چرا معاویه را سب می کنید؟
جلسه ملاقات تشکیل شد، بعد از گذشت ساعتی، پادشاه گفت: هر چند قرار بر این شده که از مذهب گفتگو نشود، ولی من یک سؤال دارم که اجازه بدهید بپرسم. شما شیعیان به چه جهت معاویه را دشنام و لعنت می کنید؟
سید گفت: قبل از جواب به سوال شما، من یک سؤال از شما می پرسم. پادشاه. گفت: بپرسید. سید گفت: فرض کنیم هنگام جنگ بین علی و معاویه تو هم بودی. هر یک از آن دو، تو را برای جنگ، به گروه خود دعوت می کردند. آیا امر کدام یک را اطاعت می نمودی؟ پادشاه گفت: چون علی بن ابی طالب به اتفاق مسلمانان خلیفه است و مخالفت او کفر به شمار می آید، نمی توانم او را مخالفت کنم؛ و البته دستور او را اطاعت می کردم.
سید فرمود: بعد از حضور در جنگ، اگر معاویه مبارز می طلبید و تو را به جنگ فرا می خواند و علی به تو امر می کرد که با معاویه جنگ کنی. آیا اطاعت می کردی یا سرپیچی؟ شاه گفت:چون سرپیچی از فرمان علی را کفر می دانم، قطعا اطاعت می کردم.
سید گفت: بعد از این، اگر معاویه بر تو شمشیر می کشید که تو را بکشد، آیا تن به کشته شدن می دادی یا از جهاد فرار می کردی؟ و آیا تو هم برای کشتن او شمشیر می کشیدی؟ شاه گفت: البته سعی در کشتن او می کردم.
سید گفت: این کار خود را طاعت می دانستی یا معصیت؟ شاه گفت: چون به امر علی بود، آن را طاعت می دانستم.
سید گفت: شخصی که تو سعی در کشتن او را طاعت می دانی، چرا در مورد علت مذمت کردن او، از من سؤال می کنی؟! شاه ساکت شد.
/1102001307