حجت الاسلام عمادی: شیطان با وسوسه هایش می خواهد شما را به دنیا ترغیب کند

کد خبر: 47086
جلسه هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام عمادی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان در حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها برگزار شد
وارث: جلسه هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام عمادی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان در حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام عمادی را می خوانید:

حجت الاسلام عمادی:
وسوسه های شیطان

حدیثی که می خواهم عرض کنم حدیثی اعتقادی است فلذا من منابع آن را بیان می کنم. در تفسیر نورالثقلین جلد 1 صفحه 772 در بحارالانوار مرحوم مجلسی در جلد 6 است. در اصول کافی جلد 2 صفحه 423 و در مجموعه ورام جلد 2 صفحه 210 و مستدرک سفینة البحار جلد 10 صفحه 130 می باشد.

حدیث از امام باقر علیه السلام است که از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل می کنند. کسی از امام باقر علیه السلام سوال کرد روایتی را شنیده ام ولی نمی دانم از شما شنیده ام یا از پدر بزرگوارتان شنیده ام یا اینکه مثلا از امام زین العابدین علیه السلام شنیده ام. حضرت فرمودند فرقی نمی کند. حدیث از حضرت باقر علیه السلام است که حضرت از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل کرده است. اصحاب اطراف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نشسته بودند و گفتند ما می ترسیم دچار نفاق شده باشیم.

منافق اصطلاحی، منافقینی بودند که برای ترور پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله نقشه می کشیدند. می دانستند که منافق هستند و می خواستند منافق باشند. به زبان گفتند: ما خدای پیغمبر را قبول داریم ولی در دلشان چیز دیگری بود که قرآن هم این را تایید می کند.

پیامبر صلی الله علیه و آله در جواب آن اصحاب فرمودند: چه شده است که فکر کردید منافق هستید؟ شما که از اصحاب هستید. گفتند: خدمت شما که هستیم شما ما را ترغیب می کنید و فضا معنوی است. عابد می شویم و دلمان می رود ولی در جای دیگر حال و هوایمان عوض می شود. وجه مشترک این جمعی که شما الان در این حسینیه دارید ایمان است و مدام ایمان دارد تکثیر می شود و در ما اثر می گذارد. گفتند: وقتی خدمت شما هستیم تا جایی پیش می رویم که اصلا بهشت و جهنم به چشممان نمی آید. یعنی هوایی می شویم و دلمان می رود.

گفتند: وقتی به خانه می رویم و دیگر خبری نیست و هوا عوض می شود طوری می شود که انگار هیچ وقت ما در خدمت شما نبودیم. آن ها به خودشان شک کردند. گفتند: احساس می کنیم این نفاق است. یک نفاق درونی هست که به شخص می گوییم جوگیر شده ای. گفتند: احساس می کنیم جو و حال و هوای شما در ما اثر می گذارد ولی اثرش در ما باقی نمی ماند.

پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «كلا ان هذه خطوات الشیطان فیرغبكم فی الدنیا و اللَّه لو تدومون على الحالة التی وصفم انفسكم بها لصافحتكم الملائكة و مشیت معلی الماء و لولا انکم تذنبون فتستغفرون الله لخلق الله خلقا حتی یذنبوا ثم یسستغفروا الله فیغفرالله لهم ان المومن مفتن تواب، اما سمعت قول الله عزوجل: ان الله یحب التوابین و یحب المطهرین، قال: استغفروا ربکم ثم توبوا الیه» این طور نیست. این ها وسوسه های شیطان است. شیطان می خواهد شما را به دنیا ترغیب کند. حالی که شما الان دارید ملائکه می آیند و با شما دست می دهند. این یعنی به شما افتخار می کنند و دست می دهند. آب از سر شما نگذشته است، آب زیر پایتان است. شما روی آب راه می روید. اگر این طور که هستید نبود که گناه کنید و توبه کنید، خدا خلقی را می آفرید که گناه کند و توبه کند. خدا که عقده سجده کردن را ندارد. مولا می فرمایند: ملائکه ای هستند که فقط در حال رکوع می باشند و ملائکه ای که فقط در حال سجود هستند.  

در اینجا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله امید نمی دهند، دارند حقیقت را می فرمایند که اگر در حال نوسان نبودید خدا خلقی را خلق می کرد که گناه کنند و توبه کنند. بعد فرمودند: اصحاب نشنیدید که خدا در قرآن می فرماید: توابین را دوست دارد. تواب بر وزن فعال است. صیغه مبالغه است. یعنی کسی کاری را زیاد انجام دهد. تواب کسی است که زیاد توبه می کند. کسی که زیاد توبه می کند را خداوند دوست دارد. استغفار کنید و سپس توبه کنید.

/1102101304

حجت الاسلام عمادی: