ملاک قضاوت را بیاموزیم!

کد خبر: 25598
مدیرگروه فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه اگر افراد سعی کنند پاکی دل خود را حفظ کنند یک فرصت محسوب می‌شود، اما اگر به بهانه پاکی دل دچار غرور شوند و گناه کنند تهدید به حساب می‌آید، تصریح کرد: رفتار برخی متدینین نشانه دین نیست.
وارث: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمحسن مروجی طبسی، مدیر گروه فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو باخبرنگاران؛ با بیان اینکه اباحه‌گری در پی مردود شمردن و انکار هرگونه اصول و موازین اخلاقی و دینی است و هر گونه گناهی به شرط پاکی دل مجاز محسوب می‌شود، اظهار کرد: این تفکر در میان جوانان جامعه امروز ما نیز در حال گسترش است.

وی به دیدگاه اسلام نسبت به ظاهر و باطن افراد اشاره و عنوان کرد: ظاهر نشان دهنده واقع و درون است و این امری است که تمامی جامعه شناسان و روانشناسان نیز بر آن صحه می‌گذارند. البته در آیات و روایات تأکیدات فراوانی مبنی بر عدم قضاوت در مورد افراد از روی ظاهر شخصیتی آنان شده است. 

ملاک قضاوت را بیاموزیم!

حجت‌الاسلام طبسی به فرمایشی از امام صادق(ع) اشاره و عنوان کرد: ایشان برای اینکه فردی را امتحان کنیم توجه به نماز اول وقت و وفای به عهد را مورد اهتمام قرار داده‌اند. این دو نکته یکی ظاهری و دیگری باطنی است. این روایت نحوه قضاوت را به ما می‌آموزد.

وی یکی از عواملی که سبب می‌شود افراد نسبت به رفتارهای ظاهری خود بی تفاوت باشند و صرفا پاک بودن دل را مبنا قرار دهند را عملکرد غلط برخی از متدین نماها برشمرد و گفت: شاید تعداد این افراد کم باشد اما آراستگی آنان به دین در ظاهر و بیان و عدم پایبندی به آن در عمل سبب می‌شود نگاه جوانان به دین تغییر پیدا کند.

بصیرت دینی مردم را افزایش دهیم

حجت‌الاسلام طبسی با بیان اینکه قدرت تفکیک و بصیرت مردم را بالا نبرده‌ایم تصریح کرد: باید به مردم آموزش داده شود که رفتار یک فرد به اصطلاح متدین غیر از دین است و نشانه اسلام نیست.

مدیرگروه فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اینکه رفتار دوگانه و خشن برخی متدینین نباید ملاک اسلام و دین قرار گیرد اظهار کرد: بصیرت معنوی افراد جامعه باید بالا برده شود تا بین گفتارها و رفتارها تشخیص قائل شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طبسی درون و برون را دو بال برای پروار انسان به سوی سلامت معنوی دانست و گفت: این دو باید همگام با یکدیگر عمل کنند.

پاکی دل؛ فرصت یا تهدید

وی پاک بودن دل را یک فرصت و تهدید همزمان دانست و گفت: اینکه افراد سعی کنند پاکی دل خود را حفظ کنند یک فرصت محسوب می‌شود، اما اگر به بهانه پاکی دل دچار غرور شوند و نسب به انجام گناه اقدام کنند تهدید به حساب می‌آید.

حجت‌الاسلام طبسی با بیان اینکه گناه، پاکی دل را نیز از بین می‌برد، گفت: مغرور شدن به پاکی دل و انجام گناه به اندازه همان مقید شدن به اصول دین در ظاهر خطرناک است و باعث سقوط انسان می‌شود.


/ف.م214