روایتی از امام علی(ع) در مورد انسانهای بخیل
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی طی سخنانی در حرم حضرت معصومه (س) عنوان کرد: آیات زیادی در قرآن کریم وجود دارد که در مدح حضرت و در خصوص اوصاف حضرت علی (ع) است.
وی افزود: یکی از مهمترین آثار حضرت علی (ع) که متأسفانه مورد غفلت واقع شده کتب شریف نهجالبلاغه است که حاوی خطبهها، جملات و کلمات قصار حضرت است.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: حتماً باید در رسانه ملی، کلمات حضرت مورد بررسی قرار بگیرد و نامهها در کتابهای درسی گنجانده شود چون نهجالبلاغه کتاب مدیرت و کتاب اداره کشور و کتابی بسیار راه گشا است چرا که تقریباً در میان ائمه، حضرت علی (ع) بیشترین فرصت حکومتداری را داشته و با نگاه حکومتی این نامهها و مطالب را نوشته است.
وی بیان کرد: حضرت علی (ع) در کلامی نورانی میفرماید از چند چیز تعجب میکنم که اولین تعجب در خصوص انسانهای بخیل است که بخیل فقری که هراس دارد را زودتر برای خود فراهم میکند و راحتی را از دست میدهد و در دنیا همانند فقرا زندگی میکند و در آخرت همانند ثروتمندان حسابرسی خواهد شد.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی یادآور شد: یکی از ویژگیهای بارز حضرت این بود که به فکر مستمندان و فقرا بود و با سرمایهگذاریها و کارهای اقتصادی که در طول ۲۵ سال داشتند توانستند به فقرا و ایتام کمک مالی نمایند و همواره توصیه میکردند باید ثروتمندان به فکر فقرای جامعه باشند.
وی اظهار کرد: دومین تعجب حضرت علی (ع) در خصوص انسانهایی است که اهل تکبر هستند و حضرت میفرماید تعجب میکنم از کسانی که تکبر میکنند در حالی که از آب گندیده خلق شدهاند.
سخنران حرم حضرت معصومه (س) افزود: حضرت علی (ع) زندگی بسیار ساده و به دور تکبر داشت در حالی که وضع مالی حضرت بسیار خوب بود اما تمام آنها را وقف نموده بود و شخصاً زندگی بسیار سادهای داشتند و همواره در فکر فقرای جامعه بودند.
وی ادامه داد: تعجب سوم و چهارم حضرت علی (ع) در خصوص کسانی است که در وجود خدا و برپایی روز قیامت شک دارند در حالی که مردگان را مشاهده میکنند اما هنوز با دیده تردید به قیامت مینگرند.
منبع: ایسنا
افزودن دیدگاه جدید