ساخت مناره های جدید مسجدالحرام احتمال خشک شدن چاه زمزم را افزایش می دهد
مناره اول در رکن شمال شرقی ساخت می شود و مناره دیگر در رکن شمال غربی مستقر خواهد شد.
پایه های مناره های جدید درحال حاضر به وضوح قابل مشاهده است به طوری که هرکدام فضای 900 متر مربعی را به خود اختصاص داده اند.
قرار است این سازه نیمی از ارتفاع برج ساعت مکه باشد، برج ساعت درحال حاضل با ارتفاع 817 متر بزرگترین ساختمان بتونی جهان و دومین برج بلند جهان پس از برج خلیفه در دبی است.
بحثها برسر ساخت این مناره پس از آن شکل گرفت که تحقیقات گروه مشاوره نشان داد کارهای ساختمانی در این منطقه می تواند به خشک شدن منابع آب زمزم منتهی شود.
این بحثها از شش ماه پیش آغاز شد و تصاویر پروژه توسعه بین مهندسان و رسانه های اجتماعی در جریان بود و گفتگوهای بسیاری را مبنی بر تأثیر منفی این سازه ها رقم زد. منتقدان با اشاره به دفاتر مشاوره مهندسی بین المللی اظهار داشتند که این سازه ها تأثیر منفی روی منابع آب زمزم دارد.
تحقیقات نشان می دهد که ساخت بناهای بلند و استفاده از مواد منفجره در هموار کردن کوهستان اطراف مکه می تواند تأثیر مخربی روی منابع آب زمزم بگذارد.
پروژه آب زمزم در سپتامبر سال 2010 توسط عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان افتتاح شد، این پروژه با هدف اطمینان حاصل کردن از تأمین بی وقفه آب زمزم خالص به منظور حفظ چشمه و بسته بندی و توزیع آن به شیوه مدرن اجرا شد.
هرسال زائران پس از تکمیل اعمال حج، درمیان سوغات بازگشت از سفر بطریهایی از آب زمزم را قرار می دهند.
مسجدالحرام درحال حاضر 9 مناره دارد و تلاش برای ساخت چهار مناره در صحنهای شمالی مسجدالحرام ادامه دارد تا تعداد منارهها به ۱۳ مناره افزایش یابد.
این منارهها در بابهای اصلی مسجدالحرام قرار دارند به این ترتیب كه دو مناره در باب ملك عبدالعزیز، دو مناره در باب ملك فهد، دو مناره در باب عمره، دو مناره در باب الفتح كه البته پس از تخریب در چارچوب طرح توسعه مسجدالحرام مجددا ساخته میشود.
نهمین مناره در باب صفاء قرار داده شده است، منارههای دهم و یازدهم كه منارههای اصلی هستند در باب اصلی در طرح توسعه جدید مسجدالحرام قرار میگیرند كه نام این باب اصلی، باب ملك عبدالله (پادشاه فعلی سعودی) است.
/م118