نقش همسران در هموار شدن حرکت اولیای الهی
وارث: حجت الاسلام سیدحسین مومنی، خطیب و واعظ و استاد حوزه در همایش خانوادگی ذاکران حسینی که به همت مجمع ستایشگران اهل بیت (ع) برگزار شد، گفت: پیامبر اسلام از زمانی مبعوث شدند که در حداقل امکانات و غربت کامل بسر می بردند اما همچنان که حضرت فرمودند با حمایت های حضرت خدیجه (س) توانستند در رسالت شان موفق شوند.
وی با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) شخصیت ممتازی بود، اظهار داشت: زمانی که ایشان وارد منزل پیامبر شدند زانوی ادب زدند و فرمودند: تمام اموال بنده تقدیم شماست و از این به بعد بنده خادم شما هستم.
سخنران این همایش با اشاره به اینکه اقدام حضرت خدیجه به دور از احساسات و در نتیجه مطالعه و معرفت بود، خاطرنشان کرد: حمایت ایشان به قدری موثر بود که هر گاه پیامبر با حزن و اندوه وارد منزل می شدند با مشاهده حضرت خدیجه آن غم و اندوه از بین می رفت.
وی افزود: همراهی حضرت خدیجه در شداید روزگار با پیامبر در نتیجه معرفت و شناخت ایشان بود که اگر این شناخت و معرفت نبود شاید ایشان مانند همسران برخی از پیامبران عمل می کردند.
حجت الاسلام مومنی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زندگی مشترک حضرت زهرا (س) و امیرالمومنین علی (ع) گفت: فاطمه یک بار بر دوش علی (ع) نگذاشت بلکه همواره بارهایی از دوش ایشان برمی داشت چنانکه امیرالمومنین علی (ع) فرمودند هر گاه وارد منزل می شدم و نگاهم به فاطمه می افتاد غم و غصه ها از دلم خارج می شد.
وی ادامه داد: وقتی فاطمه به علی (ع) فرمودند غذا نداریم امیرالمومنین پرسیدم چرا زودتر نگفتی و خانم فاطمه زهرا (س) جواب دادند اگر نمی پرسیدی الان نیز نمی گفتم چرا که پدرم فرمود تقاضایی از علی نکن که از عهده اش برنیاید.
سخنران همایش خانوادگی ذاکران حسینی که به همت مجمع ستایشگران اهل بیت (ع) برگزار شد در بخش دیگری از سخنانش گفت: یک جوان از امام علی (ع) تقاضای چند درهم کرد حضرت که پولی همراه نداشتند تصمیم گرفتند نخلستانشان را بفروشند و پس از فروش چند درهم به آن جوان و بقیه پول را میان فقرا تقسیم کردند و وقتی به خانه آمدند حضرت فاطمه زهرا (س) فرمودند شنیدم نخلستان را فروختی و درهم ها را میان فقرا تقسیم کردی و چیزی برای ما نگذاشتی من به چنین همسری افتخار می کنم ساعت بعد علی (ع) مشاهده کردند که فاطمه در حال عبادت است و بچه ها اطراف طبقی از غذا قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه همسران نقش مهمی در همراهی ستایشگران اهل بیت (ع) دارند، اظهار داشت: علامه طباطبایی فرمودند من تفسیرالمیزان را مدیون همسرم هستم.
حجت الاسلام مومنی با اشاره به نقش خانواده ها در حال بحران ستایشگران بسیار زیاد است، تصریح کرد: یک ستایشگر باید در مسیر ستایشگری اهل بیت عامل به سخنانش باشد و چنین فردی باید اصول تعامل با خدا، دیگران، خود و دنیا را بیشتر از دیگران بداند.
وی ادامه داد: برای افزایش قدرت حل بحران ها می توان از سلوک سیدالشهدا در کربلا استفاده کرد آنجا که به حضرت عباس (ع) فرمودند به دشمن بگو یک شب حمله را به تعویق بیندازد تا مشغول نماز، قرآن، دعا و استغفار شویم.
سخنران این همایش خاطرنشان کرد: این 4 عمل قدرت انسان ها را در برابر بحران ها افزایش می دهد به ویژه برای ستایشگلران که در مسیر ستایش اهل بیت (ع) هستند.
وی در همین ارتباط به نقل ماجرایی پرداخت: ستایشگری به من می گفت مادری داشتم که هر وقت به منزل بازمی گشتم او را دم در می دیدم وقتی جوان بودم و مجرد این اتفاق می افتاد و وقتی متاهل شدم و صاحب زن و فرزند نیز مادرم دم در منتظر من می شد روزی به ایشان گفتم من که دیگر بچه نیستم چرا منتظرم هستی مادرم گفت من منتظر فرزندم نیستم بلکه منتظر ستایشگر اهل بیت (ع) هستم و تو را به سیدالشهدا سپرده ام، وقتی مادرم به رحمت خدا پیوست در هنگام دفن کردن سلامی به فاطمه زهرا (س) فرستادم و گفتم مادرم مرا به سیدالشهدا سپرد و من او را به تو می سپارم هفتم که شد یکی از اقوام به من گفت مادرت را خواب دیدم و من به گفت به پسرم بگو من را به خوب کسی سپردی زیرا از وقتی مرا در خواب گذاشتند حضرت فاطمه زهرا (س) ملازم و همراه من است.