حجت الاسلام اعتمادیان: اگر اهل تمسک باشیم، هیچ وقت نا امید نمی شویم +گزارش تصویری

کد خبر: 24567
مراسم عزاداری شب سی ام ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام اعتمادیان در هیئت بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شب سی ام ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام اعتمادیان در هیئت بیت الحسن علیه السلام  برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام اعتمادیان را می خوانید: 

انسان که از دنیا می رود یک ماتقدم دارد و یک ماترک، ماتقدم عبارت است از آن چیزهایی که قبل از مرگش خودش جلوتر فرستاده است. ماترک هم چیزهایی است که ترکشان می کند. در روایات آمده کسی که می میرد ملائک می گویند: چی فرستاده است؟ ولی مردم می گویند: چه گذاشته است؟

شخصی به وجود مبارک پیامبر صلي‌الله عليه وآله عرض کرد: من خیلی از مرگ می ترسم حضرت فرمود: مالت زیاد است؟ عرض کرد: بله، نخلستان باغ، شترهای مو قرمز دارم حضرت فرمود: چون اموالت زیاد است و تو به آنها علاقه داری و می خواهی ترکش کنی می ترسی، می خواهی ترست بریزد؟ عرض کرد: بله فرمود: مقداری از مالت را جلوتر بفرست که با او باشی و تنها نباشی.

کارهای خیری که انجام می دهیم در آن دنیا جمال پیدا می کند و جاندار می شود و انسان را از تنهایی و ظلمت بیرون می آورد. آیا پیامبر صلي‌الله عليه وآله چیزی از مال دنیا برای خود باقی گذاشت؟ فقط حجله ای بود که در آنجا زندگی می کرد و همان جا هم تدفین شد. عثمان مالی بسیار از خود باقی گذاشت و عمر وقتی مرد به هر کدام از زن هایش 80 هزار دینار طلا رسید؛ اما پیامبر صلي‌الله عليه وآله مالی نگذاشتند ولی ماترک گذاشتند.

حدیثی داریم که همه شنیدید و بسیار مشهور است، رسول خدا صلي‌الله عليه وآله فرمود: من از میان شما می روم و دو چیز باقی می ماند که یکی قرآن است و دیگری عترت. مادامی که به این دو متمسک باشید هرگز گمراه نخواهید شد و این دو از هم جدا نمی شوند تا زمانی که کنار حوض کوثر بر من وارد شوند. سوالی پیش می آید که چرا رسول خدا صلي‌الله عليه وآله نام اهل بیتشان را عترت نامیدند؟ کلمه عترت را از آن زمان پیامبر صلي‌الله عليه وآله باب کردند، که عترت فقط برای آل پیامبر صلي‌الله عليه وآله است. این حدیث را هم بسیار تکرار کردند.

عترت در لغت: عرب آن عطری که از ناف آهوی ختن می گیرند را عترت می گویند. حضرت فرمودند: خرید عطر اصراف نیست. اگر کسی در خانه اش را به روی این معصومین باز کند خانه اش معطر می شود. اخلاق آنها و نماز خواندنشان و همه اعمالشان و خودشان به قدری نیکوست که حضرت با عترت می نامندشان.

توسل یعنی وسیله اختیار کردن انسان زمانی که در خانه خدا می رود وسیله ای با خود ببرد که بهترین وسیله پیامبر صلي‌الله عليه وآله و آلش هستند.

توسل به معنای رسیدن است. تمسک یعنی چسبیدن! که تمسک برتر از توسل است و تمسک چیزی است که وقتی انسان به آن چسبید دیگر جدا نمی شود و نمی تواند، جدا شود. در دنیا وقتی انسان تمسک داشته باشد هیچ وقتی نا امید نمی شود.

/ب.ط211