آداب تشرف به ضیافت ماه مبارک رمضان

کد خبر: 107184
حجت الاسلام والمسلمین زوبین با اشاره به اعمال و مقدمات ورود به ماه مبارک رمضان گفت: ماه های رجب و شعبان مقدمه ورود به ماه مبارک رمضان است و ماه رمضان ماه خودسازی می باشد و پیامبر اکرم (ص) روی آن تاکید داشته اند.
وارث

رَمَضان یا رَمَضان‌ُ المُبارَک نهمین ماه قمری که روزه در آن بر مسلمانان واجب است. این ماه را بهترین زمان برای نزدیک‌شدن انسان به خداوند دانسته‌اند. عبادت و روزه‌داری در ماه رمضان را بخشی از هویت مسلمانان در جهان امروز برشمرده‌اند.

ماه رمضان، بنا به گفته پیامبر اسلام و اهل‌بیت(ع)، ماه میهمانی خدا است که درهای آسمان در آن گشوده شده و ارزش نماز در آن، چند برابر نماز در ماه‌های دیگر است. قرآن و برخی دیگر از کتاب‌های آسمانی، در این ماه نازل شده است.

این ماه تنها ماهی است که نام آن در قرآن آمده است. این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد. از مهم‌ترین عبادت‌های این ماه، تلاوت قرآن، اِحیای شبهای قدر، دعا، استغفار، افطاری‌دادن و کمک به نیازمندان است. حضرت علی(ع)، نخستین امام شیعیان در بیست و یکم ماه رمضان به شهادت رسیده است.

 

خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفتگویی با حجت الاسلام والمسلمین «اکبر زوبین» کارشناس مذهبی گفتگویی انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

اعمال ورود به ماه مبارک رمضان چه مباحثی است؟

برای ورود به ماه مبارک رمضان که ماه مهمانی خداوند است باید اعمالی انجام دهیم و مقدماتی فراهم کنیم. همانطور که در وسایل الشیعه آمده است: «ابَوُالصّلت هَروى روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا (ع) رفتم. حضرت فرمود: اى ابوالصَّلْت! بیشتر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است، پس جبران کن کوتاهی‌هایی را که در ایّام گذشته این ماه کردى، در آن چه از این ماه مانده است. بر تو باد به انجام آنچه به حال تو مفید است، دعا، استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن و به سوى خدا از گناهان خود توبه کن تا وقتی ماه مبارک فرا رسید، خود را براى خدا خالص کرده باشى. امانتى بر گردن خود باقى مگذار مگر آنکه آن را ادا کنی و نیز در دلت کینه هیچ مؤمنى نباشد مگر اینکه آن را از دل بیرون کنى.

تقوای الهی را پیشه کن و در پنهان و آشکار امور خود بر خدا توکل کن، زیرا هرکه بر خدا توکّل کند خدا او را بس است؛ و بسیار بخوان در بقیّه این ماه این دعا را: «اللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ؛ خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده‌اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان». به درستى که حقّ تعالى در این ماه، بنده هاى بسیاری را از آتش جهنّم به حرمت ماه مبارک رمضان آزاد مى‌گرداند.

 

برای ورود به ماه مبارک رمضان چه مقدماتی باید فراهم شود؟

 روایت مشهوری از پیامبر اکرم (ص) داریم که شخص گناهکار منتظر رجب باشد که ماه خداست که در اینجا همان این الرجبیون، کجایند آنهایی که اهل رجب هستند، مطرح می شود. شخص گناهکار باید در ماه رجب منتظر بخشش باشد. پیامبر اسلام گفت ماه شعبان ماه من است به ویژه با صلوات شعبانیه گناهانش بخشیده می شود. اگر گناهان افراد در رجب و شعبان بخشیده نشود در ماه رمضان به ویژه در لیالی قدر بخشیده می شود و اگرگناهان افراد بخشیده نشود، بدترین مردم هستند. در دهه تکریم مساجد هستیم و مساجد عطرافشانی و غبارروبی می شوند؛ اول باید مساجد و دلهایمان را برای ورود به ماه مبارک آماده کنیم و آنها را غبارروبی کنیم. ماه رمضان ماه خودسازی است و پیامبر اکرم (ص) روی آن تاکید داشته اند. شما دعوت شده اید در ماه رمضان به میهمانی خدا بروید و مقدمه آن در ماه شعبان ایجاد می شود.

در ماه شعبان اعیاد متبرکه ای داشتیم. میلاد امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع)، حضرت ولیعصر (عج) و ولادت حضرت علی اکبر (ع). در مرحله مقدماتی ماه رمضان هستیم و بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم، این است که دلها را از زنگار پاک کنیم؛ ماهی که پاکسازی انجام می شود، نسبت به خود و جامعه تحولات عظیمی ایجاد کنیم.

 

چگونه می توانیم از فیوضات ماه مبارک رمضان کسب فیض کنیم؟

از دعاهای ماه رمضان و قرآن استفاده کنیم. در کنار آن در آموزش های مجازی و برنامه هایی که از سوی دستگاه های فرهنگی برگزار می شود، شرکت کنیم. در سوره قدر آمده است هر عمل خیری در ماه رمضان هزار برابر می شود، به ویژه کمک رسانی به همنوع که در قالب کمک مومنانه و رزمایش حاج قاسم سلیمانی انجام می دهیم، ثواب آن هزار برابر خواهد شد.

مردم خوبی داریم و مردم برای کمک به یکدیگر آماگی دارند و نیاز داریم تا یک سری افراد کارهای خیرخواهانه و انفاق را راهبری کنند؛ بنابراین روحانیون را توجیه کرده ایم تا از فضای حقیقی و مجازی استفاده کنند و زمانی که دل های مردم آماده است آنها را برای کمک به همنوع ترغیب و تشویق کنند.

 

در شرایط شیوع کرونا چگونه می توانیم از فیوضات ماه مبارک رمضان بهره مند شویم؟

با کمیته امداد امام خمینی (ره) هماهنگ کرده ایم تا افراد نیازمند شناسایی شوند. همچنین در نذر نان و پویش کاسب حبیب الله مردم را پای کار آورده ایم. همچنین با اجرای طرح سهامدار بهشت تلاش می کنیم تا کمک های خیرین را جمع آوری کنیم. با توجه به شرایط ویروس کرونا خانواده های زیادی از این ویروس منحوس آسیب دیده اند و از نظر معیشتی دچار مشکل شده اند؛ بنابراین ماه مبارک رمضان موقعیت مناسبی است تا به خانواده های کم بضاعت و اقشار آسیب پذیر کمک کنیم.

بسیاری از روحانیون به دلیل شرایط کرونا منبر نداشته اند و برنامه ها و سخنرانی ها کنسل شده است. همچنین مداحان زیادی در این ایام نتوانسته اند در مراسم ها حضور پیدا بکنند؛ بنابراین با استفاده از ظرفیت خیرین و کسبه و در چنین فضایی عملیات حاج قاسم سلیمانی را ادامه خواهیم داد. مردم همواره نشان داده اند که پای کار بوده اند و در سال گذشته و شرایط کرونا نیازمندان و خانواده های کم بضاعت را تنها نگذاشته اند. باید بتوانیم در جامعه از فقرا حمایت کنیم.

 

انجام چه اعمالی در ماه مبارک رمضان توصیه و تاکید شده است؟ 

 در راستای اعمال و فضیلت‌های ماه رمضان روایت شده از جابر بن یزید از حضرت امام محمّد باقر علیه السّلام که: حضرت رسول صلّى الله علیه و آله به جابر بن عبد الله فرمود:: اى جابر این ماه رمضان است هر که روز آن را روزه بدارد و پاره‏اى از شبش را به عبادت بایستد و از حرام‏ شکم و فرج خود را بازدارد و زبان خود را نگاه دارد، از گناهان خود مثل بیرون رفتن او از ماه بیرون رود. جابر گفت: یا رسول الله این حدیث که فرمود: ى چه نیکو است. فرمود:: اى جابر؛ و چقدر سخت است این شرط هائى که نمودم. ۶ - فَعَنِ الصَّادِقِ علیه السلام: أَنَّهُ مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلَّا أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَهَ.

یکی از اهداف روزه داری این است که با گرسنگی و تشنگی محرومان آشنا شویم؛ بنابراین با دعوت و مشارکت خیرین و کسبه تلاش کرده ایم تا قدم موثری برداریم. اطعام ماه رمضان جزو واجبات است و گروه های جهادی برگرفته از اقشار مختلف مردم، هیئات، مداحان و بسیجیان همه با همه همکاری می کنند تا در این مسیر برای خانواده های کم بضاعت و محروم سبدهای غذایی تهیه و بین آنها توزیع کنند. ماه رمضان ماه اطعام و رسیدگی به فقرا و مستمندان است. به برخی از مشاغل و صنوف نیز که از شیوع کرونا آسیب دیده اند، کمک هزینه های معیشتی خواهیم داد که این اقدام توسط خیرین و فعالان جهادی انجام خواهد شد.

منبع: شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.