راز اجابت نشدن برخی دعاها!
وارث: ماه مبارک رمضان که از آن به مهمانی خدا تعبیر شده و درهای رحمت الهی در طول آن به روی بندگان گشوده است، از بهترین فرصت ها برای دعا در درگاه الهی است. چراکه دعا کردن خواست خداوند است وقتی می فرماید: «اُدْعُونِي اَسْتَجِبْ لَكُمْ» (غافر: ۶٠)
امیرمومنان علی (ع) می فرمایند: «دعا، سپر مؤمن است، اگر باب رحمت الهى را زیاد بکوبى (و ناامید نشوى، عاقبت) آن در، به رویت گشوده خواهد شد.»
امام رضا (ع) نیز درباره اثر دعا می فرمایند: «همانا دعا و بلاء تا روز قیامت با هم رفاقت کنند، و همانا دعاء برگرداند بلاء را که بسختى ابرام شده است.»
البته گاه دعا می کنیم و اجابتی نمی بینیم که این مسئله ریشه در مسائل مختلف دارد، آنچنان که امام صادق (ع) می فرمایند: «خداوند، دعايى را كه از دلِ غافل و بىتوجه برآيد، مستجاب نمى كند. هر گاه دعا كنى، با قلبت رو به خدا آور، آنگاه به اجابت يقين داشته باش.»
امام صادق (ع) فرمودند: «به راستی عبد دعا می کند، پس خدای عزوجل به دو دسته می فرماید: «من دعایش را مستجاب کردم ولی حاجتش را نگاهدارید تا دعا را ادامه دهد زیرا من دوست دارم صدایش را بشنوم» و عبدی دعا می کند، پس خدای تبارک و تعالی می فرماید: «با شتاب حاجتش را بر آورده کنید، زیرا من از صدایش نفرت دارم.»
گروهى از امام صادق (ع) پرسيدند: «چرا دعا مى كنيم ولى مستجاب نمى شود؟» حضرت (ع) فرمودند: «چون كه شما كسى را مىخوانيد كه او را نمىشناسيد».
پی نوشت:
بحارالانوار
اصول کافی
/م.س215