با خدا باش پادشاهی کن!

کد خبر: 25023
كسى كه در راه خدا گام بر دارد، دنياى او نيز تأمين مى‏ شود. مادر مريم فرزندش را براى خدا نذر كرد، خداوند در اين آيه مى‏ فرمايد: مائده آسمانى بر او نازل كرديم.
وارث: ما انسانها همیشه عادت کرده ایم همه امور را با محاسبات ریاضی و به عبارت بهتر با دودوتا چهارتای دنیوی بسنجیم. حال آنکه بارها در طول زندگی برای همه ما اثبات شده که تمام امور مطابق محاسبات ما پیش نمی روند و برخی کارها درست بر خلاف حساب و کتاب های مادی صورت می گیرد.

خداوند متعال به این مساله تحت عنوان «يَرْزُقُ مَن يَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ» یا همان رزق بی حساب اشاره می کند. این تعبیر در چند آیه از قرآن آمده و مقصود از آن نه بی حساب بودن یا بی برنامه بودن رزق الهی است بلکه منظور این است که نحوه توزیع رزق توسط خداوند با محاسبات شما قابل سنجش نیست و خدا معیارهایی دارد که شما نمی داند و از جایی به شما روزی می دهد که اصلاً باور نمی کردید!
در آیه ۳۷ سوره آل عمران می خوانیم:
«فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَكَفَّلَهَا زَكَرِيَّا كُلَّمَا دَخَلَ عَلَيْهَا زَكَرِيَّا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِندَهَا رِزْقاً قَالَ يَا مَرْيَمُ أَنَّى لَكِ هَـذَا قَالَتْ هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ إنَّ اللّهَ يَرْزُقُ مَن يَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ.»
«پس پروردگارش او را به پذيرش خوبى پذيرفت و به طرز نيكى بار آورد، و زكريا را (كه شوهر خاله‏اش بود) كفيل (تربيت) او نمود. هر زمان كه زكريا در محراب وارد بر او مى ‏شد روزيى (خاص در غير اوقات آن) در نزد او مى ‏يافت، (يك روز) گفت: اى مريم اين روزى براى تو از كجاست؟ گفت: آن از جانب خداوند است، زيرا خدا هر كس را بخواهد روزى بى‏ شمار مى دهد.»
 

سه نکته کوتاه:
* خداوند به چه کسی روزی خاص می دهد؟ در این آیه به یک گروه اشاره می شود: كسى كه در راه خدا گام بر دارد، دنياى او نيز تأمين مى ‏شود. مادر مريم فرزندش را براى خدا نذر كرد، خداوند در اين آيه مى‏ فرمايد: هم جسم او را رشد داديم و هم سرپرستى مانند زكريّا براى او قرار داديم و هم مائده آسمانى بر او نازل كرديم.

** رزق بى حساب، به معناى نداشتن حساب نيست، بلكه به معناى خارج بودن از محاسبات عمومى است.

*** در تاريخ آمده است: زمانى قحطى مدينه را فرا گرفت، روزى حضرت فاطمه‏ عليها السلام مقدارى نان و گوشت خدمت پيامبر آورد. پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد: در زمان قحطى اين غذا كجا بوده است؟ حضرت فرمود: «هو من عنداللّه» پيامبر فرمود: خدا را شكر كه تو را مانند مريم قرار داد. آنگاه پيامبر، حضرت على و امام حسن و امام حسين عليهم السلام را جمع كرد و از آن غذا همگى خوردند و به همسايگان نيز دادند.

منبع: تراز

/س.ب215