حجت الاسلام پناهیان: مردم همه با هم با رحم و رحمت برخورد کنند +گزارش تصویری

کد خبر: 24461
مراسم عزاداری صبح روز بیست و هشتم ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حاج مهدی سماواتی(پیش منبر) و حاج سعید حدادایان در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری صبح روز بیست و هشتم ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حاج مهدی سماواتی(پیش منبر) و حاج سعید حدادایان در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:

مردم همه با هم با رحم و رحمت برخورد کنند. ترحم عامل بدی نیست، نه به معنای تحقیر. ترحم به معنای تحقیر بد است و ما به ترحم همدیگر نیاز داریم. در روایت داریم وقتی آدم ها از قبر خارج می شوند یک ذکر دارند که می گویند خداوندا به من رحم کن، بلافاصله هم جواب می شنوند همان قدر که به اطرافیان رحم کرده است به او رحم می شود.

محبت سطحش از رحمت پایین تر است، اگر چیزی را دوست داشته باشیم دلیل بر آن نیست که نسبت به آن رحمت داشته باشیم. قالب محبت هایی که مردم از آن دم می زنند بوی خود خواهی می دهد! این همه در غرب و شرق ترانه های محبت و عشق سراییدند آیا محبت بیشتر شد؟

امام صادق علیه‌السلام می فرمایند: کسی که نتوانسته دلش را از محبت خداوند پر کند خداوند او را مجازات به دوست داشتن دیگران می کند. یعنی تویی که نتوانستی برای خدا دلبری کنی خداوند محبت دیگران را در دلت می اندازد. محبتی که مردم از آن حرف می زنند معنایش هوس بازی است و خود خواهی برای همین اگر به محبوبشان نرسند غمگین می شوند در غیر این صورت اگر کسی اهل محبت باشد و به آن نرسد غمگین نمی شود.

امیرالمومنین علیه‌السلام می فرماید: با مومنین ایثارگرایانه برخورد کن و با سایرین منصفانه. چرا رحیمانه و از سر رحمت برخورد نمی کنیم؟ چرا حداقلی شدیم؟ زیبا نیست که نصیحت برجسته در جامعه ای این باشد که قانون را رعایت کنید! مگر افراد جامعه حیوانند؟

ما هر لحظه به رحمت خداوند نیاز داریم و هر لحظه غرق محبت خدا هستیم. ما بیشتر از نوزاد به شیر مادر به رحمت خداوند نیاز داریم بیشتر از ریه هایمان به تنفس، نه اینکه به اندازه گناهانمان به رحمت نیاز داشته باشیم این فکری اشتباه است. زمانی که خداوند به ما نعمتی عطا می کند بیشتر به رحمتش نیاز پیدا می کنیم نه فقط برای گناهانمان که خدایا اگر به من رحم نکنی با نعمتی که دادی خود را ته چاه می اندازم. زمانی که در سفره معصیت هستیم به رحمت خداوند نیاز داریم و حتی سر سجاده نمازمان هم به رحمت خداوند نیاز داریم.

می فرمایند: هر یک بوسه برای فرزندت خداوند درجه ای در بهشت به تو عنایت می کند. رسول خدا صلي‌الله عليه وآله می فرمایند: اگر کسی سه دختر بزرگ کند بهشت جایگاه اوست. نفری گفت: من دو دختر دارم فرمود: او هم چنین. شخصی دیگر گفت: من یک دختر دارم فرمود: او هم چنین. اگر کسی یک دختر هم داشته باشد خداوند روز قیامت به او رحم می کند.

کودک باید در هفت سال اول در رحمت بزرگ شود و بعد از آن در ادب. که بعد از هفت سال امر و نهی نکنیم که اتاقت را مرتب کن و لباس بپوش و غیره. در هفت سالگی دوم مدام بچم بچم نکنید باعث می شود که وقتی در هفت سالگی سوم باید تکلیف رعایت کند، انجام ندهد.

کودک همانند برنج در شالیزار باید پایش در آب بسته باشد خصوصاً دختر بچه ها که گدای محبت دیگران نشود و در محبت رشد کند البته محبت در معنای خودخواهی خیر! و با رحمت برخورد کردن کودک باعث می شود که متعادل بزرگ شود و گدای محبت دیگران نباشد.

در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج سعید حدادیان به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.

/ب.ط211