برگزاری جشن عروسی با رعایت احترام در مسجد

کد خبر: 38794
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه مسلمانان باید به وظیفه خود در خصوص حفظ مسجدالاقصی اهتمام ورزند، گفت: آن‌ها باید احساس عداوت همیشگی رژیم صهیونیستی با خود را درک کرده و فراموش نکنند.

وارث : حدود نیم قرن پیش یعنی در 30 مرداد 1348 شمسی، بخش‌های عظیمی از مسجد الاقصی (نخستین قبله مسلمین و یکی از مقدس‌ترین معابد مورد احترام ادیان آسمانی) توسط صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد. دو ماه بعد از این اتفاق، نشستی با حضور سران دولت‌های اسلامی در مراکش برگزار شد. شاه مخلوع ایران که با اسرائیل هم‌پیمان بود، در این نشست هیچ سخنی از آتش‌سوزی مسجدالاقصی به میان نیاورد. این اقدام با واکنش تند امام خمینی که آن زمان در نجف اقامت داشت، مواجه شد. امام این کنفرانس را به دلیل نیت غیرصادقانه برخی شرکت‌کنندگان، فاقد منشأ خدمت به مسلمین دانست و در گفت‌وگو با خبرگزاری عراق تأکید کرد: «تا زمانی که فلسطین اشغال شده، آزاد نشده است، مسلمانان نباید مسجد الاقصی را تجدید بنا کنند. بگذارند جنایت صهیونیسم همواره در برابر چشمان مسلمانان مسجد باشد و مایه حرکتی برای آزادی فلسطین شود»، در سال 1382 و طی سی‌امین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی (که 57 عضو دارد) در تهران، به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران روز به آتش کشیده‌شدن مسجد الاقصی توسط صهیونیست‌ها (30 مرداد، 21 آگوست) به عنوان «روز جهانی مساجد» تصویب شد. امسال نیز این روز با حضور حجت‌الاسلام دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان گرامی داشته می‌شود.

 

 

*مسلمانان نباید جنایت صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی را فراموش کنند

 

آیت‌الله محسن مجتهد شبستری امام جمعه تبریز در گفت‌وگو با ستاد خبری روز جهانی مسجد با تأکید بر اهمیت بزرگداشت این روز اظهار داشت: «مسجد» بیت‌الله و از آنِ خداست و حفظ قداست آن از مهم‌ترین نکاتی است که باید رعایت شود.

 

وی ادامه داد: به لحاظ فقهی نیز اگر مسجدی آلوده شود، پاک کردن آن واجب فوری است و حتی دیوار بیرونِ مسجد نیز اگر ناپاکی بر آن عارض شود، بر هر مسلمانی واجب است که فورا به تطهیر آن اهتمام ورزد و این مسأله نشان از آن دارد که مسجد از جایگاه و ارزش والایی برخودار است که نمی توان از آن غافل شد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: از سوی دیگر از نظر معنوی نیز مسجد باید پاک و مطهر باشد و افرادی که معذوریت شرعی دارند در آن توقف نداشته و وارد نشوند، بنابراین در کتب فقهی قداست این مکان حتی مهم‌تر از حرم مطهر ائمه اطهار(ع) برشمرده شده است.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی اظهار داشت: در این راستا روز جهانی مسجد روزی است که ضمن بزرگداشت آن، باید نسبت به مسائل ذکر شده و تذکر آن به مردم اقدام کرد و افراد جامعه بدانند پاک و مطهر نگه داشتن مساجد چه از نظر ظاهری و چه معنوی و باطنی از اموری است که باید در رأس قرار گیرد و همان طور که مسیحی و یهودی به تمیزی و احترام به کلیسا و کنیسه توجه دارند، مسلمانان نیز به این مسأله اهمیت دهند.

 

آیت‌الله مجتهد شبستری با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند: «مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید»، گفت: برای تحقق این امر، مسجد نباید تنها به جایی برای اقامه نماز تبدیل شود، هر چند برپایی نماز امری مهم و در صدر است، اما دایر کردن کلاس‌های فرهنگی و اعتقادی برای مردم به ویژه جوانان به منظور فراگرفتن امور و احکام دینی و تقویت بنیه اعتقادی از جمله مسائل مهمی است که باید در نظر گرفت و از مسجد به عنوان پایگاهی برای نشر و ترویج آن استفاده کرد.

 

وی افزود: خطر خالی شدن مساجد از جوان‌ها را نباید دست‌کم گرفت، چرا که دشمن از این فرصت استفاده خواهد کرد و به اهداف خود نزدیک شده و در منحرف کردن مسیر جوانان موفق خواهد شد.

 

آیت‌الله مجتهد شبستری با تأکید بر اینکه مساجد باید کانون پیاده‌سازی برنامه‌های متنوع فرهنگی و اعتقادی برای جوان‌ها باشند تا این قشر از جامعه جذب خانه خدا شوند، خاطرنشان کرد: دشمن در پی آن است که مردم و جوانان را از مسجد متنفر کند و تا در این اماکن مقدس حضور پیدا نکرده و به تدریج نسبت به این مکان‌ها بدبین و دلزده شده و آرام آرام اعتقادات خود را از دست بدهند، بنابراین مسجدستیزی از اقدامات و برنامه‌های مهم استکبار جهانی و گروه تروریستی داعش است که تخریب این مکان‌ها محصول این هدف است و ما مشاهده می‌کنیم.

 

امام جمعه تبریز در ادامه با اشاره به ویژگی‌های یک مسجد موفق و پویا، تصریح کرد: مسجدی پویا و زنده است که مملو از جوان‌ها باشد و این حضور اعم است از حضور در صف‌های نماز جماعت و برنامه‌های متنوع دیگر؛ در این راستا نباید مسجد را مکانی منحصر به محلی برای برگزاری مراسم ختم و نماز کرد، بلکه می‌توان در این مکان‌های مقدس مراسم جشن و شادی و حتی عروسی -با رعایت احترام و شئون آن- برپا کرد.

 

آیت‌الله شبستری یادآور شد: باید به جایگاه مسجد در صدر اسلام بازگشت؛ همان طور که مسجد مکانی برای رجوع به مسائل مختلف و حتی قضاوت بود، امروز نیز به نقش و کارکردهای متنوع آن بازگردیم.

 

وی ادامه داد: رژیم اشغالگر قدس سردمدار دشمنان اسلام است و از سوی دیگر مسجد نیز در اسلام نماد و جایگاه مهمی برای عبادت به شمار رفته است، بنابراین آن‌ها خواستند قبله مسلمانان را از بین برده و خود به غده سرطانی در خاورمیانه برای مسلمانان تبدیل شوند و به آن‌ها آزار و اذیت برسانند.

 

امام جمعه تبریز ابراز داشت: همین مسأله موجب شد تا رژیم صهیونیستی بخواهد نهایت عداوت خود را با به آتش کشیدن مسجدالاقصی قبله اول مسلمین به آن‌ها نشان دهند و با این کار امت اسلامی را تحریک و روح آن‌ها را جریحه‌دار کنند، اما این رژیم نتوانست با این اقدام خود آن منطقه را به طور کامل به اشغال خود درآورد، بنابراین، هدف آن‌ها از به آتش کشیدن این مکان مقدس کاملاً واضح است.

 

آیت‌الله شبستری در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا مسلمانان باید به وظیفه خود در خصوص حفظ مسجدالاقصی اهتمام ورزند و احساس عداوت همیشگی رژیم صهیونیستی را با خود درک کرده و فراموش نکنند اسراییل چه جنایاتی را در حق مردم زجر کشیده فلسطین روا می‌کند.

 

 

*روز جهانی مسجد فارغ از مباحث شیعه و سنی برگزار شود

 

محمدرضا آصفری دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مسجد درباره نقش مساجد در انقلاب اسلامی ایران و ویژگی‌های یک مسجد موفق و پویا به خبرنگار ستاد خبری روز جهانی مسجد گفت: مساجد از ابتدای انقلاب تاکنون به عنوان پایگاه‌های اصلی محسوب می‌شدند و محل تجمع مردم در آن دوران بودند.

 

وی با اشاره به تشکل‌هایی همچون پایگاه‌های بسیج برای حفاظت از انقلاب اسلامی گفت: این تشکل‌ها و کمیته‌های دیگر منسوب بدان در راستای کمک به مساجد تشکیل شدند و وظیفه‌شان حفاظت از انقلاب و پاسداری از آن بود.

 

آصفری با تأکید بر اینکه مساجد در هنگام دفاع مقدس محلی برای جمع‌آوری و وحدت مردم محسوب شد و به جمع‌آوری نیروها پرداخت‌، توضیح داد: در ادامه هم در زمان سپاه پاسداران محل اعزام و جمع‌آوری نیروهای سپاهی و بسیجی شد، بنابراین نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار ارزشمند است و به عنوان پایگاه‌های مردمی و سنگر مقاومت در دوران انقلاب محسوب می‌شود.

 

وی درباره اهمیت مساجد در مسائل فرهنگی کشور و به ویژه در جهان اسلام توضیح داد: در زمینه مقابله با شبیخون فرهنگی دشمن‌، مساجد نقش مهمی به عنوان پایگاه‌های مردمی می‌تواند ارائه دهد و این خیلی مهم است بایستی این مساجد به عنوان سنگرهای حفاظت از انقلاب و اسلام حفظ بشود، بنابراین نباید اجازه دهیم که مساجد دستخوش جریانات خاص و بهره‌برداری‌های خاصی قرار بگیرد و همیشه به عنوان پایگاه و سنگرهایی به حفاظت از آرمان‌های انقلاب و اسلام مشغول باشد.

 

وی در پاسخ به این سؤال که مساجد چگونه می‌توانند محوریت وحدت‌بخشی باشند، گفت: بنده اعتقاد دارم امروز با توجه به تلاشی که توسط برخی جریانات سلفی و تکفیری در راستای اختلاف‌اندازی بین مذاهب اسلامی انجام می‌دهند و به نام ائمه اطهار(ع) مساجد را تخریب می‌کنند و از بین می‌برند یا اینکه به قرآن‌سوزی در مساجد می‌پردازند، از مساجد هتک حرمت می‌کنند و نمونه آن را در وقایع 88 مشاهده کردیم، باید آگاه باشیم و بیش از پیش به حفظ مساجد و ساخت آن‌ها در کشورهای اسلامی همت کنیم.

 

آصفری در ادامه درباره فعالیت‌هایی که می‌توانیم برای هر چه بهتر برگزار کردن روز مساجد در کشورهای اسلامی برگزار کنیم،‌ بیان داشت: در خصوص بزرگداشت روز مساجد باید توجه ویژه‌ای داشته باشیم و به دور از شیعه و سنی بودن این روز را گرامی بداریم، بنابراین در راستای برنامه‌ریزی هر چه بیشتر و بهتر برای استفاده از مساجد به ترویج دین مبین اسلام و حفاظت از آرمان‌های انقلاب بپردازیم، دراین زمینه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تدبیر بیشتری هستیم.

 

وی با تأکید بر اینکه قانون مدیریت مساجد امسال در مجلس به تصویب رسیده است، گفت: این قانون دقیقاً شرایط بهره‌برداری از مساجد را روشن کرده و خوشبختانه این قانون اکنون در مجلس به تصویب رسیده است، در نهایت ما ظرفیت خیلی فعالیت‌ها را در مساجد داریم، اما تاکنون قانون خاصی برای رعایت مسائل مختلف در مساجد نداشتیم که الحمدلله انجام شد.

 

آصفری در پایان گفت: نکته دیگر این است که ما در بسیاری از مناطق و شهرها شاهد انبوه‌سازی هستیم که این مناطق فاقد مسجد هستند و یا در مسیرهای بین راهی موظف به ساخت یا رعایت مسائل بهداشتی و ... در مساجد هستیم، خوشبختانه اقبال عمومی به این مسائل خوب است، باید بدین امر توجه کنیم و کمک دولت را نیز بطلبیم،  بنابراین دولت هم باید به اعتقاد من اعتباری را برای مساجد بیشتر کند و به این امر بسنده نکند که مردم کمک می‌کنند و نیاز به کمک دولت نیست، بنابراین اعتبار دولت برای برپایی همایش و کارهای مختلف در مساجد نیاز است.

 

/1102101305