودن، به طیب بودن غذا نیز توجه داشته باشد.
وارث: امام هادی (ع) فرمودند:اِنَّ الحَرامَ لا ینمى وَ اِن نَمى لا یبارَک لَهُ فیهِ وَ ما اَنفَقَهُ لَم یؤجَر عَلَیهِ وَ ما خَلَّـفَهُ کانَ زادَهُ اِلَى النّارِ به راستى که حرام، افزایش نمىیابد و اگر افزایش یابد، برکتى ندارد و اگر انفاق شود، پاداشى ندارد و اگر بماند، توشهاى به سوى آتش خواهد ...
گروه جامعه: ندادن الباقی پول کرایه مسافر حتی در کمترین میزان بدون کسب رضایت، میتواند تمام تلاش روزانه راننده برای کسب روزی حلال در گرمای تابستان و سرمای زمستان را از بین ببرد.
وارث: شریک بن عبدالله نخعی از دانشمندان معارف اسلامی در قرن دوم بود، مهدی عباسی خلیفه سوم عباسی که از علم و هوش شریک اطلاع داشت، او را به حضور طلبید و اصرار کرد منصب قضاوت را قبول کند. او که میدانست قضاوت در دستگاه طاغوتی عباسیان گناه بزرگی است، قبول نکرد. مهدی عباسی اصرار کرد حال که منصب قض...
یاران امام زمان(عج) و منتظران واقعی اهل زهد و پارسایی هستند و ورع جزء خصوصیات و وظایف آنها در دوران غیبت است، هر گونه حرامی که بدترین نوع آن لقمه حرام است، وارد زندگی انسان شود، نقطه مقابل انتظار است.
دعا کردن یکی از آن اعمالیست که ائمه(ع) مردم را به آن سفارش کرده اند. این که دعا استجاب شود یا خیر دست خداست و تقدیری که او برای انسان ها در نظر گرفته است.
وارث: وقتی که انسان در وجودش لقمه حرام نباشد، میتواند از کنار معصیتها عبور کند و خود را نگه دارد، امّا وقتی که لقمة حرامی را خورد، از کنار معصیت که میگذرد، مجذوب آن میشود، این خاصیت درونی نان و لقمه حرام است.آهن ربا، ذرّه آهن را هر کجا که باشد، به سمت خود میکشد. اگر یک مقدار پنبه را از ک...
لقمه حرام آن چنان فرد را به قهقرا میکشاند که فرد حاضر می شود در برابر ولی خدا قد علم کند. در فاجعه کربلا گروهی که مدعی بودند از امت پیامبر آخرالزمانند، امام حسین(ع)، نواده همان پیامبر(ص) را به طرز فجیعی به شهادت رساندند.
برخی او را به صرف ناهار دعوت میکردند و میپذیرفت، اما گاهی بعد از خوردن غذا خارج میشد و سعی میکرد غذاها را از معده خود خارج کند. از او میپرسیدند چرا این کار را میکنی؟! میگفت: «غذایی که خوردم حلال نبوده و نور قلبم کم شده، دیگر نمیبینم».
وارث :پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم میفرمایند : فرو گذاشتن یک لقمه حرام ، نزد خدا محبوتر است از خواندن دو هزار رکعت نماز مستحبى . رسول الله صلى الله علیه و آله و سلّم : تَرْکُ لُقْمَهِ حَرامٍ أحَبُّ إلى اللّه من صلاهِ ألفَی رَکْعَهٍ تَطَوُّعا . تنبیه الخو...
یک محقق و پژوهشگر گفت: کسی که لقمه حرام میخورد, قسیالقلب و بداخلاق میشود, نسبت به همه کس و همه چیز بی تفاوت میشود و تاثیراتش را در رفتار با همسر و خانواده و مردم خواهد گذاشت.
وارث: اولیاء الهی نکتهای را در باب طهارت قلب بیان فرمودند که بسیار مهم است. تمام آنها بیان فرمودند: اوّلین و مهمترین مسئله در طهارت قلب، لقمه است.طوری که اوّل مرجع دین، شیخناالأعظم، حضرت مفید عزیز(روحی له الفدا و سلام اللّه علیه)، در پاسخ به سؤال شاگرد باعظمتش، آن سیّد عظیمالشّأن، آیتاللهالع...