حجت الاسلام شریفی صادقی: مومن باید به غیب هم اعتقاد داشته باشد
وارث: مراسم عزاداری شهادت امام جواد علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شریفی صادقی و مداحی کربلایی محمد پورعباسیان در هیئت حضرت قمربنی هاشم(ع) شمیران برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام شریفی صادقی را می خوانید:
دغدغه همه انبیاء الهی مسیری بود که پروردگار برای بشر ترسیم فرمود و البته هرگز بشر را در این مسیر تنها نگذاشت. راه را هم کامل برایش مشخص کرد. اسباب رسیدن به جایی که خدا می خواهد هم برایش فراهم شد. ما راه را بهشان نشان داده ایم. اگر راه خوب را انتخاب کردید جزء شاکرین می شوید و اگر هم نخواستید بیایید، اجباری نیست و به زور نعمت های بهشتی را در اختیارتان قرار نخواهیم داد.
طبق آیه قرآن، من و شما در عقایدمان آزاد هستیم که راه خدا را انتخاب کنیم یا راه شیطان. کسی که در مسیر خدا قرار نمیگیرد معلق نیست. قطعا در مسیر شیطان است.
انبیاء به عنوان حجت بیرونی و عقل به عنوان حجت درونی دست به دست هم میدهد تا شما را از مهلکه نجات بدهد. تمام دغدغه پیامبران همین بود.در سوره انبیاء این آیه تکرار می شود .اسم هر پیامبر می آید و می گوید:این پیامبر با قومش این کار را کرد و هدایتشان کرد و ما به او گفتیم به قوم خود بگو، من از شما چیزی نمی خواهیم، حتی به پاداش تشکر نیاز ندارم، حتی زبانی. من هیچ چیزی از شما نمیخواهم هر چه قرار است به من برسد از جانب خدا، می رسد.
همه ی سیستمی که برای من پیامبر خدا طراحی شده است این است که به شما خدمت کنم. این یعنی عین ایثار و از خود گذشتگی!
اگر شما به زندگینامه پیامبران نگاه کنید و با توجه به بعضی آدمهای خوب اطرافمان، میتوان دورنمایی از زندگی انبیاء بدست آورد. که یک آدم غیر معصوم اینگونه برخورد میکند قطعا یک انسان معصوم بهتر و کامل تر از این عمل میکند. آنوقت نسبت به اینکه آنان می گویند ما تنها یک دغدغه داریم احساس علاقه می کنید. انسان های خوب و آزادیخواه کوچکترین شاگردان خوب انبیاء هم نمی شوند. در تمام زندگیشان و رفتارهاشان و نگاهشان خوبی و بی آلایشی و صمیمیت بوده است و مردم را از گذرگاه های سخت زندگی عبور می دادند. تمام پیامبران میگفتند: اهل ایمان باشید و آنچه مورد تایید عقل و شرع است انجام دهید.
خداوند می فرماید: هر کس از شما (زن و مرد و جوان و پیر)، کارهای مورد تایید ما را انجام دهد.نه به خاطر اینکه من متکبر هستم. زیرا خداوند عالمیان حکیم است و کار بی اساس نمیکند و یک شرط دارد و آن اینکه: به من ایمان داشته باشید.
ایمان یعنی پیوندی دائمی و همیشگی بدون قصد سلسله و زنجیره ارتباط با پروردگار.
مومن باشد یعنی تمام چیزهایی که من گفته باشم را قبول داشته باشد. باید به غیب هم اعتقاد داشته باشیم چون خداوند گفته است و می دانیم درست است.
قرآن به حضرت محمد صلوات الله علیه می گوید: قرار نشد به مردم جبر کنی و به مردم سیطره داشته باشی. مگر وکیل مردم هستی؟ مگر تو نگهبان مردمی؟ اکثرشان که جواب مثبت به تو نمی دهند می خواهی از پا بیندازی خودت را؟ ما قرآن نازل نکرده ایم که تو خودت را به زحمت بیندازی!
اگر اهل ایمان باشی و کار خوب انجام دهی حتی اگر کوچک باشد در نظر ما، در میزان خدا زیاد و بزرگ است. ما یه زندگی پاک به او می دهیم. چشم، گوش ،زبان و قلم پاک! خداوند می فرماید: من این پاداش های آخرتی را به انسان میدهم و در زمین قابلیت هدیه در شان فرد مومن را ندارم.
خدا می گوید می خواهم با تو معامله ای بکنم که دنیا انگشت به دهان بماند. کیفیت کارهای خوب متفاوت است ولی من در هنگام پاداش دادن به تو به بهترین عملت نگاه میکنم و آنها را با میزان بهترین عملکردت می سنجم.
خدایی که با یک انسان معمولی اینگونه رفتار میکند با امام معصوم چگونه برخورد می کند؟
اگر شیعه اعتقاد دارد که اهل بیت علیه السلام دستگیر تمام مردم عالم میتواند باشند در قیامت، خیلی کار شاقی نیست، خدا کریم است. گدایی در خونه خدا ارزش دارد. زیرا این خانه ریشه دارد. ریشه اش هم خیلی محکم است، ریشه اش به اندازه همه وسعت عالم است.