گاهی در سخنرانی‌ها توهین و تمسخر به عقاید دیگران دیده می‌شود

کد خبر: 111474
رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی گفت: متأسفانه، گاهی در سخنرانی‌ها، توهین و تمسخر به عقاید دیگران دیده می‌شود. باید توجه داشت که قبح و زشتی دشنام، مانع از شنیدن سخنان حق خواهد شد و مردم، حرکات و رفتار مروجین دین را رصد و دنبال می‌کنند.
وارث

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه ظهر امروز یکشنبه ۱۲ دی‌ماه در شانزدهمین پیش‌نشست علمی کنفرانس «تبلیغ جهانی دین» که در مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: تبلیغ در جامعه چندفرهنگی، چندلایه است و ضرورت دارد به باید‌ها و نباید‌های مختلف آن توجه شود.

وی دقت دو چندان، حفظ ملاحظات و سنجیدن جوانب مختلف را برای فعال فرهنگی در جوامع چندفرهنگی دارای عقاید، رسوم و آیین‌های مختلف را ضروری دانست و افزود: یکی از ضرورت‌ها، توجه به شخصیت انسانی و کرامت مخاطبان است و باید توجه داشت که مطالب با احترام به عقاید و ارزش‌های مخاطب ارائه شود.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطی العالمیه با تأکید بر توجه مردم به رفتار‌ها و حرکات مروج مبانی دینی، تصریح کرد: گاهی در سخنرانی‌ها، توهین و تمسخر به عقاید دیگران دیده می‌شود. باید توجه داشت که قبح و زشتی دشنام، مانع از شنیدن سخنان حق خواهد شد و تنها زمانی می‌توان عقیده‌ای را نقد کرد که محترمانه و با رعایت ادب باشد.

رفیعی تأکید کرد: نپرداختن به بیان مطالبی که می‌تواند آتش برخی اختلافات و درگیری‌های قدیمی را روشن کند، از بایسته‌های ترویج دین در جوامع چندفرهنگی است؛ لذا در بیان مطالب باید دقت داشت به گونه‌ای نباشد که اختلاف فرهنگی، موجب برداشت اشتباه از سخنان مطرح شده در مخاطب گردد.

این کارشناس مذهبی رسانه ملی، افراط و تفریط در دعوت را از دیگر نباید‌های تبیین دین در جوامع چندفرهنگی دانست و ادامه داد: در این عرصه نباید عادات مثبت مخاطبان نادیده گرفته شود؛ به عنوان مثال در هر جامعه‌ای، روزی مبدأ سال جدید شناخته و جشن گرفته می‌شود و اقوام و دوستان گرد هم می‌آیند؛ این رسم خوبی است که هیچ دلیلی برای مخالفت با آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: سنت‌های خوبی در کشور‌ها و مناطق مختلف وجود دارد که نباید با آن‌ها مخالفت کرد؛ برای نمونه، عرب جاهلی جنگ در چهار ماه قمری را حرام اعلام کرد و اسلام نیز به این سنت نیکو احترام گذاشت و آن را ادامه داد.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی در عصر حاضر، بهترین عرصه برای ترویج دین یا ضربه زدن به آن است و از همین فرصت استفاده می‌کنم و خواستار توجه بیشتر فعالان فرهنگی به این عرصه حساس می‌باشم.

منبع: ایکنا


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.