حجت الاسلام طباطبایی: تسلیم بودن به چه معناست؟
وارث: مراسم روز سوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی و مداحی حاج علی انسانی، حاج ذبیح الله ترابی و دیگر ذاکران اهل بیت علیهم السلام در حسینیه صنف لباس فروشان برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام طباطبایی را می خوانید:
علت خروج امام حسین (ع) چه بود؟
پیامبری که در عالم رویا برای حسین بن علی علیه السلام فرمان می دهد، این همان پیامبری است که در زمان حیات هم حسین علیه السلام را در جریان گذاشته است. سید الشهدا علیه السلام در این جریان و جریانات بعدی بود. ماجراهای غصه ها و ماجرای ستم های گذشته برای من شنونده ممکن است دور باشد که وقتی همراهیان حضرت آنانی که آزادی بیشتری داشتند، گفتند می فهمند چه می گوید و متوجه هستیم که شما این راه را می خواهید بروید، حالا هم می فرمایید پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود اُخرج علی العراق، می پذیرم ولی چرا خانواده را می برید؟ که غیر از این که خود می فرمایید پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: اُخرج علی العراق! خروج کن خودت برو! بچه ها را چرا می برید؟
آن کسی که در جمع آگاهی بیشتری داشت و به افکار امام حسین علیه السلام خیلی نزدیکتر بود و همراه و همسو و هم نظر، حضرت زینب سلام الله علیها بود، به محض اینکه خویشان و بستگان به عنوان مهربانی گفتند: چرا می روی، حضرت زینب سلام الله علیها گفت: چه می بینید، حرف نزنید. چه می دانید حسین علیه السلام چه خواهد کرد؟
یک بحث درباره خروج موسی در وقت خودش بیان خواهد شد که این خروج چه خروجی بود، این دو خروج چه ارتباطی باهم دارند؟ کلام اول فقط از این حرکت، حرکت بسیار قوی تا مکه می آید. من به مناسبتی در گذشته خطبه قمر بنی هاشم علیه السلام را در مسجد الحرام قبل ازحرکت به عرفه و قبل از حرکت حجاج به عرفات و قبل ازخروج امام حسین علیه السلام ازمکه توضیح دادم. به یاری پروردگار در بحث آینده خواهم آورد که قمر بنی هاشم علیه السلام کاملا در صحبت هایش می گوید چرا داریم می رویم؟ چیزی نیست که برایمان مبهم باشد، روشن هست ما می رویم و می دانیم داریم کجا می رویم. همه بیانات این سفر به حسب ظاهر بیانات غم است و اندوه، مقدمات اشک است و ناله است وقتی یکی می شنود و می بیند و باور هم دارد، به راحتی استقبال می کند. پذیرفتن مهم است ما یه عبارتی درباره اعتقاد داریم، در باب اخلاق هم داریم در هر دوجا به این عبارت «صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
تسلیم بودن به چه معناست؟
کسی که در زندگی تسلیم باشد کسی که راضی باشد نابغه است. این مسئله رضایتمندی یک مسئله است و تسلیم یک مسئله دیگری است. جمع دور امام حسین علیه السلام آن قدر باورشان بود که آن چه ما می گویم در عمل معلوم نیست چنین باشیم.
متاسفانه خیلی از ما اسم مان پیرو اهل بیت علیهم السلام است اما در عمل اینطور نیست.خیلی از ما تا پولدار می شویم بی اطلاع از فامیل می شویم، تا زندگی هایمان بهتر می شود بی اطلاع از اقوام می شویم. گاهی یکی رئیس می شود از همه آدم ها رای گرفته تا رئیس شده، آن موقع که رفت بالا مرئوسین را یادش می رود. هرچه من مهم هستم از این جا رشد کردم، مرکز رشد آدم اطرافش هست. فراموش نکند در همین فامیل رشد کرده، مثلا فلانی می خواست کاندید بشود این همه ما دویدیم و چنین و چنان تا آن بالا برود و مثلا وزیر و وکیل بشود اما الان فراموش کرده. وای بر آن روزی که ببینیم مسئولین انقلاب و سردمداران، زحمت کشان انقلاب را فراموش کنند.