برگزاری دوازدهمین جشنواره امام رضا (ع) در 75 کشور دنیا
وی در خصوص برنامههای ملی این جشنواره، به برگزاری برنامهها در سطح استانهای کشور اشاره کرد و گفت: این برنامهها در 85 شاخه برنامهریزی شده است.
جعفری ادامه داد: در بخش برنامههای بینالملل این جشنواره با 2 رویکرد رعایت اصل مخاطبمحوری در برنامههای این بخش و بکارگیری ظرفیتهای محلی در هر یک از نقاط دنیا که به برگزاری جشنواره اقدام میکنند، ورود یافتهایم.
وی در رابطه با بخش عمومی نیز به برگزاری جشنوارههای دهه کرامت با مشارکت عمومی اشاره کرد و افزود: 17 کارگروه از اقشار مختلف مردم در راستای هر چه باشکوهتر برگزاری جشنها پیشبینی شده است.
دبیر جشنواره امام رضا (ع) در خصوص بخش تکریم امامزادگان بقاع متبرکه جشنواره دوازدهم بیان کرد: در این جشنواره در روز پنجم ذیالقعده که روز تکریم امامزادگان بقاع متبرکه نامگذاری شده است، علاوه بر کنگرهای که در این زمینه توسط اوقاف و امور خیریه برگزار میشود، نیز به صورت محوری تکریم امامزادگان در سطح کشور برگزار میشود و در سال جاری تکریم حضرت بیبی حکیمه در گچساران کهگیلویه و بویراحمد و همچنین امامزاده موسی کاظم (ع) در طبس خراسان رضوی زیر نظر ادارات ارشاد و فرهنگ اسلامی این 2 استان برگزار میشود.
وی در رابطه با برنامه هفتههای فرهنگ رضوی به عنوان یکی دیگر از بخشهای جشنواره سال جاری گفت: این برنامهها با 2 رویکرد توسعه زمانی برنامههای جشنواره که تا سال گذشته تنها شامل دهه کرامت بود؛ در نظر داریم طی سال جاری در پی استقبال از دهه کرامت از 6 ماه قبل اقدام به برگزاری این برنامهها کنیم.
جعفری در خصوص رویکرد دوم در برگزاری برنامههای هفتههای رضوی به تمرکزبخشی بر قشر جوان اشاره کرد و افزود: سعی میشود تا بیشترین سرمایهگذاری بر روی این قشر صورت گیرد.
وی تصریح کرد: دوره جشنواره به یک دوره 6 ماهه تعریف شده است لذا هفتههای فرهنگ رضوی در این زمینه در بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) تعریف شد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) ادامه داد: برنامههای هفتههای فرهنگ رضوی حول محورهای سبک رضوی با الهام از معارف رضوی، تحکیم خانواده با الهام از آموزههای رضوی، تأکید بر نقش امامت و رهبر مبتنی بر حدیث سلسلةالذهب، نقش و تأثیرات حضور امام رضا (ع) در ایران، نقش محوری امام رضا (ع) در انسجامبخشی امت اسلامی، نقش و جایگاه مضجع امام رضا (ع) در شکلگیری تمدن اسلامی در ایران، اخلاق رضوی مبتنی بر اخلاق فردی، اجتماعی و سیاسی و امام رضا (ع) محور وحدت امت اسلامی است.
دبیر جشنواره امام رضا (ع) با اشاره به اینکه یکی از اهداف جشنواره ارتقاء کیفی برنامهها و آثار و تولیداتی است که به این جشنواره عرضه میشود؛ گفت: سعی شده تا استانهای محدودتری در هفتههای فرهنگ رضوی مشارکت داشته باشند تا امکان حمایت از برنامههای آنان بیشتر صورت گیرد.
جعفری همچنین از ارسال 500 اثر نمایشگاهی برای مجموعه استانهای برگزار کننده برنامههای هفتههای فرهنگ رضوی خبر داد و افزود: این آثار بخشی از آثار و تولیدات ارسالی از جشنوارههای سالهای گذشته و بخشی نیز از تصاویر ناب که توسط عکاسان برجسته استانی و ملی از حرم امامرضا (ع) بوده و تا امروز کمتر مورد استفاده قرار گرفته است و نیز آثار تجسمی، خوشنویسی و هنرهای سنتی است.
وی ادامه داد: از دیگر آثار ارسالی به استانها، آثار سینمایی شامل فیلم کوتاه، انیمیشن و نماهنگ است که در قالب یک بسته کامل ارسال میشود تا در طول هفته فرهنگ رضوی در استانهای مورد نظر برگزار شود.
جعفری همچنین از اعزام هنرمندان برگزیده داستان، شعر، سرود و نیز سخنرانان زبده و متخصص در زمینه فرهنگ رضوی ادوار گذشته جشنواره و نیز ارسال 5 هزار کارتپستال از حرم امام رضا (ع) و احادیث آن حضرت و بیش از 18 هزار اقلام متبرک به استانهای برگزارکننده برنامههای هفتههای فرهنگ رضوی خبر داد.
وی گفت: در راستای کیفیت برنامههای هفتههای فرهنگ رضوی در استانها کمیته تعیین محتوا متشکل از نمایندگان حوزه، دانشگاه و شورای فرهنگ عمومی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان وجود دارد که بر چگونگی برنامهها به لحاظ بومیسازی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه شرط برگزاری برنامههای هفته فرهنگ رضوی در استانها، تأیید شورای فرهنگ عمومی آن استان است؛ افزود: ستاد مرکزی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) نیز چگونگی برگزاری برنامهها را در استانهای مورد نظر به لحاظ مادی و... رصد میکند تا در پایان هفته بهترین استان انتخاب شود.
وی با بیان اینکه در برنامههای هفته فرهنگ رضوی در استانها از تمامی ظرفیتهای محلی استفاده میشود، گفت: در طول هفته صداو سیمای هر استان اقدام به پخش صلوات خاصه امام رضا (ع) میکند و مدارس آنان نیز در مراسم صبحگاهی پخش این صلوات را داشته و نیز نمایشگاههایی از آثاری که برای استانها ارسال شده در مدارس آنان برگزار میشود.
جعفری آغاز برنامههای هفتههای فرهنگ رضوی را 20 اردیبهشتماه در استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: استانهای کرمان، قزوین و اردبیل استانهای بعدی برگزار کننده این برنامهها خواهند بود و استانهای کردستان، مرکزی و فارس نیز در دهه کرامت اقدام به برگزاری برنامههای مذکور میکنند.
وی ادامه داد: طبق شیوهنامه موجود در بنیاد که این برنامهها باید به صورت دورهای و سالانه در 5 تا 8 استان برگزار شود و با توجه به متقاضیان بیشمار در این زمینه، در نظر داریم به هر استانی که به عنوان نمونه در سال جاری انتخاب شود و یا استانی که بتواند طرح و ابتکاری تأثیرگذار به ستاد مرکزی جشنواره ارائه دهد اجازه برگزاری سالانه این برنامهها داده شود.
جعفری در ادامه با اشاره به اینکه همه ساله دهه کرامت از حرم حضرت معصومه در قم همراه با آیین افتتاحیه جشنواره امام رضا (ع) آغاز میشد و پس از آن در کشور و خارج از آن جشنها شروع میشدند؛ گفت: عصاره آنچه که در دوره 6 ماهه برگزاری برنامههای جشنواره انجام شده و تجلی آن در دهه کرامت به منصه ظهور رسیده است؛ در اختتامیه جشنواره دوازدهم متجلی میشود.
وی در ادامه از برگزاری 68.4 درصد ازبرنامههای جشنواره دوازدهم در داخل کشور و 31.6 درصد در خارج از کشور اشاره کرد و افزود: 58.2 درصد از این برنامهها توسط مردم و 41.8 درصد توسط نهادهای عمومی، دولتی، غیردولتی و دستگاههای عضو جشنواره انجام میشود.
جعفری از برگزاری برنامههای جشنواره دوازدهم در خارج از کشور در 32 نقطه آفریقا، 22 نقطه آسیا، 15 نقطه اروپا و 6 نقطه در امریکا اشاره کرد و گفت: در مجموع این برنامهها در 200 نقطه و در 75 کشور دنیا برگزار میشود.
وی در رابطه با افتتاحیه برنامههای بخش دانشگاهیان جشنواره به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوازدهمین جشنواره اشاره کرد و گفت: این افتتاحیه همزمان با همایش علمیپژوهشی طبالرضا (ع) در تالار ابن سینا مشهد در 17 اردیبهشتماه برگزار میشود.
جعفری از حضور 3 معاون فرهنگی وزرای علوم، ارشاد، بهداشت و درمان و نیز معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کشور در مراسم افتتاحیه برنامههای بخش دانشگاهیان جشنواره دوازدهم خبر داد و افزود: به ترتیب، این برنامهها توسط دانشگاههای مختلف در کشور برگزار میشود تا توسعه زمانی برنامههای جشنواره را شاهد باشیم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) در خاتمه به راهاندازی خبرگزاری فرهنگ رضوی اشاره کرد و گفت: بنا داریم تا اختتامیه جشنواره دوازدهم از این خبرگزاری رونمایی کنیم.